reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

kikifisch87- kiedy lecisz do lekrza ? kurcze to nie dobrze ja po moich dwoch ivf nigdy nie mialam bety powyzej 2 :/ wiec sie nei orientuje ale daj znac co i jak :) u mnie w innych jednostakch robili bete wiec nie wiem :(

reklama
u lekarza bylam wczoraj i popatrzyl na wynik powiedzial ze jest sceptycznie nastawiony bo dopuki nie zobaczy serca i tetna plodu to nie jest pewny ze sie udalo, ale nie podoba mu sie niska beta i kazal zrobic bete w piatek zeby zobaczyc przyrost i jak bedzie przyrost to usg w przyszlym tyg. ale musze czekac do piatku na bete. przeszukalam calego neta i nikt ni mial tak niskiej bety i boje sie ze sie nie udalo, a niepewnosc mnie dobija

ja niestety nie pomoge z beta bo nie miałam robionej i nie wiem na czym polegają te wzrosty ile trzeba mieć

co do głodu to u mnie podobnie tez dzisiaj musiałam być na czczo dlatego wstałam wcześniej i zjadłam taka mala kromke chleba zytniego bo inaczej bym nie dala rady dziwie się bo w pierwszej ciąży jedynie na czczo musiałam być jak mi robili krzywa cukrowa

jak odczuwam glod a odczuwam dosyć często to od razu mam mdlosci kreci mi się w glowie wiec musze od razu cos zjeść staram się zagryzać jabłkami ten glod żeby za dużo nie przytyc

witam dziewczyny, nie wiem komu zadac te pytanie na forum, bo wczesniej pisywalam na in vitro ale wy jako ciezarowki wydaje mi sie jestescie ekspertami i doradzcie mi chodzi mi o moja bete. jestem po crio.
w 14 dpt mam wynik 67,720 mIU/ml
wg norm laboru 3-4tydz 5,800-71,200
4-5 tydz 9,000-750,000
niby sie zalapuje wg norm laboru na 4-5 tydz ale bylam wczoraj u dr i mnie zalamal bo powiedzial ze jest za maly przyrost i kazal zrobic bete w piatek. a do piatku chyba zwariuje. co o tym myslicie. czy naprawde nie mam szans na dzidzie? czy ktoras z was miala na poczatku taka bete a bylo dobrze?
bede wdzieczna za kazda odp bo ta niepewnosc i nadzieja sa najgorsze.

Spokojnie, poczekaj do piątku o 48 h od badania zrob bete jeszcze raz... Trzymam kciuki!

kikfish87- niestety nie mogę ci bardzo pomóc bo nie miałam robionej bety, ale trzymam za ciebie kciuki, wszystko się ułoży :) dbaj o siebie :)

Giovanna87 - że u mnie będzie podobnie do ciebie, tylko może mi pozwoli pracować tak długo jak będę mogła. Umowa do dnia porodu i tyle.

Z tego mojego bólu głowy to chyba wyjdzie jakieś przeziębienie :wściekła/y: czuje ból gardła i ogólne rozbicie.
Wieczór z herbatką z miodem i książką :-D

Ale mi sie ten dzien w pracy dluzy:confused2: Naszczescie za pol godzinki lunch:-)

wichurka u mnie dokladnie to samo. Mdli mnie i co chwila jestem glodna.. nawet zaraz po duzym posilku :p

reklama
Witam się i ja :-)

Oj, 3 dzień na antybiotyku, a tu gardło jak bolało tak boli, nos jak był zapchany i zatkany tak jest, już mam dosyć tego smarkania na siłę :-( brzuch mnie o tego już boli... :-(

Czym mogę sobie jeszcze pomóc? Inhalacje na zatkany nos? A na ból gardła co?

Co do mieszkania to my mamy dwie sypialnie + salon, ale chyba będzie trzeba poszukać czegoś większego (wynajmujemy). W panach mamy domek ale to jeszcze sporo czasu upłynie zanim będzie stał...

Skorupka ja uwielbiam sery, teraz ograniczam się do żółtego, białego, mozzarelli białej, choć raz zjadłam oscypka grillowanego (nie wiem czy mozna czy nie)... :zawstydzona/y:
Makrele wędzoną ostatnio mój mąż też kupił i musiał zjeść sam... A myślicie że taka makrela z puszki w pomidorach jest ok??

Mnie banany też pomagają na mdłości. :tak:

I wózek też mam już wybrany ;-)

Kikifisk a robiłaś betę już 2 razy że lekarz twierdzi że jest za mały przyrost czy na razie dopiero raz? Jeśli tylko raz to nie ma się co martwić na zapas, powtórz badanie po 48 h :tak:

Do góry