reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

witam no to próbujemy nadrabiać :)

Na początku zdrówka dla chorych mam :)

iwonaimaja ja nie słyszałam, a widziałam:)Piekny prezent dostałaś od męża:tak:

niuniaa współczuje, ale dobrze że ci pomogli...

Nanncy ja od początku ciązy mam luźne stolce ale biore co drugi dzień priobiotyk można też smecte i nieraz jest ok w poprzedniej też tak miałam może taka uroda ? nie wiem:)
Czy to nie lęk przd tym w tym roku mnie on dopadł katastrofa była bo kruszyłam :(

stazi wspołczuje wiem co to znaczy :(

kaśkasiunia ja nie lepiej tam nie gmerać już, ale ja zapodaje luteine to i tak czuje ale nie macam jej itp
Przyrost rzeczywiście troche za maly powtórz ja w środe jeszcze raz bo różnie to bywa nawet pomyłki w laboratorium.

myszka,Joasia1979 witamy :)

rurka gratki :)

Lena_no fajnie, że miło spędziłaś dzień tez lubie chodzić do zoo :)

nadzieja mnie też ostatnio pobolewa, ale to biore wtedy nospe niby w szpitalu mówił 3x1 ale ja tam albo dwie wezme albo jedna.

aesthete, ale Ci dobrze z tym jedzeniem u mamy:)Jak beta?

kurczczek mleko barszcz o matko u mnie murowany kibelek by był :-)

skorupka,początkująca witajcie :)

Początkująca to ja polece ci mojego gina , ale nie wiem czy do Jaworzna by ci sie chciało dojezdzac jak coś to pw:)

Straciatella sagga ma racje dadzą ci na obniżenie jakies tabletki i pwnie kontrola ciśnienia i jeśli będzie wysokie to tabletki włączą...

Jeśli chodzi o mdłości ja biorę gume miętową cola prawie nie działa jedzenie podczas mdlości odpada nic nie pomag tak wogóle :( Nie męcza cały dzień, ale potrafią o róznych porach z różńym czasem wystepować :(
Co do biustu ja noszę B od X lat :)
Dziewczyny na rozwolnienie polecam smecte i priobiotyk multilac jest on bezpieczny,żeby te dobr bakterie były w jelicie.
Ż tego co ja wiem to ciśnienie dobre jest do 130/90 niby pisza i mówia że takie graniczne 140/90

reklama
Aśku - sałatka była super tylko, że musiałam ją troszkę przerobić, bo tu u mnie nie ma maggi i zamiast tego dodałam jakąś przyprawę do ziemniaczanych dań :)

nadzieja - a ja znam czebureki :) wczoraj miałam zamiast obiadu

Giovanna
zazdroszczę 16 stopni za oknem u mnie cały dzień leje
iwonaimaja - skoro masz L4 tzn, że teraz z forum schodzić nie będziesz :p
skorupka89, początkująca, Joasia1979 - gratuluje i witam w Naszym gronie
brandy- ja dziś poznałam nowe przysłowie odnośnie plamień
Dziecię musi się obmyć w krwi swej matki
szkola13- nie martw się ja tez na razie nie dostałam skierowań na badania a baaaaaardzo bym w końcu chciała

co do zupki ogórkowej to od 4 dni w lodówce stoi wiaderko ogórków i czeka aż je wrzucę do gara i zrobię z nich w końcu zupę tylko coś mnie do niej nie ciągnie, dzisiaj zdecydowanie produktem dnia ogłaszam ziemniaki :)

Mnie powiedziano, ze nie wolno aspiryny czy ibupromu w ciąży, tylko paracetamol.. Poszukajcie więcej na ten temat, ale najlepiej zadzwonić do lekarza!

hej co do tej aspiryny to bylam w piatek w szpitalu z powodu silnej migreny i dostalam wlasnie tam Aspiryne z vitamina C i paracetamol i lekrz powiedzial ze moge brac ibuprofen i paracetamol do 800mg na dzien :)

Kaskasiunia póki nic cię nie boli i nie plamisz jest ok. Czekaj spokojnie aż jeszcze trochę urośnie i idź na usg. Ja miałam podobnie niski przyrost przy cp, ale mnie bolało jak nie wiem i w plamieniach zywa krew była. Czasem jest tak ze ciąża rozwija sie dobrze ale ma mniejsze przyrosty bo np zarodek sie słabo zagniezdzil jeszcze... Myślę o Tobie, trzymaj sie...

Zrobilam spagetti i nie moge go zjeść... Odrzuca mnie coraz bardziej o mięsa wogóle, wołowina mi śmierdzi, kurczak jeszcze gorzej, mama sie obrazila ze świeże mięso kupiła a ja wybrzydzam... ZWARIUJE!!! Ja chce sie juz wyprowadzić...

A co do glodu to jestem glodna non stop!

Straciatella do lekarza szybciutko!

kurcze a mi lekarz zabronil czerwonego miesia moge tylko biale jesc ale w sumie i tak za mielonymi nie przepadam :D

Malusiolka- w szpitalu mi dali wlasnie aspiryne :) i moge brac ile pottzebuje zeby tylko pomoglo na bol glowy najlpeiej jak zaczyna juz mnie bolec:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej,

Byłam na IP - o dziwno ciśnienie po 1,5h od mojego mierzenia to 150/90 a później 139 /80. Puls 126.

Zrobiono mi EKG - niby ok i wypuścili do domu. Banda idiotów w tym szpitalu..
Teraz się martwię i mierze co 15 minut.
Ginka ma do mnie oddzwonić zaraz, więc dopytam co i jak...

Dalej bolą mnie uszy, skronie - takie rozrywające uczucie, jak podczas nurkowania...

Mam nadzieje, że to nie zaszkodzi maleństwu. Wypiłam meliske i leże...
Nie wspomne, że byłam jeszcze z młodym u lekarza - biegunka po antybiotyku.
Lekarka zmieniła antybiotyk na jakiś 3 dniowy, bo ucho dalej czerwone :-(
Do tego doszedł kaszel, mocny katar więc leki na to... W sumie 140 zł. :szok:

niuniaa - połączyłam Twoje posty. Nie pisz nigdy jeden pod drugim, lepiej jest edytowac poprzedni :)

ja gdzieś czytałam, że w ciąży ibuprom i aspiryna nie wskazane ale pewnie chodziło ot , że bez konsultacji z lekarzem, jeśli lekarz sam zapisze to co innego bo jednak kontroluje tę dawke

straciatella-to niezle ale jak trza to trza to napisz nam zaraz co powiedziala twoja ginka :) moze przeziebilas sie co? u mnie taka zdradliwa pogoda niby slonko a wieje jak nie wiem co :) wiec musimy uwazac:)

zyrafka26- ja mam brac sama kiedy potzrebuje bo niema sensu zebym za kazdym razem dzwonila do gina i mowil ze kobietom w ciazy mozna tylko to podawac nic innego wiec zobaczymy bo jakos mi to nie zabardzo pomaga wszytsko a na pocieszenie jeszcze tylko 7 miesiecy i w koncu koniec tej meki :) a ty jak sie czujesz ?wszystko okej ?

a jak sie laczy posty ?:D bo ja nie zaszlam jeszcze tak daleko heheh :) ale dobrze wiedziec dziekuje :*

Ostatnia edycja:
wlasnie wrocilismy z karate i jak tu lezec

kurcze kluje mnie znowu w brzuchu wczoraj tez mniej więcej o tej godzinie mnie klulo tylko dzisiaj silniej

Witam nowe Majóweczki :)
ja również jak kilka z Was mam od kilku dni jakieś sensacje jelitowo-żołądkowe...:sorry: bardzo mnie męczy też ból żołądka i tak sobie myślę, czy to nie przypadkiem zgaga, bo czytałam, że jest częstym objawem... a ja nigdy jej nie miałam, więc nie wiem jak się objawia...:-D
muszę też przyznać, że jestem cały czas głodna, a ogórkowa pozwala mi przetrwać :laugh2:

reklama
Do góry