reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

W końcu w domu :)
Pierwszy raz od długich miesięcy przyszłam na gotowy obiad :D
Teściowa zrobiła, a do tego jeszcze upiekła ciasto, rogaliki i inne smakowitości :D Szkoda, że jutro ją odwozimy do domu :p

Po godzinie męczarni ból żołądka przeszedł i pojawił się wielki głód :D

A jak już o cyckach gadamy to u mnie był rozmiar C, w ciąży z Tomkiem DD :-p, po ciąży znowu C, a teraz znów wielkie:confused2: Może i bym tak nie narzekała, ale że jestem bardzo szczupła przy 164cm ważę tylko 40kg to wyglądam jak monstrum:zawstydzona/y::-(

Kasiek witaj i gratulacje :)

reklama
Cześć Majóweczki;-)
widzę, że sporo nas jest jeszcze pracujących mamuś. Ja niestety nadal zaliczam się do rej grupy. Dziś wykonując make-up przed wyjściem myślałam, że zostawię żołądek w toalecie:eek: ale zauważyłam, że w weekend, jak wstaję później, to jest ok, tylko jak trzeba iść do pracy i się ludziom pokazać:confused2:
Co do problemów żołądkowo-jelitowych, to ja odwrotnie niż Wy, mam zaparcia:crazy:

Skorupka, Początkująca, witamy!

kaśkasiunia, powtórz jeszcze raz betę, zobaczysz jak dalej przyrasta. A byłaś już u ginekologa? Może się umów, żeby zobaczyć, czy wszystko ok.

Straciatella, ​zdrówka synkowi i Tobie. Odpoczywaj i nie stresuj się.

Dziękuję za ciepłe powitanie :) termin mam na 12-14 Maja, 12 w/d ostatniej miesiączki a 14 w/d usg które miałam tydzień temu. Słyszałam ślicznie serduszko i widziałam małego bąbelka ;) mam już synka z Czerwca 2010, jest słodkim urwisem. Tak jak wiele z Was mam problemy z żołądkiem... nie mogę wiele jeść, mdli mnie na każdym kroku, zwłaszcza jak sobie pomyślę o czymś co do tej pory uwielbiałam jeść, czyli słodycze :) to akurat jest dobre bo może tyle nie przytyje co w poprzedniej ciąży. Nadal pracuje. :)

To ja nażarłam się ogórkowej i popiłam sokiem grejpfrutowym a w środę chyba też zrobię żur na zakwasie:)
Ja jestem zapisana na NFZ do mojej ulubionej lekarki ale na 12.11 a nie można było do niej nic wcześniej bo ma duże obłożenie. A teraz to po prostu będę do niej chodzić prywatnie i tyle. Pójde w któryś dzień do internisty to może da mi skierowanie na jakieś badania?

Ja tak dziś zrobiłam. A ona na to żebym poszła jeszcze piętro wyżej do giną na NFZ to da mi resztę. Poszłam, a jakże - wolny termin w styczniu, haha

Wczoraj poszłam do galerii jak wracalam to mnie takie 7 poty oblaly, wszędzie czułam suszony koperek, myślałam ze nie dojde bez wizyty w krzakach.
Ogólnie zauważyłam ze najbardziej mnie mdli z głodu. Idziemy w sobotę na imieniny... Juz widzę te aromaty:(

Jutro idę powiedzieć moim rodzicom o nowym wnuku, niestety wiem co usłysze od mojej matki....

Ostatnia edycja:
Hej,

Nie wspomne, że byłam jeszcze z młodym u lekarza - biegunka po antybiotyku.
Lekarka zmieniła antybiotyk na jakiś 3 dniowy, bo ucho dalej czerwone :-(
Do tego doszedł kaszel, mocny katar więc leki na to... W sumie 140 zł. :szok:

:)

przy antybiotykach dziecko nie może jesc nabialu (mleka, sera, jogurtow itp.) ani owocow i sokow.
to powoduje biegunki i niewchlanianie antybiotykow.
jadl twój maly cos z tych rzeczy?
niby osłonowo powinno się jesc jogurty ale lepiej probiotyki w innej postaci.

sama o tym nie wiedziałam , dopiero pediatra w szpitalu mi powiedziała.
pozdr :)

niuniaa dziękuje od wczoraj zaczęło mnie kuc w pachwinie takie kłucie od pachwiny w górę ale raz dwa razy i znika czytałam, że to więzadła tak kłują
co do plamień to niestety dziś były silniejsze niż przez ostatnich kilka dni,
no ale cóż z tym mogę zrobić- nic
najważniejsze ze psychicznie wszystko ok trzymam się, nie martwię i nie rozmyślam
w czwartek lecę na betkę a w pt do lekarza na kontrolną

łykam progesteron i magnez, chodzę wolno jak ślimak i odpoczywam gdy czuję się zmęczona, dziś odkryłam pierwsze mdłości, ogólnie to nie narzekam :)

Kasiek
witaj :)
Lena smaczności ta TWoja teściowa przygotowała zazdroszczę :)
mamunia trzymaj się powodzenia z Rodzicami

zyrafka26-to superr odpoczywaj i nie przemeczaj sie kochana :) ja mam dzis lenia i to jakiego :) obiad ugotowalam i na dzis koniec hehe potem jakies kromale zrobie dla nas i tyle taka ciagle zmeczona jestem i bol glowy znow mnie dopada mam nadzieje ze to minie :) bylam w lidlu i kupilam se lody i tak mni nie dobrze ze szok , zawsze kupuje se takie wodne ale sezon sie skonczyl i nie maja i kupilam smietankowe a po takich mi nie dobrze :D

reklama
O ja niegrzeczna! Nie przywitałam się tylko od razu o aspirynie i ibupromie pisałam.

O mnie: po 11stu latach starań, jestem w ciąży. In-vitro - udało się za drugim podejściem.
Mieszkam w Anglii i tu jest troszkę inaczej - nie ma wizyt u ginekologa, w sumie to położna prowadzi ciąże jak nie ma komplikacji. No i jakoś nikt nie próbuje podtrzymywać ciąży jeśli jest ryzyko poronienia - jesteś zdana sama na siebie, bo widocznie tak ma być - to mnie martwi. Ale będę myśleć pozytywnie.

Dziękuję za ciepłe powitanie :) termin mam na 12-14 Maja, 12 w/d ostatniej miesiączki a 14 w/d usg które miałam tydzień temu. Słyszałam ślicznie serduszko i widziałam małego bąbelka ;)

Ja też mam termin na ten czas - 13 maja! Czyli tak jak ja zaczynasz ósmy tydzień?
To bardzo wcześnie słyszałaś serduszko! Ja jutro mam usg i zobaczę czy mam jedną fasolkę czy dwie, a może więcej - wszczepili dwie.
Kuzynka mojego męża ma trzy dziewczynki po in-vitro - trojaczki! Wszczepili jej dwa emriony i jeden się rozdzielił. Więc naprawdę nie mogę sie doczekać, żeby zobaczyć co się tam w moim brzuszku wydarzyło po transferze.

Do góry