reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

ja rano pelno energii a teraz zasypiam na stojaco! i do tego jak leze nic mnie szczegolnie nie boli jak tylko wstene czuje ciagniecie w podbrzuszu jakby skurcze a nie wiem sama - A i u mnie tez sie pojawil kremowy bialy sluz..

reklama
Perelka - mam tak samo,non stop bol jak na @...wiem, ze to normalne, ale troche jakby to ujac "lekko rozpraszajace" ;-) O gazach to juz nawet nie wspomne!!! HAHAHAHAH A wczoraj bylam tak wzdeta, ze wygladalam jakbym juz byla w conajmniej 4 miesiacu ciazy:baffled::szok::-)

Nanncy - No wlasnie, ostatnio budze sie SAMA:szok: ok 6-8 rano (bez powodu) a przed ciaza spokojnie przesypialam do 11tej nawet. Teraz juz po 19tej mam wlasnie te 5zl oczeta

Ostatnia edycja:
martuskubus, nanncy - mam to samo! budzę się koło 5 i już nie spanie mi w głowie :tak:

stazi - weź nospe, najlepiej forte. Mi ginka wczoraj doradziła, że jak czuje takie ciągnące bóle, lub te przypominające okresowe to nospe forte moge wziąc (zwykła ponoć za słaba). No i 3 na dobe zjeść można. Uargumentowała to szybkim rozciąganiem się macicy :tak:

nanncy - beta super, przyrost jak najbardziej ok :tak: gratuluje raz jeszcze! :-)

majówka87 - witamy ciepło, zaraz dopisze Cię do naszej magicznej majowej listy ;-)
Na pewno wszystko będzie dobrze, grunt to się nie stresować i nastawić optymistycznie. :happy2: trzymam kciuki &&&&

ewelinka - trzymam kciuki za pozytywny test, daj nam znać od razu jak sikniesz!! &&&&&&&&&&&&&&&&&

nanncy
- a nie da się jakoś szybko dostać do endo? Nie ma co tego lekceważyć. Wbij się do kolejki, zacznij wrzeszczeć i panikować :-) to zawsze działa :cool: metoda mojego syna.

alxa ja jak wlaczam komputer to otwieram sobie notatnik zeby moc odpisaywac i czytac, ale fakt watek siebardzo rozwija, a co dopiero jak juz bedziemy mialy brzuchy i wiecej do opowiedzenia :)

moje objawy to mdlosci, ale nie codziennie, jedenego dnia kilkugodzinne a drugiego w ogole, do tego niestety wysypalo mi buzie, zazwyczaj okolo okresu pojawiaja sie wypryski i konczy sie to z okresem a tu przedluza sie juz. niestety czasem az nie da sie tego przykryc bo cala buzia w wypryskach.

perelka86 jak uzywam listerine do plukania jamy ustnej i nie przyszlo mi do glowy zeby sprawszic czy mozna w ciazy

stazi24 co do sluzu to bialy jest bardzo dobrze. generalnie wszedzie pisza ze duzo bialego to objawa sluzu i na staraczkach zawsze sie juz cieszylo ze bedzie ciaza bo jest bialy sluz, a tu sie okazuje ze nie zawsze od razu jest duzo bialego, ale jak jest juz po wykryciu ciazy to dobrze, wszystko idzie zgodnie z natura :) nie martw sie

stazi w ciazy nie mozna wedzonych ryb typu makrela losos, do tego zero pasztetow watrobek itp.

majówka87 gratulacje, witamy

ewelinka2106 obys w poniedzialek miala dobre nowiny, witamy (juz mamy 3 eweliny :))

do tabelki 27 lat, 1 ciaza

Perełka tym razem będzie Majóweczka 2014!!! :) Trzymam kciuki (zwłaszcza teraz) za wszystkie Majóweczki, dotrwamy do końca! :)

Ja też mam bóle jak na @ ale się nie pojawia (ha! i niech przez 9 miesięcy taki stan rzeczy się utrzyma!) Promienieję normalnie, mam niemowlaka w domu, wydawać by się mogło, że się powinnam podłamać że tak rok po roku ale jednak nie. Aż mi się łzy cisną, taka szczęśliwa jestem! :)

Mam też dziwne duszności.. nigdy takich nie miałam.. wczoraj pod prysznicem np. nie mogłam złapać powietrza przez 4 wdechy i zastanawiam się, czy to normalne :confused:

anilewe niekótre zawieraja alkohol i przez to w sumie to sie płuka no, ale lepiej dopytać lekarza :)
Fajnie tyle Ewelin :D
Ja podobnie włączam notatnik czytam i notuje a potem kopiuje i już jest :)

Gniesiak oby szczęśliwie wszystkie dotrwałyśmy to prawda;-)

moj suwaczek pokazuje mi ciaze 1 dzien do tylu bo wyliczyl sobie owu na 14 dni przed @.
a ja mialam najpozniej 13dc, chociaz ja stawiam na 11dc.
fajnie bo poki co nowy tydzien ciazy rozpoczynam w poniedzialki to sie nie pomyle :D

Straciatella, ja w końcu wpadłam na pomysł i zadzwoniłam do szpitala, w którym pracuje mój endo i przedstawiłam sytuację. A co tam! Kazał mi w poniedziałek powtórzyć badania w szpitalu endokrynologicznym i we wtorek odrazu zadzwonić. Także, chyba do wtorku dam radę...

aNilewe, wątróbki nie wolno??? a wiece jaki był jeden z moich pierwszych objawów? własnie wątróbka! za którą nie przepadam :p W pracy zamówiłam obiad domowy: własnie wątróbkę z ziemniaczkami i zjadłam cały talerz jak prosiak! hahaha

Stazi, mam te same bóle co Ty. Ja narazie no-spy nie biorę bo zapomniałam zapytać gina ale dopytam drugiego jak pójdę na wizytę bo mój na urlopie jest teraz. Aczkolwiek z nospą taka dziwna sytuacja u mnie była... brałam ją odkąd pamiętam, na różne bóle, zapalenie pęcherza, bóle brzucha, wzdęcia itepe....sporo tego brałam...I wiece co, w cyklu w którym nie wziełam ani jednej - zaszłam :happy: Nie wiem, czy po prostu nie było potrzeby, czy też za duże ilości no-spy hamowały mi skurcze jajowodów i jajeczko nie mogło się odpowiednio przesuwać i dostać do macicy? :p Czasem takie śmieszne teorie rodzą się w mojej głowie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry