reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

witaj Giovanna jeśli dobrze kojarze mamy wv4 alb5 ten sam termin . U mnie podobnie jak u Ante i ten sam dzień wizyty mam
Nadzieja,woda tak ciepła bys nog nie poparzyla..;)
Wasze historię jeśli chodzi o starania daja dużo człowiekowi do myślenia...

Ostatnia edycja:
reklama
Na gorączkę? Gorąca woda czy ciepła?
słyszałam że raczej mega gorąca ;-) taka podpadająca pod wrzątek :tak:

wypieki mam na twarzy :eek: gardło zaczyna boleć :sorry: no ładnie, jeszcze mi jakiegoś wirusa potrzeba :wściekła/y: mam nadzieję, że to tak jakoś okazjonalnie i nie rozchoruję się :sorry:
jutro rano mam mieć sparing :wściekła/y: kurczę no ... chyba ostatni w tym rozpoczętym sezonie :wściekła/y:

szkola13 to kiedyś spróbuj ;-) w auchanie czy też piotrze&pawle można kupić gotowe, robione przez sushi bar z poznania ;-) taki mały zestaw na wypróbowanie ;-) ale to za rok przynajmniej ;-)
w knajpach smak dużo lepszy :tak: jak zasmakuje to kupne, to knajpowe ... mniam ;-)

Ostatnia edycja:
Witam kochane :-)
na początek GRATULUJE bijących serduszek ja jeszcze czekam do 7 Pażdziernika a już doc zekać sie nie moge byłam pod koniec 5 tygodnia to było widać tylko pęcherzyk mam nadzeje ze dzidzia rośnie boję sie zrobić bete niby wszystko ok poza tym jenorazowym plamieniem :crazy: o figlach więc do kolejnej wizyty figle odpuszczam
Chyba mnie wzieło na słodkie właśnie pochłonełam z 5 krówek bo tylko tyle miałam dzięki bogu i pieczywo kanapki a brzusio mi wysadziło momentalnie . co do bólu piersi to bolą jak dotykam bardziej jak śpie na wznak i sie chce na boczek położyć oj cięzko ale też nie zawsze

U mnie dziś grochówka oj ciekawa jestem czy nie zagazuje dziś Kuby

słyszałam że raczej mega gorąca ;-) taka podpadająca pod wrzątek :tak:

raczej nie... w gorączce chodzi o to, żeby woda była ciepła, ale nie gorąca. Żeby wyciągnęła właśnie gorączkę z organizmu, a temperatura ciała, już po wyciągnięciu tej gorączki, była podobna do temperatury wody.
Czyli najlepiej nalać wody do wanny o temp. ok 37 stopni :)

Ja z własnego doświadczenia wiem, że gorąca kąpiel lub sauna, na gorączkę to zło :no: i nie polecam tego sposobu. W tym roku miałam anginę, ponad 40 stopni gorączki non stop, nawet o jedną setną temperatura nie spadła. Spałam 24h, mąż mnie budził tylko na leki, kąpiel i pościel zmienić, bo tak się pociłam. Po kilku dniach pomógł mi w końcu paracetamol w czopkach :happy:

hej kochane:) Przedewszystkim gratuluje podwójnym ciężarówką:):) i witam nowe majówki:) Ja ostatnio mam problem z komputerem. Niewiem co mu sie dzieje;/;/ raz sie włącza raz nie;/;/ szlag mnie trafia;/;/;/

mam pytanko do mamusiek mieszkających w Irlandii. Czy orientujecie sie jak tu wygląda sprawa z drugą cesarką??? Tzn jeżeli pierwsza była cesarka to za drugim razem mozna samemu zadecydować czy chce sie mieś właśnie CC czy rodzic naturalnie??? W Polsce mój ginekolog mówił mi ze decyzja nalezy do mamuśki. A w IRLANDII?????
Bo po ostatnich przezyciach to szczerze wolałąbym mieć drugą cesarkę:):)

raczej nie... w gorączce chodzi o to, żeby woda była ciepła, ale nie gorąca. Żeby wyciągnęła właśnie gorączkę z organizmu, a temperatura ciała, już po wyciągnięciu tej gorączki, była podobna do temperatury wody.
Czyli najlepiej nalać wody do wanny o temp. ok 37 stopni :)
a widzisz :-) mi koleżanka mówiła, że ona wrzątek leje do miski i do tego stopy wsadza i rano zero choroby ;-) przyznam szczerze, że nigdy nie próbowałam tego sposobu, więc się nie znam ;-)

Hej dziewczyny :-)

Dziecko śpi, obiad się gotuje ( w sumie nie wiem dla kogo, bo M wraca w nocy z pracy a ja jakoś nie mam ochoty jeść) więc można poczytać forum.

pat&mom - to teraz tak jak zalecają lekarze tylko leż i pachnij.
aesthete - super, że wyjazd udany. Ja też uwielbiam kąpiele w gorącej wodzie, ale na razie niestety musimy obejść się smakiem :-(.
KPe007 - jeszcze raz gratuluję podwójnego szczęścia.
madziulek20 - witamy i zapraszmy. Ja ma pierwszą wizytę 25 września dopiero.
Sympatyczna - gratuluję wizyty i super, że już w pracy powiedziałaś i stres masz za sobą
Nadzieja - zdrówka życzę
Szkoła - ja mam plamienia co dziennie od mojej wizyty w ip. Moje maja kolor hmmm ciemno brązowy, aż czarne chwilami. Ja staram się o tym nie myśleć i idę dopiero na wizytę w środę. W szpitalu powiedzieli mi że mogę mieć plamienia - może dlatego czekam dopiero na wizytę. Ale jeżeli chcesz uspokoić sumienie to idź do lekarza i będziesz wiedziała co i jak
Giovanna89 - witam i gratuluję. Trzeba myśleć pozytywnie zobaczysz wszystko będzie ok.

Wrrr i mi listonosz dziecko obudził :-(

Postaram się wieczorem doczytać.

Buziaki! Milego dnia

reklama
dziewczyny dziś znów miałam upławy takie jasno kremowe a na końcu taki brązowy ogonek nie wiem co robić chyba zadzwonie do gina

Do góry