reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

witaj Giovanna jeśli dobrze kojarze mamy wv4 alb5 ten sam termin . U mnie podobnie jak u Ante i ten sam dzień wizyty mam
Nadzieja,woda tak ciepła bys nog nie poparzyla..;)
Wasze historię jeśli chodzi o starania daja dużo człowiekowi do myślenia...

Ostatnia edycja:
reklama
Na gorączkę? Gorąca woda czy ciepła?
słyszałam że raczej mega gorąca ;-) taka podpadająca pod wrzątek :tak:

wypieki mam na twarzy :eek: gardło zaczyna boleć :sorry: no ładnie, jeszcze mi jakiegoś wirusa potrzeba :wściekła/y: mam nadzieję, że to tak jakoś okazjonalnie i nie rozchoruję się :sorry:
jutro rano mam mieć sparing :wściekła/y: kurczę no ... chyba ostatni w tym rozpoczętym sezonie :wściekła/y:

szkola13 to kiedyś spróbuj ;-) w auchanie czy też piotrze&pawle można kupić gotowe, robione przez sushi bar z poznania ;-) taki mały zestaw na wypróbowanie ;-) ale to za rok przynajmniej ;-)
w knajpach smak dużo lepszy :tak: jak zasmakuje to kupne, to knajpowe ... mniam ;-)

Ostatnia edycja:
Witam kochane :-)
na początek GRATULUJE bijących serduszek ja jeszcze czekam do 7 Pażdziernika a już doc zekać sie nie moge byłam pod koniec 5 tygodnia to było widać tylko pęcherzyk mam nadzeje ze dzidzia rośnie boję sie zrobić bete niby wszystko ok poza tym jenorazowym plamieniem :crazy: o figlach więc do kolejnej wizyty figle odpuszczam
Chyba mnie wzieło na słodkie właśnie pochłonełam z 5 krówek bo tylko tyle miałam dzięki bogu i pieczywo kanapki a brzusio mi wysadziło momentalnie . co do bólu piersi to bolą jak dotykam bardziej jak śpie na wznak i sie chce na boczek położyć oj cięzko ale też nie zawsze

U mnie dziś grochówka oj ciekawa jestem czy nie zagazuje dziś Kuby

słyszałam że raczej mega gorąca ;-) taka podpadająca pod wrzątek :tak:

raczej nie... w gorączce chodzi o to, żeby woda była ciepła, ale nie gorąca. Żeby wyciągnęła właśnie gorączkę z organizmu, a temperatura ciała, już po wyciągnięciu tej gorączki, była podobna do temperatury wody.
Czyli najlepiej nalać wody do wanny o temp. ok 37 stopni :)

Ja z własnego doświadczenia wiem, że gorąca kąpiel lub sauna, na gorączkę to zło :no: i nie polecam tego sposobu. W tym roku miałam anginę, ponad 40 stopni gorączki non stop, nawet o jedną setną temperatura nie spadła. Spałam 24h, mąż mnie budził tylko na leki, kąpiel i pościel zmienić, bo tak się pociłam. Po kilku dniach pomógł mi w końcu paracetamol w czopkach :happy:

hej kochane:) Przedewszystkim gratuluje podwójnym ciężarówką:):) i witam nowe majówki:) Ja ostatnio mam problem z komputerem. Niewiem co mu sie dzieje;/;/ raz sie włącza raz nie;/;/ szlag mnie trafia;/;/;/

mam pytanko do mamusiek mieszkających w Irlandii. Czy orientujecie sie jak tu wygląda sprawa z drugą cesarką??? Tzn jeżeli pierwsza była cesarka to za drugim razem mozna samemu zadecydować czy chce sie mieś właśnie CC czy rodzic naturalnie??? W Polsce mój ginekolog mówił mi ze decyzja nalezy do mamuśki. A w IRLANDII?????
Bo po ostatnich przezyciach to szczerze wolałąbym mieć drugą cesarkę:):)

raczej nie... w gorączce chodzi o to, żeby woda była ciepła, ale nie gorąca. Żeby wyciągnęła właśnie gorączkę z organizmu, a temperatura ciała, już po wyciągnięciu tej gorączki, była podobna do temperatury wody.
Czyli najlepiej nalać wody do wanny o temp. ok 37 stopni :)
a widzisz :-) mi koleżanka mówiła, że ona wrzątek leje do miski i do tego stopy wsadza i rano zero choroby ;-) przyznam szczerze, że nigdy nie próbowałam tego sposobu, więc się nie znam ;-)

Hej dziewczyny :-)

Dziecko śpi, obiad się gotuje ( w sumie nie wiem dla kogo, bo M wraca w nocy z pracy a ja jakoś nie mam ochoty jeść) więc można poczytać forum.

pat&mom - to teraz tak jak zalecają lekarze tylko leż i pachnij.
aesthete - super, że wyjazd udany. Ja też uwielbiam kąpiele w gorącej wodzie, ale na razie niestety musimy obejść się smakiem :-(.
KPe007 - jeszcze raz gratuluję podwójnego szczęścia.
madziulek20 - witamy i zapraszmy. Ja ma pierwszą wizytę 25 września dopiero.
Sympatyczna - gratuluję wizyty i super, że już w pracy powiedziałaś i stres masz za sobą
Nadzieja - zdrówka życzę
Szkoła - ja mam plamienia co dziennie od mojej wizyty w ip. Moje maja kolor hmmm ciemno brązowy, aż czarne chwilami. Ja staram się o tym nie myśleć i idę dopiero na wizytę w środę. W szpitalu powiedzieli mi że mogę mieć plamienia - może dlatego czekam dopiero na wizytę. Ale jeżeli chcesz uspokoić sumienie to idź do lekarza i będziesz wiedziała co i jak
Giovanna89 - witam i gratuluję. Trzeba myśleć pozytywnie zobaczysz wszystko będzie ok.

Wrrr i mi listonosz dziecko obudził :-(

Postaram się wieczorem doczytać.

Buziaki! Milego dnia

reklama
dziewczyny dziś znów miałam upławy takie jasno kremowe a na końcu taki brązowy ogonek nie wiem co robić chyba zadzwonie do gina

Do góry