reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

A ja nie lubie pajacow bo stopki wychodza mu z miejsca na stopki :p. Teraz chodzi w bodziaku po domu i jak spi to kocyk lub koldra. Na zewnatrz spodenki i skarpetki i w chuste sie grzeje od mamy ciepla ;). Staram sie nie przegrzewac i ubieramy malucha troszke cieplej niz siebie a ze sami chodzimy w krotkich spodniach to inna sprawa ;).

reklama
Andzia- ja wogole sie uczylam w szczecinie i potem kilka lat pracowalam.Teraz juz tylko bywam okazjonalnie, jak jakies zakupy( bo ten nasz stagard to taki bidoland) albo z corka do multikina te jezdzilismy od czasu do czasu.
Truskaffka-u nas tez lapki w paszczy caly czas,i nie dosc ze takie pomarszczone to az biale od wewnatrz:-DWczoraj zakupilam gryzak,ale jeszcze nie dawalam wiec nie wiem jaka bedzie reakcja,mam nadzieje ze chociaz troche pociumcia bo u nas wszystko mokre:-D

Boziu to juz zeby u niektorych maluszkow ida?Ale szybko.Mojej starszej corce pierwszy zabek wyszedl dopiero w osmym miesiacu.Teraz pewnie bedzie podobnie.U nas tez pogoda byle jaka i co chwile leje a wieje caly czas jakby kto sie powiesil:wściekła/y:,w sam raz na te nasze uszy,z ktorymi mialysmy pare dni spokoju i od wczoraj poraz enty zakrapiamy.Na szczescie w sobote wracamy do polski to w poniedzialek od razu lece po skierowanie do laryngologa.I sprobuje przejsc na normalne bebiko,pewnie bedzie jej lepiej smakowalo bo to smierdzi kartoflanka i moze tez troche dlatego zaczyna jesc i nie konczy?Moze normalne jej bardziej posmakuje i bedzie ok?Juz sie nie moge doczekac i modle sie zeby zaczela normalnie jesc;-)

Ostatnia edycja:
truskaffka my kupiliśmy x lander x pulse - samą spacerówkę - jest mega lekka i ma przekładane siedzisko w moją stronę, a jakby nam się odkleiło że chcielibyśmy kiedyś kolejnego malucha to tylko dokupimy gondolę i będzie wózek elegancki :happy2:

aaaa i do tego dostałam do spacerówy śpiworek :) także jak najbardziej na jesień/zimę/wiosnę jest ok :)

Ostatnia edycja:
Truskaffka - żyjemy wszyscy :) juz po biegunce Jak przeszła chłopakom - ja dostałam. Na szczęście tylko 1 dzień. Muszę poczytać o szczepionce na rotawirusy - nie wiem czy nie jest na nią już za późno..Chciałabym uniknąć takich cyrków w przyszłości
Pampuszek - zazdroszczę noszenia :) Staś nie akceptuje chusty. Chyba ją sprzedam. Wydaje mi się, że nie lubi być skrępowany. A wg Tatusia nie lubi, ponieważ nie może obserwować świata tylko musi być we mnie wtulony. Ewentualnie zrobimy z niej domowy hamak ;-)

Moje dziecię też łapki w buzi, ślina po pas, jak się nachylę nawet mój nos próbuje chapnąć :)

Smoczek Avent Soothie nie zdał egzaminu, kapituluję i więcej smoków nie kupię.. Od przyszłego miesiąca chcemy go uczyć spania we własnym łóżeczku - chyba będzie ciężko bez smoka

Igi jak jest na rękach to nie lubi być wtulony i musze go nosić przodem do swiata. A jak go w chustę owine to wtedy uwielbia się przytulac. :) Hehe taki dziwaczek moj. Ale tylko wiazanie na kieszonke, innych nie lubi, a na plecach jeszcze nie próbowałam.

Agi Skodzia ma racje. Na rota mozna szczepic tylko do 12 tygodnia. Niestety potem juz nie ma takiej mozliwosci. My mielismy nie szczepic, ale jak bylismy u pediatry to jednak w ostatniej chwili zmienilismy zdanie.

Kasia moje dziecko nie jest zwolennikiem kangurowania :-(. Wkurza sie, bo jest jej ciasno a ona tak nie lubi, bo sie rozglada i jak cos ja zainteresuje to sie az odgina.

Truskaffka hihihi nawet nie pytaj! Jestem wykonczona po wakacjach. Maz tez :-). Odsypiamy teraz na calego. Tescie nie opuszczali nas nawet na chwile :p.

Dziewczyny a co sądzicie o szczepionce przeciwko pneumokokom???Ja generalnie robie tylko obowiazkowe szczepienia, ale na te jedna sie chyba skusze.Chociaz my mialysmy jak na razie tylko szczepenie w szpitalu zaraz po urodzeniu i dalej nic.Jakie jest Wasze zdanie,bedziecie szczepic maluszki????Bardzo prosze o Wasze opinie;-)

reklama
Do góry