reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Witam dziewczyny :)

Jak u was leci?
Andzia jak cumel sie sprawdzil? U mnie juz odpadl mala zaczela zabkowac wczoraj a on za mieki bo mialam ten od 0-3miesiecy to przeskoczylismy na zwykle ine co mialam w domu so troszke twardsze :) bo tego avent to wyzucala i palucha do buzi tego narazi nie wyzuca :)
Synek juz poszedl do szkoly :) i tak to leci dzien za dniem a zaraz przyjdzie szara jesien brrr, ostatnio wymeczylam dzieci poszlismy na spacer i jakos tak nas zanioslo ze zrobilismy 12km synek powiedzial ze juz niechce ze mna isc na spacer, mala nic niemowila bo se pospala troche pojadla poogladala :) i tak to :)

reklama
U nas dzis pada i zimno. Takze niedziela w domu i nudna bo sama jak zwykle.

Kasia.artwik fajnie ze Igorek da ci cos porobic. Chlopak zuch. Moj tez lubi lezaczek tylko juz na polsiedzaco. Do hustawki mu dzis przyczepilam taka starodawna zabawke na gumce i zachwycony bo halas robi.

Skodzia my tez kupilismy juz spacerowke tylko musze śpiworek na zime cieplutki dokupic. Jaki wozio kupilas?

Mimi juz ząb wychodzi? Moj tez marudny wczoraj mu nawet dziąsełka posmarowałam dentinoxem i sie uspokoil.ma niby twarde ale nie czerwone i nie napuchniete. Wiec pewnie jeszcze.

Agi nie odzywasz sie. Mam nadzieje ze biegunka przeszla?

Zarejestrowalam sie dzis na stronie bobovity maja przeslac poradnik o wprowadzaniu zywienia i jakies probki.

Milej i spokojnej niedzieli.

Kasia.artwik - mój powoli też zaczyna się sam sobą zajmować ale na razie nie daje mi zrobić pełnego make up'u:-) ale i tak jest dużo lepiej niż kiedyś, wcześniej to mi płakał non stop, teraz jak ma powód. Nadal ma powód wprawdzie dość często ale przynajmniej wiem o co ft chodzi:-)

Pogoda dziś beznadziejna, ale mam nadzieję że jesień nie będzie taka tragiczna. Pamiętam jesień z tamtego roku, to wydaje mi się że była piękna, mało deszczu i dużo słońca. Chyba że dla mnie była taka piękna bo w końcu we wrześniu dowiedziałam się że będę mamą:-) ale ten czas leci. Pamiętam jak robiłam testy ciążowe a teraz leży obok mnie taki duży gość:-)

Iza_marta - czekamy na wieści z Twojego wyjazdu, udany? Dało się wypocząć?

Witam majóweczki:)
Widzę ze nie tylko u nas pogoda sie popsuła. W sumie oprócz wyjścia na obiad to nigdzie nie bylismy. Dziś robiliśmy pożegnanie z niezdrowym jedzeniem wiec Bylismy w restauracji na wypasionych burgerach. Od jutra dieta. Ja jeszcze zamierzam ćwiczyć ale mój maz pewnie sie nie zmobilizuje do ćwiczeń wiec tylko bede mu zdrowo gotowała o ile nasza lalka pozwoli;)
Kupiłam książkę Ewy Chodakowskiej i są tam naprawdę świetne przepisy. Zobaczymy jak to bedzie z ta nasza dieta, ale wiadomo razem raźniej.
Mi sie dziecko z kolei popsuło troche ;) nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy zeby, bo całe rece w buzi non stop i zasliniona po pas. Wcześniej to jeszcze sama polezala i zajęła sie sobą a teraz nie ma mowy i najchętniej na rękach. Staramy sie nie nosić i zabawiały jak sie da: rozmowa, zabawki, Bujak, chustawka itp.

Wichurka to dokladnie jak u mnie. Wszystkie gadżety w ruchu bo inaczej rączki. U mnie jeszcze na szczęście dziala starsze rodzeństwo a mlody strasznie lubi z nimi "gadac" wiec im czasem podrzucam. To sa plusy duzej roznicy wieku:-D

Ja tez musze sie wziasc za się bo caly dzien zajety a wieczorem podzeram.

Mój też na lezaczku na półlezaco, a ostatnio go posadziłam opartego o poduszkę, to siedział i nawet na bok się nie kiwnął.
Igi też piąchy całe w buzi. Ostatnio dorwal mojego palca, to tak gryzl tymi swoimi dziaselkami... I zasysal jak podczas jedzenia, ale jak mu szybko na smoka zamienilam, to od razu odruch wymiotny, nawet raz nie zagryzl. I nie wiem czy mam juz omamy, ale jakbym cos ostrego wyczuwala na dolnym dziaselku. Jeszcze trochę i się okaże. W sumie Zuzi też szybko zęby wyszły, bo 4 miesiace miała, a do tego wręcz bezobjawowo... :)

A ja nosze :p. Noszenie dobrze dziala na mozg, wiec warto nosic :). Polecam zakup chusty i w droge ;). Rece wolne, dziecie spokojne i zadowolone i mozna sprzarzatac, gotowac, robic zakupy itp ;).

Dziewczyny czy wy juz uzywacie kołdry dla maluchow? Ja juz wyjelam bo mi sie wydawało ze marzł pod kocem. Wogole to zrobilam przeglad i czekaja mnie zakupy bo mamy dobre tylko 2 pary spiochow 1pajac 3 body z długim rękawem i 1 spodnie dresowe. Nie wiem tylko co kupowac. Na jesien to moze po domu rajstopki i bluzki a pod spod bodziaki. Nie mam pojecia. Na noc to oczywiscie pajace. Co myslicie?

reklama
My od tygodnia używamy kolderki. Igus śpi pod kolderka w bodziakach z długim rekawkiem. Nie rozkopuje się bo śpi na brzuchu. Zawsze tak się kreci, że budzi się w poprzek, ale o dziwo zawsze przykryty :) Jak wstaje rano to jest cały cieplutenki.
Pampuszek, całkowicie się zgadzam. Igi uwielbia siedzieć w chuscię, a jeszcze bardziej w niej spać... Cudowne uczucie, moznaby porównać do więzi podczas karmienia piersią :)
Co do ubioru, to w jesień i zimę córkę (urodziła się w listopadzie) ubieralam w bodziak z długim i polspiochy, ew. spodenki i skarpetki, albo bodziak z krótkim plus cienki pajac. Nie cierpię spioszkow, hehe :) A rajstopki to ubieralam jak na dwor wychodziłam.

Do góry