reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Kochana, wiem co czujesz odnośnie oczekiwań rozwiązania :) zwłaszcza, jeśli ma być to podwójne szczęście :) coś pięknego. Ja w tej chwili raczej dostałam powera do wszystkiego, całe mieszkanie wysprzątałam (na co czasu nie miałam wcześniej), wczoraj jeszcze obiad z deserem zrobiłam, kanapki mojemu do pracy... ale w pierwszej ciąży rzeczywiście na samym początku mogłam leżeć całymi dniami w łóżku. Czasami tylko na spacery jakieś wychodziłam.. do piekarni i szkoły :D Na lekcjach spałam :D

reklama
ja tez wysprzatalam wszystko ja przes siwetami tak gruntownie i okna wymylam i padlam wczoraj jak skarpeta :) a dzis se odpoczywam :d

ja nareszcie sie troche lepiej czuje bo tak mnie jakies przeiebienie bralo ale biore mieszanke naturalna dla kobitek z apteki no i mi lepiej;) dzis mam jaki power:D bede gotowac Bogracz:D bylam dzis na badaniach - 4 fiolki krwi mi pobrali _ooo az mi sie slabo zrobilo;P

A i bylam wczoraj u dentysty - bo mnie zab rozbolal ale lekarka obejrzala i powiedziala ,ze to sie zdarza przy martwych zebach i zebym sobie plukala tylko i si enie przejmowac bo nic zlego sie nie dzieje:) - ulzylo mi bo sie martwilam ,ze cos nie tak sie tam dzieje!!

Oo bede jeszcze robic paste z makreli- mniam- mam afaze na ryby:D

stazi24- a co to ten Bogracz co?:) bo nigdy o tym nie slyszalam:D hihi ja tez w koncu wstan i ide sie ubiore ( choc bardzo mi sie niechce) no i potem do roboty obiad pranie , i bede prasowac :( ehhh nie nawidze prasowac a mam trzy koszyki :(

stazi - mi wczoraj ginka powiedziała, żeby nie jeść wędzonej makreli bo zawiera za dużo rtęci :szok: a mam jedną w lodówce. Nie wiem ile w tym prawdy, ale szkoda by było - uwielbiam makrele.

A co do tego poweru :-) mam to samo. Wysprzątałam wszystko na tip top - włącza się chyba syndrom wicia gniazda :laugh2:

Na obiadek serwuje zupę koperkową i leczo ;-) Też macie taką ochote na keczup? Ostre rzeczy? Ja to bym mogła psiknąc sobie keczup prosto do ryjka :rofl2:

stazi24- a co to ten Bogracz co?:) bo nigdy o tym nie slyszalam:D hihi ja tez w koncu wstan i ide sie ubiore ( choc bardzo mi sie niechce) no i potem do roboty obiad pranie , i bede prasowac :( ehhh nie nawidze prasowac a mam trzy koszyki :(

to taki jakby gulasz na ostro z pomidorami, paprykami ,cebula, ziemniakami i kluseczkami - tu masz linka do przepisu:D to jest pyszne:D

Wielkie Żarcie - Przepis - Bogracz

stazi - mi wczoraj ginka powiedziała, żeby nie jeść wędzonej makreli bo zawiera za dużo rtęci :szok: a mam jedną w lodówce. Nie wiem ile w tym prawdy, ale szkoda by było - uwielbiam makrele.

A co do tego poweru :-) mam to samo. Wysprzątałam wszystko na tip top - włącza się chyba syndrom wicia gniazda :laugh2:

Na obiadek serwuje zupę koperkową i leczo ;-) Też macie taką ochote na keczup? Ostre rzeczy? Ja to bym mogła psiknąc sobie keczup prosto do ryjka :rofl2:[/QUOTE

O jacie - wlasnie przekopalan neta i Masz Racje z Ta makrela - kurde!!! jak dobrze, ze wspomnialam ,ze chce to robic.. zatem paste bedzie jesc tylko Moj Maz bo Bardzo lubi a ja si eobejde smakiem ....

stazi - czyli miała racje ta babka. A liczyłam, że coś ściemnia :-D

Z innej beczki: jakie badania w ciąży robicie?
Ja wczoraj dostałam skierowanie na:

- HIV
- Toksoplazmoza
- kreatynina
- chlamydia
- glukoza
- ob
- morfologia
- poziomy różnych pierwiastków
- TSH

czy to nie za dużo jak na jeden raz? :confused:

reklama
Perelka86, no z moją tachykardią jakby ciutkę lepiej ale nie chcę zapeszać. Na samym początku serce prawie mi gardłem wychodziło i bardzo źle się czułam. Poleciałam szybko do kardiologa i dostałam Isoptin oraz magnez i potas. Od 2 dni narazie mam w miarę spokój, choć wieczorem w poduszce słyszę swoje serce walące i muszę spać na plecach, płasko, żeby jakoś zasnąć. :confused: Gin powiedział, że mogę pić melisę, więc jestem wniebowzięta!

Do góry