reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Kochana, wiem co czujesz odnośnie oczekiwań rozwiązania :) zwłaszcza, jeśli ma być to podwójne szczęście :) coś pięknego. Ja w tej chwili raczej dostałam powera do wszystkiego, całe mieszkanie wysprzątałam (na co czasu nie miałam wcześniej), wczoraj jeszcze obiad z deserem zrobiłam, kanapki mojemu do pracy... ale w pierwszej ciąży rzeczywiście na samym początku mogłam leżeć całymi dniami w łóżku. Czasami tylko na spacery jakieś wychodziłam.. do piekarni i szkoły :D Na lekcjach spałam :D

reklama
ja tez wysprzatalam wszystko ja przes siwetami tak gruntownie i okna wymylam i padlam wczoraj jak skarpeta :) a dzis se odpoczywam :d

ja nareszcie sie troche lepiej czuje bo tak mnie jakies przeiebienie bralo ale biore mieszanke naturalna dla kobitek z apteki no i mi lepiej;) dzis mam jaki power:D bede gotowac Bogracz:D bylam dzis na badaniach - 4 fiolki krwi mi pobrali _ooo az mi sie slabo zrobilo;P

A i bylam wczoraj u dentysty - bo mnie zab rozbolal ale lekarka obejrzala i powiedziala ,ze to sie zdarza przy martwych zebach i zebym sobie plukala tylko i si enie przejmowac bo nic zlego sie nie dzieje:) - ulzylo mi bo sie martwilam ,ze cos nie tak sie tam dzieje!!

Oo bede jeszcze robic paste z makreli- mniam- mam afaze na ryby:D

stazi24- a co to ten Bogracz co?:) bo nigdy o tym nie slyszalam:D hihi ja tez w koncu wstan i ide sie ubiore ( choc bardzo mi sie niechce) no i potem do roboty obiad pranie , i bede prasowac :( ehhh nie nawidze prasowac a mam trzy koszyki :(

stazi - mi wczoraj ginka powiedziała, żeby nie jeść wędzonej makreli bo zawiera za dużo rtęci :szok: a mam jedną w lodówce. Nie wiem ile w tym prawdy, ale szkoda by było - uwielbiam makrele.

A co do tego poweru :-) mam to samo. Wysprzątałam wszystko na tip top - włącza się chyba syndrom wicia gniazda :laugh2:

Na obiadek serwuje zupę koperkową i leczo ;-) Też macie taką ochote na keczup? Ostre rzeczy? Ja to bym mogła psiknąc sobie keczup prosto do ryjka :rofl2:

stazi24- a co to ten Bogracz co?:) bo nigdy o tym nie slyszalam:D hihi ja tez w koncu wstan i ide sie ubiore ( choc bardzo mi sie niechce) no i potem do roboty obiad pranie , i bede prasowac :( ehhh nie nawidze prasowac a mam trzy koszyki :(

to taki jakby gulasz na ostro z pomidorami, paprykami ,cebula, ziemniakami i kluseczkami - tu masz linka do przepisu:D to jest pyszne:D

Wielkie Żarcie - Przepis - Bogracz

stazi - mi wczoraj ginka powiedziała, żeby nie jeść wędzonej makreli bo zawiera za dużo rtęci :szok: a mam jedną w lodówce. Nie wiem ile w tym prawdy, ale szkoda by było - uwielbiam makrele.

A co do tego poweru :-) mam to samo. Wysprzątałam wszystko na tip top - włącza się chyba syndrom wicia gniazda :laugh2:

Na obiadek serwuje zupę koperkową i leczo ;-) Też macie taką ochote na keczup? Ostre rzeczy? Ja to bym mogła psiknąc sobie keczup prosto do ryjka :rofl2:[/QUOTE

O jacie - wlasnie przekopalan neta i Masz Racje z Ta makrela - kurde!!! jak dobrze, ze wspomnialam ,ze chce to robic.. zatem paste bedzie jesc tylko Moj Maz bo Bardzo lubi a ja si eobejde smakiem ....

stazi - czyli miała racje ta babka. A liczyłam, że coś ściemnia :-D

Z innej beczki: jakie badania w ciąży robicie?
Ja wczoraj dostałam skierowanie na:

- HIV
- Toksoplazmoza
- kreatynina
- chlamydia
- glukoza
- ob
- morfologia
- poziomy różnych pierwiastków
- TSH

czy to nie za dużo jak na jeden raz? :confused:

reklama
Perelka86, no z moją tachykardią jakby ciutkę lepiej ale nie chcę zapeszać. Na samym początku serce prawie mi gardłem wychodziło i bardzo źle się czułam. Poleciałam szybko do kardiologa i dostałam Isoptin oraz magnez i potas. Od 2 dni narazie mam w miarę spokój, choć wieczorem w poduszce słyszę swoje serce walące i muszę spać na plecach, płasko, żeby jakoś zasnąć. :confused: Gin powiedział, że mogę pić melisę, więc jestem wniebowzięta!

Do góry