reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Wichurka - Ja można powiedzieć że trochę jak na wakacjach, bo drugi tydzień siedzę u rodziców wprawdzie w mieście ale w domu z ogrodem więc jakoś staramy się tu przetrwać upały. Piękna pogoda do wakacjowania się ale nie wiem czy z takim maluchem;) my planujemy wyjazd nad morze we wrześniu, mój bąbel tak szybko się zmienia, ze do września powinien być już super ogarniętym chłopakiem:) zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że na planach sie nie skończy.

A co mówią już Wasze dzieci? Bo mój w ostatnim czasie strasznie się stara żeby coś powiedzieć:) buzię ma ciągle otwartą i język układa w dość dziwne kształty, co powoduje że wydobywają się z niego nowe, dziwne dźwięki. Uwielbiam jak tak sobie ze mną gada:)

wakacje to na razie ma cała moja rodzina, siostry i Mama są teraz nad różnymi morzami, ale my też planujemy!
Też nad morze, do Pobierowa, w ostatni tydzień sierpnia, już mamy zarezerwowany domek, Mała będzie mieć 3,5 miesiąca, mam nadzieję, że damy radę. Na razie przeraża mnie ilość rzeczy które będziemy musieli zabrać...

Megi: gdzie się wybieracie?

dziewczyny kupiłam i nie wiem czy dobrze zrobiłam Żyrafka Sophie, słyszłałyście? ma przyjść za parę dni.

a czy Wasze pociechy mają problem z ropiejącymi oczkami? Olga właściwie od urodzenia ma problem z prawym okiem,
świetlik, rumianek, krople z antybiotykiem i sól fizjologiczna, tyle zastosowałam, ale problem nawraca, dziś rano nie mogła otworzyć oka:(
juro idziemy do okulisty, chyba nie obejdzie się bez przekłuwania kanalika, jestem przerażona.

Magosiaa tez mam problem z oczkami. Mala miala antybiotyk, przemywam sola i nic. Antybiotyk pomogl, ale wrocilo. My idziemy w srode do pediatry.
Co do zyrafy to u mojego meza w rodzinie dziecko mialo, ale jakiegos szalu ta zabawka nie zrobila. Dostal ja od kogoś i w sumie nawet nie zwracal na nia uwagi. A czemu ja kupilas? Pytam, bo teraz duzo osob je kupuje i jestem ciekawa tej zyrafy. Co do tego, ze ich dziecko nie bylo zainteresowane to różne sa dziecki i jedno lub to drugie cos innego, itd.

żyrafę kupiłam, bo się naczytałam, że taka super, ekologiczna, bezpieczna i wiele dzieci ją kocha miłością bezgraniczną, no i muszę się przyznać, ze jestem straszna gadżeciara i jak sobie takie pochlebne recenzje poczytam, to nabywam różne produkty...
a poza tym mamy tylko 2 zabawki (nie licząc pożyczonej od tygodnia maty edukacyjnej), Olga właśnie zaczęła się interesować zabawkami, parę dni temu pisałam, że martwi mnie jej rozwój a ona na nastęny dzień chwyciła zabawkę! coraz częściej się do nich śmieje, no i wkłada całe łapy do buzi, więc chciałam, żeby miała jakiś gryzak.
ciekawe jak u nas się sprawdzi... na pewno zdam tutaj relację.

Magosiaa zdaj koniecznie, bo jestem strasznie ciekawa :-) To co pisalam o zyrafie to nie mialo byc niemile czy cos w tym stylu. Ja tez jestem gadzeciara i mnie to interesuje :-) Ile Twoje dzidzi ma, bo zapomnialam :p Moja tez wklada cale lapki do buzi i woli je niz smoczek. Co do zabawek to wczesniej interesowała ja tylko karuzela i od kilku dni dopiero interesuje sie zabawkami. Teraz to ja zaczynam sie zastanawiac nad jej rozwojem :p Jedyne co mnie uspokajalo to to, ze strasznie duzo gada i sie smieje :-)

spoko Iza, nie oburzyłam się:)
Olga za parę dni skończy 3 miesiące
też jestem ciekawa tej żyrafki, czytałam też takie opinie, że jest przereklamowana, owszem jest fajną zabawką, ale jako piszczący gryzak świetnie sprawdzają się tanie zabawki dla psów:szok:! podobno Zawitkowski takie poleca... ale biorąc pod uwagę, że mamy w domu psa, to jakoś nie mogę się do tego przekonać.

a jeszcze jestem na etapie kupienia łóżeczka turystycznego, kto ma niech się wypowie, proszę:)

Hej a mój się bardzo mało interesuje zabawkami. Czasem się na troszkę zapatrzy. Bardzo dużo się śmieje i gada. I widać różnice, gdy zagaduje go znajoma osoba, badz obca. Nie łapie natomiast raczkami zabawek, nawet jak mu się poda do rączki to zaraz wypuszcza.
A śpi coraz lepiej. Teraz już przesypia od 21, do 5:30. Dzis nawet obudził się dopiero o 5:45, zjadł i od 6 do 8:40 dalej spał. Dodam że karmimy się piersią. :)

Malgosiaa dasz radę z wyjazdem, my drugi raz juz pojechaliśmy z mała. Pierwszy bylismy jak miała 2 miesiące. Nie jest tak zle. Maz bardzo sprytnie upycha wszystko :)
W sierpniu planujemy wyskoczyć na pare dni na Mazury gdzieś, No i teraz w czwartek na jeden dzien nad Soline bo u rodziców teraz jestesmy i w miarę blisko jest.

reklama
:)

Magosia daj znac jak zyrafa sie sprawuje? ! U nas tez duzo ja kupuja ale jest droga :(

Pamietam przy synku mialam zwykly kryzaczek, ale jakas odwiedziliy sklep no i wlasnie trafilismy na odzial dla pieskow to synek wybral taka kosc z gumy taki bardzo ladne kolory (dodam niewygladala jak
Dla zwierzat) byl taki ryk ze musialam kupic a jeszcze do tego piszczala o matko kochana jak on ja kochal wszedzie z nija :)

Ile w pl kosztuje ta zyrafka?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry