reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
witam nowe mamusie :) gratulacje !
ante czy Twoja coreczka jest z 2 maja? ja mam synka z 3 maja :D jeden dzien roznicy ;) a teraz na kiedy masz termin?

Marteczka844, tak Ninka urodziła się 2 maja, choć termin miałam na 3 maja :-D Teraz mam termin na 15 maja z om. Zobaczymy, czy dzidzia tez będzie taka punktualna ja starsza siostra :-)

DZIEWCZYNY !!! Byłam po wyniki i mam 39.09 dla norm wg tego labo 5-50 = 0,2-1 tydzień ciąży. Robiłam bete w 28 dc i jakaś niska mi się wydaje czy już przesadzam ?? Z córką robiłam już w 25 dc i wyszło 28.8 i po dwóch dniach było 98.8...pójde powtórzyć jutro czy pojutrze

W sumie ostatnią @ miałam 20.08 więc to 4 tydzień czyli w rzeczywistości jakoś drugi powinien być no nie? ale nie wiem, może mi się coś przesunęło. PO poprzednim porodzie nie miałam regularnych cykli. NO i objawów prawie nie mam, ale z córką też mało miałam. Do gina umówiona jestem na 7.10 nie za późno? Babka powiedziała, ze to skończony 6 tydzień będzie i szybciej nie ma sensu.

Ania - aneczka nie masz co porównywac do poprzedniej ciąży bo każda jest inna. Ja teraz też robiłam test i betę w tym samym czasie po zapłodnieniu co z córką i wyszły mi zupełnie inne wyniki. Test słaby ledwo widoczna kresa, a beta niska, aż ginka się zdziwiła. Ale po kilku dniach już widać pęcherzyk. Skoro lekarka powiedziała, że jest ok to pewnie tak jest. Ale betę możesz sobie powtórzyć dla spokoju.

Witajcie, dziękuję za miłe przyjęcie na forum. Trochę jak nowicjuszka się czuje, strasznie dużo piszecie :-D Nie wiem, czy uda mi się być na bieżąco, bo przy mojej pchełce raczej się nie da posiedzieć w spokoju, do tego praca i obowiązki, wiadomo.
Ale bardzo cieszę się, że jest was tak wiele i że do Was dołączyłam :-D

Witajcie Kobietki, Mamusie!!
ja wczoraj tylko przebiegłam wzrokiem forum, bo późno wróciłam do domku i byłam taka zmęczona, że włączenie komputera mi przyszło z trudem...
wczoraj miałam mega ochotę na biały barszczyk:-) zjadłam na obiad i kolację:rofl2: za fetę dam się pokroić... ostatnio u mnie królują kwaśne i słone jak widzicie;-)

Pisałyście o rodzicach i teściach. Ja z rodzicami mam bardzo dobry kontakt. Widzimy się praktycznie codziennie, bo mieszkamy blisko siebie. A jak się nie widzimy, to dzwonimy. Mój tato jest chory. W ub roku zdiagnozowali mu nowotwór, dlatego po całej tej jego chorobie jeszcze bardziej doceniam moich rodziców i cieszę się, że jesteśmy blisko. Zresztą możemy na siebie zawsze liczyć.
Z teściową jest inaczej. Widujemy się kilka razy w roku i to mi w zupełności wystarcza. Mój mąż też nie ma z nią bardzo bliskich relacji.

Super, że mamy wątek kulinarny:-) lubię te klimaty. Postaram się wrzucić jakieś smakołyki.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, trzymam kciuki za wizyty i witam nowe majóweczki. Przepraszam, że tak ogólnie, ale zaraz znowu uciekam z domku i nie mam jak odnieść się do wszystkich postów.
Miłego wieczoru dziewczynki !!!

Cześć Kobietki :))

Jestem tu nowa :) a piszę bo zostanę po raz pierwszy mamą :) Termin mam na 1 maja :) już byłam na pierwszej wizycie i widziałam bicie serduszka naszego Skarba :))) bardzo lubię czytać wasze posty ale niestety mam tylko na to czas wieczorami bo jeszcze pracuje...

Pozdrowionka dla Was wszystkich :))

witam nowe majoweczki;-)
Annte masz tak termin jak ja i Twoja corunia nosi imie jakie mnie sie podoba do mojej fasolki jak bedzie dziewucha;-)
gratuluje udanych wizyt!:D
Aneczka nie przejmuj sie skoro gin mowi ok to tak jest zaufaj...
Agnes opis suwczka jest kilkanasice stron wczesniej i cos kolo 80 moze dalej wczesniej opisane przez
Ja dzis w miare sie czuje na obiad ogorkowa i nalesniki na kolacje salatka gyros mialam pypcia ;-) ogolnie szaro buro i do duszy za oknem;/

witam w ten deszczowy dzień brrr

Wizyta opisana w odpowiednim dziale jest ok :)

sagaa dzisiaj na złość mdłości blee blee bez wymiotów, ale męczące tak sobie krakam że wkońcu przyjdą :(
Wiem co to znaczy ojciec alkoholik podobnie mam :(
Ja nie mam teściów tak jak pisałam nie wiem czy bym dała rade z nimi mieszkać no, ale jakby trzeba było no to trudno.

aesthete spełnienia marzen z okazji rocznicy ślubu :)

wasila kciuki mocno zacisnięte :)

naftanalek witaj :)

ania-aneczka napewno będzie wysoka :)wydaje mi się, że jak na ten dzień cyklu jest ok, a wizyta tez chyba :)

annte pewnie witaj wśród majówek :)

kurczaczek chociaż z teściową masz fajny kontakt, a to duży plus :):)

Joanna23 dziękuje za pamięc tak ja pisałam jest ok :)
Duży ten Twoj maluszek hmm napewno to 6 tydzien skończony? chyba że to pęcherzyk

Nanncy ja dzisiaj tak mam ledwo co zjadłam jogurt rogala z serem żółtym masakra a tak narzekałam :( cola odgazowana jest dobra ale nie duo migdały woda z cytryna chyba ale niestety na mnie nic nie działa :(

karmelowa normalnie idzie się uśmiać tymi twoimi postami piszesz sobie je gdzieś ?:)

agnes witamy kolejńa mamusie majową :)

Ja już w domku i po obiadku wyleguję się na kanapie :D
Jeszcze tylko ciepła kąpiel by się przydała w ten brzydki, deszczowy dzień..

karmelowa jak zobaczyłam Twojego posta to od razu się roziadłam jak do dobrej książki :D Widzę, że odrzuca Cię zapach mięsa. Tak samo miałam w pierwszej ciąży. Masakra jak mnie mdliło, a jak ktoś jeszcze je smażył...

agnes witaj i gratulacje :)

reklama
padłam :zawstydzona/y:padłam gdzieś o 17 i wstałam o 19 :zawstydzona/y: nie słyszałam nawet jak ślubny polazł pobiegać :zawstydzona/y:pamiętam przez sen domofon, ale za cholerę nie mogłam się podnieść :sorry: najnormalniej nieprzytomna ;-)

Mrówek nakarmiony, wykąpany :tak: w łóżku jest oczytywany przez tatę ;-) od jakiegoś czasu ma fazę na książki "Biuro detektywistyczne Lasssego i Mai" ;-) niedługo zbierzemy całą kolekcję :tak:

JOASIU & KARMELKOWA gratki udanych wizyt :tak: :tak: :tak:
zazdraszczam :sorry:

Hej Dziewczyny, dopadły mnie mdłości. Nie wymiotuję ale mdli mnie dosłownie cały dzień, non-stop. Jakieś porady? :sorry:
zacisnąć zęby i przetrwać :laugh2::laugh2::laugh2:;-)

Cześć Kobietki :))

Jestem tu nowa :) a piszę bo zostanę po raz pierwszy mamą :) Termin mam na 1 maja :) już byłam na pierwszej wizycie i widziałam bicie serduszka naszego Skarba :))) bardzo lubię czytać wasze posty ale niestety mam tylko na to czas wieczorami bo jeszcze pracuje...

Pozdrowionka dla Was wszystkich :))
cześć majówko 2014 :tak:

szykowanko rzeczy do pracy i przedszkola ;-) i jadę do teściów po mleczo :-D ;-)

Do góry