reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Dziewczyny wybaczcie, że Was zaniedbuje! Praca w połączeniu z dolegliwościami i opieką nad dzieckiem wykańcza mnie. Dziś wizyta u gin i mam nadzieję, że usłysze serduszko! Pozdrawiam

Trzymam kciuki za serduszko <3 daj znać jak będziesz po wizycie... Ja jutro idę po zwolnienie i z wynikami badań, ale usg mi pewnie robił nie będzie...

reklama
To przywitam sie również ja, jak dobrze pojdzie to tez bedzie maj rozwiazaniem:) bylam u lekarza 1,5 tyg temu i bylo tylko widac pecherzyk a w czwartek mam wizyte i zobacze co tam slychac i czy serduszko bije.Niestety zlapalo mnie mega przeziebienie w najmniej odpowiednim momencie:/ katar. I kaszel a lekow nie mozna wiec siedze od wczoraj w domu w lozku. Mamy juz synka, ktory skonczyl 4 latka 1 września. Poprzednia ciąża byla straszna i od samego poczatku przelezana:( ale dobrze ze wytrwalismy do konca dzieki wspanialemu lekarzowi. Jestem juz na duphastonie i dodatkowo musze pilnowac TSH aby nie skoczylo powyzej 2,5, bo niestety rok temu mialam wycietego guza tarczycy. Zycze wszystkim zafasolkowanym spokojnego okresu wyczekiwania:) i samych pieknych zdjec usg:)

To przywitam sie również ja, jak dobrze pojdzie to tez bedzie maj rozwiazaniem:) bylam u lekarza 1,5 tyg temu i bylo tylko widac pecherzyk a w czwartek mam wizyte i zobacze co tam slychac i czy serduszko bije.Niestety zlapalo mnie mega przeziebienie w najmniej odpowiednim momencie:/ katar. I kaszel a lekow nie mozna wiec siedze od wczoraj w domu w lozku. Mamy juz synka, ktory skonczyl 4 latka 1 września. Poprzednia ciąża byla straszna i od samego poczatku przelezana:( ale dobrze ze wytrwalismy do konca dzieki wspanialemu lekarzowi. Jestem juz na duphastonie i dodatkowo musze pilnowac TSH aby nie skoczylo powyzej 2,5, bo niestety rok temu mialam wycietego guza tarczycy. Zycze wszystkim zafasolkowanym spokojnego okresu wyczekiwania:) i samych pieknych zdjec usg:)

Witamy serdecznie :-) trzymam kciuki za serduszko i Twój szybki powrót do zdrowia... Też walczę z tarczyca, na razie wyniki ok, biorę letrox 50. Trzymaj się!

Powodzenia dla wszystkich wizytujących !!!

Naftanalek powodzenia :) I witam wszystkie nowe majóweczki:)

Ja nadal prosze o kciuki za betę ,którą odbieram o 13...jakoś się denerwuje. Nie mam takiej samej pewności jak z córeczką i tak jakoś...

nadzieja1984, ja również biorę Letrox 50 :)

naftalanek, witaj w Majówkach :) Ja na przeziębienie piłam syropek *spam* i na gardło tabletki do ssania *spam* gardło - wszystko naturalne własnie z myślą o kobietach w ciąży i karmiących. Mi dośc szybko pomogło.

Ania-aneczka trzymam kciuki, daj znać jak będą wyniki...

Kiuik czekam na wizytę u endo. Na razie tsh ponizej 1 więc spoko. Pewnie nam sie dawka zwiększy w późniejszym etapie ciąży...

nadzieja1984, ja zaczęłam brać, bo u mnie tsh było ostatnio 4,17 , wiec trochę za duzo jak na pierwszy trymestr ciąży
Kolejną wizytę u endo mam 9 października, dzień wcześniej usg tarczycy, no i trzeba bedzie któregoś dnia zrobić tsh ponownie, żeby sprawdzić czy ta dawka jest odpowiednia czy nie trzeba zwiększyć.

Witam Was wtorkowo
.jej ,ale mam dziś dzień do d..py:no:
Wkurzyłam sie rano w mojej przychodni u gina.Byłam zrobić badania ,bo na czwartek jestem umówiona do gina tam.Boże,ta położna jest jakaś opóźniona....masakra.Zapytałam ją dlaczego badania sa płatne ?(zapłaciłam 48.00zł)przecież kobiety w ciąży są objęte w NFZ za darmo mają(w poprzedniej ciąży 5lat temu nic nie płaciłam -tylko za grupę krwi) a ona z fochem i tak od niechcenia;bo my nie jesteśmy PZOZEem i wogóle Was ciężarnych jest za dużo i trzeba płacic.ZAmiast zachecić mnie jakoś do tej przychodni,sprawiła ,że chciałam wyjść i coś jej odpyszczyć na odchodne......ale gdzie pójdę?do następnego gina dobrego mam ok 30km i prywatnie tylko.
Potem jak mi troche przeszło mama moja zadzwoniła i tez dowaliła swoje 3 grosze ..:wściekła/y:masakra
Dziś mam wolne od pracy i zabieram sie za sprzatanie mieszkania,bo codzienna pracaostatnio +czterolatek +mąż który nie kładzie jak dziecko rzeczy na swoje miejsca =cały dzień doproadzania mieszkania do ładu i składu:-(
Jako,że pracuję w biedronce polecam pizzę i pierogi wszystkie są tańsze o 40% np. :tak:Pizza 2xGiusseppe 4 sery (chyba dobrze napisałam)koszt-5.39zł

Dziewczyny, a co ja mam powiedzieć, jak zaszłam w ciążę, to dowiedziałam się, że TSH mam na poziomie 11.
Teraz od 3 tygodni biorę Euthyrox 75, ale gin mi powiedziała, żebym niedługo jeszcze raz sprawdziła TSH i mi prawdopodobnie podniesie dawkę... :cool:

reklama
Jak mija wam poranek? :)
Ja zajadam sie Skittlesami:-)

naftanalek witaj :) Widze, ze obie mamy synkow z wrzesnia 2009 :) Moj konczy 4 latka 21 :) Ja tez bylam przeziebiona kilka dni temu. Wygrzewaj sie pod kocem i pij herabte :)

ania-aneczka bedzie dobrze! Trzymam kciuki za bete i czekam na wiesci :)

Do góry