reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Ja odsypiam nic ale wiadomo jak to w szpitalu co chwile jakas pielęgniarka wchodzi... Jeszcze od kroplówki z magnezem trochę mi sie pogorszyło z sercem ale podobno nawet zdrowe kardiologiczne ciężarne rak reagują wiec leze jak placek ;(

Iza, bidulko... trzymaj sie!!! Moze dzidzia zeszla nizej i uciska gdzies na krzyz??
Dobrze ze maz Cie asekuruje na schodach, u mnie w szpitalu jedna dziewczyna spadla:confused:

Pampuszek, dzien po cc dali bulke z maselkiem a potem zupke lekką. Jak po operacji. Pozniej normalne kanapki, zupa, gotowane miesko, ziemniaki, kasza... W sumie podobnie do diety mam karmiacych, tyle ze krocej bo chodzi o czas zeby rana sie zagoila i jelitka poukladaly na nowo. Po prostu kazdy bol brzuszka poglebialby dolegliwosci. Mnie nadal boli jakbym miala okres i krwawie. A ze zawsze w okres mialam problemy jelitowe to i teraz nam. Dlatego staram sie uwazac i do tej pory nie zjadlam schaba ani nic wzdymajacego. W szpitalu nikt nie mowil co mam jesc. Mysle ze kazdy sam musi sprawdzic co juz moze.
Ps: mi na koncowke w szpitalu dawali Neospazmine na nerwy.

Neko, a co masz z serduszkiem, jesli mozna spytac...?

Ostatnia edycja:
Neko, tachykardia to ostatnio jakas plaga, eh. Ja arytmii nie mam ale wlasnie tachykardie. Juz przed ciaza to mialam i w ciazy sie nasililo. Tetno tez dochodzi mi do 130-150. Biegalam przed porodem po kardiologach bo bardzo sie balam i nie wiedzialam czy moge rodzic sn. Robilam ekg, echo, holtera.... Skomplikowana i dluuuga historia. Jaka jest przyczyna Twojej tachykardii? Ja mam lekka niedomykalnosc zastawek i nerwice. Noi taka chyba juz moja natura... ale wiem jakie to uciazliwe...
Jakby co - pisz.

Ostatnia edycja:
Hej. Ja już mam Igorka przy sobie :) Miałam dzis dopiero rozmawiać z lekarzem o terminie cesarki, a tu o 6 zaczęły mi się skurcze, od razu co 5 minut. Po godzinie poszlam do poloznej, przyszedł lekarz, zbadał, a tu 8 cm rozwarcia... Szybko mnie wiezli na cc. O 8.15 wyciągnęli Igorka (4460g i 61cm). Już mi znieczulenie zeszło prawie, ranę już odczuwam (dostałam środki przeciwbólowe). No i jesteśmy już po cycowaniu :)

Załączniki

• 1400577185350.jpg
    1400577185350.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 57
Monika - mnie żadne ruchy nie budzą. Ostatnio mój facet obserwował jak nie mógł spać jak on bardzo się wywijał jak spałam :p.

Ewe - no mi tez nie aż tak, w sumie to największym marzeniem jest dla mnie teraz zrzucenie brzucha, obojętnie jak gruba bym nie była po porodzie :D. I tak będę chudsza niż teraz przecież :D.

Nanncy - a no ok, warto wiedzieć w raie czego jak z dietą.

kasia - to super, gratulacje!!! :D

Iza - widzisz, od razu skurcze i tyle, da się tak :D

Kasia.artwik gratulacje!! Długi ten Twój Synus :D
My po wizycie u pediatry, mała wazy 2350 ;) i u okulisty, myślałam, ze tam wyjde z siebie, takie okropne babska.. Żadna nic nie wytlumaczy, nic nie powie tylko se gadaja między soba, jak stamtąd wyszłam, to byłam taka zdenerwowa, krowy jedne, łaskę robią ze mi dziecko zbadają ;( po 3 miesiącu do kontroli, z uwagi na to, ze maleńka była moja perelka.
Dziewczyny nie stresujcie się! Jak tak Was teraz podczytuje, to ja chyba i tak bym wcześniej urodziła, tak to nie wiedziałam czego się spodziewać, a z tego co piszecie wynika, ze skurcze przepowiadajace już mialam i czop mi odchodził! Życzę wam wszystkim powodzenia, żebyście mogły już byc tak zakochane w swoich pociechach, jak ja ;D

reklama
Kasia.artwik gratulacje!!!! Duzy twoj Igorek bobasek, i sliczny!!!!
Duzo zdrowka dla ciebie i malenstwa!!!!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry