reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja kakao sobie popijam :) Lunch mam dopiero za 2 godziny, a taka juz glodna jestem:szok:

Majóweczki, które maja juz dzieciaczka powiedzcie mi czy planujecie zabrac wasze pociechy na usg?

iwonaimaja
to tak jak w Norwegii i Irlandii. L4 nikt tu nie daje.
ewelinka mm zupa kalafiorowa. Ale mi smaka narobilas :D Juz dawno nie jadalam. U mnie dzisiaj spagetti :)
karmelowa myslalas kiedys o napisaniu jakiejs ksiazki? :D

reklama
ewelinka co do obiadu to ja z mlodym mamy pomidorowke ze wczoraj :D ja moge jesc pomidorowke codziennie na obiad sniadanie I kolacje :D a mlody uwielbia marchewke wiec jak gotuje jakas zupe to pol garnka marchewki musi byc ;)
a na drugie danie nie wiem co zrobie bo nic z zamrazarki nie wyciagnelismy wczoraj wiec chyba zrobie takie biale kielbaski na patelni elektrycznej (nie wiem jak to dokladnie sie nazywa bo dostalismy w prezencie od tesciowej z hiszpanii- ale rewelacja bo wszystko mozna smazyc bez oleju) I do tego frytki chyba moj mowil ze jak mnie nie bylo to tak jadl I mu smakowalo wiec dzisiaj tez tak zje ;)

Kaufland fajnie mam bo umowa na czas nieokreślony teraz jak moja majka zmienila przedszkole to poszli mi na reke i ide do pracy jak się wyrobie tzn jak zaprowadzę maje do przedszkola miałam mieć wolne ale wzielam nadgodziny (nie wiedziałam ze jestem w ciąży) a jak meza w domu nie ma to wole isc do pracy przynajmniej dodatkowa kase zarobię

w piewszej ciąży mieszkałam w Hiszpanii i tam tez rodziłam szef mnie zwolnil w 12 tygodniu ciąży musiałam się sadzic biegałam po adwokatach wiec cala ciaze miałam nerwowke jeszcze w Hiszpanii jest tak ze nie daja L4 na ciaze wszystko jest normalne ciaza to nie choroba

Ja wolę na zimne dmuchać tym bardziej ze pierwszą ciąże poroniłam w 12 tygodniu i do dziś widzę te kartony z pomarańczami po prostu przerosła mi kosmówka i płód się nie rozwijał możliwe ze coś mogło sie odkleić i w to miejsce wrosła ta kosmówka potem jest tylko gdybanie
miałam dziś z młodą kłopot popłakała się mi w szkole ze ona chce do domu zaprowadziłam płacząca do klasy pani ja wzięła a ja siedzę i myślę czy się tam nie zapłakuje poszła do pierwszej klasy jako 6 latka tylko ze dziś wchodziła po dzwonku na lekcję i może bała sie tego ze sie spóźniła nie wiem juz rok czasu miałam spokój jak to cięzko dziecku wytłumaczyć ze musi już wczraj sie pytała jak wyłączyć budziki mi i kubie

czesc Wam mdli mnie masakrycznie juz probowalam heftnac ale i nie umiem chyba sie wspomoge tak jak wczoraj...
Karmelowa Ty powinnas kciazki pisac co do tesciow ja z nimi mieszkam i mam mega chu*** sytuacje co zle wplywa na mnie na fasolke i wszystko...;(
Ciezka noc mialam najadlam sie pestek 9z dyni przed spaniem i nie spalam pol nocy przez to poza tym prawie heftalam przez sen;/ fuj juz sie tego nie dotkne;/
Brendy ciezko cos doradzic dopytaj lekarza?? nie cierpialam w ciazy na bezssenosc moze pod koniec w upaly,
Dzis wizyta dzieki za kciuki na pewno odezwe sie po mam stresa...

Lena_no, szczerze mówiąc to jeszcze się nad tym nie zastanaiałam, czy zabierać starszego synka na usg, ale chyba nie. Wydaje mi się, że on jeszcze trochę za mały (2 i pół roku). Kojarzy mi sie coś, jak koleżanka kiedyś opowiadała, że jej starsza córeczka przestraszyła się tego, co było widać na ekranie i tata musiał z nia wyjść z gabinetu.

lena moj dzieciaczek jest jeszcze maly wiec nie wiem czy zrozumie ze tam jest dzidzia... ale pewnie bedzie I tak z nami szedl bo nie wiem czy bedzie go gdzie zostawic... a nie wiem czy starszego bym zabrala...

Hej!

Poczytałam co tam naskrobałyście, ale jak zwykle najbardziej utkwił mi w pamięci wpis Karmelowej - po prostu wymiatasz :-).

Saaga - jeżeli dobrze pamiętam, że wizytujesz to trzymam &&&&&.

Była rozmowa o porównywaniu przy małej różnicy wieku - też coś o tym wiem. Nie w rodzinie bo jakoś mojej siostrze i rodzeństwu ciotecznemu się nie spieszy, ale ja i 2 moje koleżanki urodziłyśmy w kwietniu. Między dziewczynami jest po kilka dni różnicy i niestety głównym zajęciem jednej z mam jest porównywanie naszych dziewczyn :-(.

Na szczęście teraz nikt się nie wychyla z ciążą więc chyba będę sama rodziła w maju ;-).

Miłego dnia :-)

Anetusia78 no ja wlasnie się tym przejmuje bo jak nie wiedziałam ze jestem w ciąży to wszystko nosilam i dlatego mam stresa tak mi nikt w pracy nie pozwoli podnosić no ale jeszcze nie mam potwierdzenia od lekarza wiec nic nie mowie

a ja musze zabrać moja maje z sobą już jej w sumie obiecałam

wogole to jak jej powiedzieliśmy ze będzie miała siostrzyczke lub braciszka to ona się mnie zapytala tzn ze jak poszlas do łazienki i wzielas to plastikowe to zaszlas w ciaze :-D

reklama
Karmelowa -Ty chyba mozesz miec osobny watek:D Pt."Kamelowe przygody" sadze,ze czytelniczek Ci nie zabraknie:D

iwonaimaja dobre z Twoja cora:D usmielam sie:D

Ja z Mezem wczoraj mialam mily dzien:p Choc nieco mnie zdenerwowal bo ja rozmyslam jak tu jeszcze nie dac poznac o ciazy u Jego Rodzicow a On mi mowi tuz przed wyjsciem ,ze On juz tydzien temu powiedzial przez telefon - no ale coz zrobic moze to znak ,ze i On sie cieszy:D

Ja dzis noc straszna mialam- mdlosci, mdlosci i jeszcze raz mdlosci- trwaja nadal, do tego glowa boli oj boli .., a koszmarach to juz nawet wspominac nie chce ale co mi sie udalo usnac to moja lepetyna nowa inwazje koszmarowa tworzyla- masakra !!

Do góry