reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Martyyyna - a racja, mój też mnie rano namawiał, ale też mi się nie chciało hehe :DD

iza_marta - spoooko, grunt że wszystko ok z małym i tego sie trzymajmy :D. Z tym skurczem to nie wiem, możliwe że to nie skurcz a ruchy dzieciaka :D. Wiem że nie pocieszam hehe :D. Zresztą sprzęt też wszystkiego nie zarejestruje, więc się nie przejmuj.

Ja ustaliłam ze swoim brzuchem że rozwiązujemy się w przyszły weekend! Mam coś do załatwienia w tym tygodniu i zależałoby mi to pozałatwiać wszystko, inaczej mi to pokrzyżuje plany ;). Także proszę mnie wspierać swą pozytywną energią i kierować ją najwcześniej na czwartek po południu :DD

reklama
Witajcie,
byłam na ktg - skurczy brak, tętno Malca w porządku, ciut zmniejszyła się ilość wód płodowych (z 24 do 21 cm3). Mam się planowo zameldować we wtorek na patologii.

Pampuszek oki to ja kieruje swoja pozytywnia energie na koniec tygodnia a Ty dla mnie na ten weekend ;). Najbardziej chcialabym dzisiaj urodzic, bo w poniedzialek/wtorek bylabym juz w domu. Bardzo mi pasuje ten termin :p.

Mallaika to widze, ze nie jestem sama. Mam termin u gina na poniedzialek.

Ufff zrobiłam pranie naszej pościeli w dzidziusiowym proszku, mąż zmieni przed naszym powrotem. Dodatkowo upiekłam ciacho z owocami i kruszonką, obiad zrobiony. Brzuch twardnieje :-) Planuję jeszcze prasowanie bo spacer odpada - okropna wichura...

Hej dziewczyny,
Co was przeczytam i nadrobie to zanim zdążę odpisać to wy znów naprodokujecie.
Spijcie, spijcie kochane bo pozniej juz nie bedzie okazji ;)
Pisalyscie o nakladkach na brodawki, ja takowe zakupić musiałam i używam od 3 dni. W koncu mała i ja nie denerwujemy sie przy cycu. W szpitalu jakos dawałyśmy radę ale odkąd mam cyce jak donice to brodawki jakos sie schowały i malutka ma problem z uchwyceniem i płacze. Kupiłam takie z medeli i są bardzo fajne. Karmimy sie cycem i bardzo ciesze sie z tego :)
Co do porodu to rzeczywiście nie ma sie na co nastawiac, ja byłam nastawiona na sn a wyszła cc i ryczalam jak mnie wieźli, ubierali i golili. Po operacji czułam sie koszmarnie, znów płacz, ale szybko to wszystko co zle mija ....
Teraz uczymy sie całą trójka siebie nawzajem. Mój mąż zwariował na punkcie córki :)
Trzymajcie sie dziewczyny i wy sie doczekacie :)

Pampuszek i ja fluidy Ci przesyłam, co by Twój Maluch współpracował z mamusią :tak: u mnie Mikołaj może się rodzić jutro po 15:00 bo bardzo mi zależy, żeby być na zajęciach w szkole. Jak zaliczę obecność na BHP, to bez wahania wybiorę się do szpitala :-D

wichurka fajnie, że problemy dają się na bieżąco rozwiązywać :) a w szpitalu, w którym rodziłaś pozwalają korzystać z kapturków, laktatora etc.? Pytam, bo dziś doczytałam, że w IMiDz nie wolno używać, bo nastawiają się na natural w każdym aspekcie macierzyństwa.
No, i Twoja córcia będzie córeczką tatusia :) super! :)

iza_marta ja w poniedziałek wybieram się jeszcze do lekarki prowadzącej ciążę, żeby zobaczyć jak stan szyjki przed godziną zero, a potem we wtorek już do szpitala.

Mallaika nie wiem jak z kapturkow bo nie miałam ich w szpitalu ale laktatory na oddziale były i dziewczyny korzystały, ja nie bo pokarmu dostałam w niedziele wcześniej tylko siara i 3 razy dokarmialismy butelka.

Wichurka ściskam i super, ze sie odezwalas :).

Jejku jak mnie strasznie krzyze dzis bola :(. Strasznie! Ale to nie porodowy bol, bo tak mi mowila polozna na ktg.

hej WICHURKO :tak: chyba myślami ciebie ściągnęłam ;-)
zazdroszczę bycia już w domku ;-) ja to nawet do szpitala jeszcze nie dotarłam ;-)

IZA termin mam na 21-05 ;-) zostało mi do terminu pięć dni :sorry: i nic nie chce się przyspieszyć :confused2:
krzyż mnie też boli ;-) Julian to klocek, więc ciągnie mnie ;-)

nie no dzisiaj mam zdecydowanie dzień kryzysowy :confused: z przystanku do auta (5minut) ledwo co doszła, tempo żółwie do potęgi :baffled: nogi jak z ołowiu :-D do tego pogoda coś majstruje ;-) spać mi się chce :eek: i to bardzo bardzo ;-) a Julian w najlepsze pręży się i skacze po pęcherzu :baffled: bez litości dla biednej matki ;-)

książeczka czeka, ale pewnie zasnę szybciej niż przeczytał kawałek ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aśku to juz na dniach :). Masz termin na 2 dni po mnie :). Jak fajnie :). A kiedy masz wizyte u gina albo jakies skierowanie do szpitala?

Do góry