Ewe - no dokładnie, trzeba sobie w głowie układać. Ja już mojego faceta ostrzegałam że jak będzie cc to będzie dzidzia nosić aż się obudzę
.
lawendowy_sen - ja chyba kojarzę bo sama dawno nie zaglądałam
. gratulacje! I w końcu było cc ?
sylvuska - ja też na NFZ, ale mam USG przy każdej wizycie, które teraz są co tydzień, więc dziwię się w sumie. A pierwszego malucha w końcu karmisz piersią czy butelką ?
anitajas - ja myślę że z tą torbą to bardziej psychiczna potrzeba niż jakaś wielka konieczność. Ostatecznie wszystko jest w każdym sklepie, a zawsze partner albo inna bliska osoba może donieść to, czego się by zapomniało
). Więc ja spakowałam bo czuję się jakoś bezpieczniej że mogę w sumie w każdej chwili jechać i się nie przejmować niczym prawie (no bo i tak trzeba dopakować np. kartę ciąży i dokumenty i takie tam
). Ja też miałam iść do fryzjera, mam już beznadziejne włosy, ale mi się nie chce wybrać ;/.
iza_marta - noo, ja mam takie okresy przeplatane... kilka dni do tygodnia kompletnej kluski, która nigdzie się nie potrafi ruszyć i nic zrobić, do fazy sprzątania, gotowania i w ogóle wielkiego angażowania się we wszystko... Co do waszych diet, to zawsze można przygotować jakieś słodycze o niskim IG i spoko
. Ale pewnie wam się nei chcę, co się nie dziwię
. Kiedyś się odchudzałam, to robiłam np. jabłecznik razowy bez cukru...
Nanncy - Ok, dzięki za info, warto wiedzieć czego się spodziewać
Ooo, skurcz mnie właśnie złapał
. Zawsze tylko i wyłącznie o takiej dziwnej porze one są i to pojedyncze... ale już na pewno mi się wydaje że to to bo tak śmiesznie narasta
. Dziś wizyta, mam nadzieję że coś się zmieniło z moją zamkniętą szyją
.
Co do karmienia piersią... ja chcę i to bardzo, i jestem nastawiona że mi się uda itd. ale wiadomo że każdy tak za pierwszym razem pewnie jest nastawiony
. W każdym razie czytałam że wszelkie problemy biorą się właśnie jeśli nie z fizjologicznej jakiejś wady u dziecka, to ze złego przystawiania, i da się to naprawić za pomocą położnej laktacyjnej... No i czytałam że właśnie lepiej się nastawić że się karmi i już i nie ma innej opcji, bo karmienie zaczyna się w głowie
.