reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Pampuszek wcześniej tez mnie badał na każdej wizycie, ale badanie takie typowe porodowe inaczej wyglada :( po prostu jak nie ma jeszcze rozwarcia a szyjka przepuszcza tylko to niestety boli :(

reklama
Pampuszek wcześniej tez mnie badał na każdej wizycie, ale badanie takie typowe porodowe inaczej wyglada :( po prostu jak nie ma jeszcze rozwarcia a szyjka przepuszcza tylko to niestety boli :(
Myślałam że jak da się włożyć palec to już jest rozwarcie... kurde, nie znam się na tym kompletnie ;).

Witam :) u mnie z rana :)
Dziecko odprowadzone do szkoly ja przy sniadanku :)
Cos ostatnio jestem slaba :( :( w sobote mnie moje za szantazowali :) ze jak nie pojde z nimi do kina to i oni nie ida :D myszle a na ostatek pojde, nie wiadomo kiedy bedzie taka okazja nastepnym razem :D siedzialam okolo 20 min juz niemoglam znalesc miejsca tak mnie nogi bolali ze szok jak wrucilismy dodomu to musialam nogi zanurzyc do wody bo myszlalam ze zwariuje. Wczoraj znowu sie wybrali ja juz nie :) myszle pozmywam troche cos ogarne tak mi slabo bylo ze ledwo na nogach ustalam przy zmywaniu 4 talezy, szklanki i sztulce szok. Dis nocka mniej wiecej przespana niezwracajac uwagi ze sie wstaje na siusiu i rwanie w biodrze myszlalam ze sie wykoncze, rano zanim robilam sniadania dla wszystkich z nowu slabo sie robilo trace sily zeby stac na nogach szok szok szok szok. Myszle ze to moze przez moje cisnienie 100/55 choc gurne poszlo do gory a dolne tak i stoje w miejscu (przed ciaza to mialam 78/54-55)

I takie to :) jeszcze nie mam wuzka szok :) i wstyd :)

Wichurka82 powodzenia :) i trzymam kciuki za ciebie i malenstwo za wasza wspolprace :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Pampuszek zgadzam się ale czasem nie czujesz skurczy ani nie boli Cię brzuch a masz rozwarcie... po drugie szpital na takie procedury że najpóźniej 7 dnia się stawić. Poza tym skąd masz wiedzieć czy maluch nie ma niskiego tętna jak nie sprawdzisz w domu? A wizyty już nie mam...Ja pojadę na spokojnie w poniedziałek i niech się dzieje wola. Jak na razie pozamyjana jestem.
Z tym sprzątaniem to też nie tak że mam hopla ale po paru dniach nieobecności to kurz się zbiera. Czasami nie chce mi się a kiedy indziej nie dam rady...Teraz bardzo szybko się męczę no i krzyż nawala ale powolutku coś tak zrobię :-)
Wichurka ty już parę dni po a czemu pojechałaś? Coś się działo? U Ciebie szyjka ruszyła i spokojnie możecie zacząć... u mnie wszystko trzyma. Mnie jak zbadał w dzień wyjścia to aż usiadłam na fotelu :-) śmieje się że mnie rozdziewiczył :-) ale nie miałam plamień

Diabliczka ja właściwie tydzien po terminie jestem, a pojechałam bo takie maja procedury i mój gin ale tez gin z IP kazali mi przyjechać dziś do szpitala bo tydzien po terminie musze byc częściej monitorowana, usg, ktg itp. Cos tam sie porozwieralo i mój gin twierdzi ze jutro po oksy urodzę. I w sumie to dobrze bo juz mam dosc tego ciazowego stanu. Ja tez dziś prawie usiadłam na tym fotelu bo przyjemne to nie jest, a plamie bo taka moja uroda. Mam tak wrażliwa szyjke ze masakra, mój gin bal mi sie nawet cytologię w ciazy pobrać

pampuszek a już myślałam, że tylko ja mam zachcianki pod koniec ciąży ;) zjadłam dziś ćwiartkę arbuza :szok:

wichurka to fajnie, że już jutro będziesz miała Maleństwo przy sobie :) trzymam kciuki, żeby poród był szybki i jak najmniej bolesny :)

za oknem pierwsza majowa burza :) zaraz uraczę się botwinką z warzywek od mojego ulubionego Pana Zbyszka i chyba nic więcej z siebie nie wykrzesam ;) mam wyrzuty sumienia z powodu własnego porażającego lenistwa..

Moja Lilka jest mniej aktywna od 3 dni i ja też złapałam lenia, ciekawe czy to coś znaczy ;-)
Wróciłam właśnie z USG - waga 3267 g, termin wg pomiarów na 15 maja. Poprosiłam żeby radiolog pooglądała gdzie ta pępowina i niby gdzieś tam przebiega w okolicach szyi ale nie widać dobrze bo jest bardzo ciasno. Malutka ma już główkę niziutko bo prawie nie można jej było zobaczyć. Czekam teraz spokojnie do wtorku na kolejne ktg i wizytę i zobaczę co powie gin po tym usg. Radiolożka mnie uspokoiła, że chyba nie może być tak źle skoro gin wysłał mnie na usg zamiast na dopplera ale prawdopodobnie będę go miała bo zapisała mi na wyniku takie wskazanie. No i skoro mała dobrze przybiera i tętno nawet podczas tych jej harców jest w normie, to wg mnie chyba się wcale tą pępowiną nie zaciska. Co o tym myślicie?

A u nas brzydka pogoda ImageUploadedByForum BabyBoom1399475193.595618.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1399475193.595618.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1399475193.595618.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 57
Hej dziewczynki :-)
widzę, że na forum już parę mamusiek rozpakowanych - zazdroszczę i gratuluję :tak::-D:-)
Ja miałam wczoraj wizytę - moja gwiazda ma ok. 3600g, rozwarcie 1,5 cm, szyjka skrócona, miękka. Jeżeli nie urodzę do 12 maja <do terminu> to dostałam skierowanie na 13 maja do szpitala na dyżur mojego gina :-D:tak: Schudłam przez 10 dni 1kg i mam nadzieję, że uda mi się do tego 12 urodzić bez indukcji :rofl2:

A dzisiaj mnie męczy ta pogoda - bardzo :crazy: zrobiłam dzisiaj tylko łazienkę, bo na więcej sił mi brakuję. Zresztą wszystko w miarę wysprzątane to co mam niepotrzebnie latać, a wiem, że na mnie żadne przyspieszacze nie działają :no:. Więc zostawiłam sobie tylko jedną rzecz - seks z mężem :laugh2::-D i odpoczywam.
Sprawdziłam jeszcze torbę i zapisałam co mam wziąć na ostatnią chwilę żeby nie zapomnieć :-)

reklama
Do góry