reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

iza_marta niespodzianka była na dobranoc i dlatego dobrze mi się spało ;-) Nogi i biodra też mnie strasznie bolą, tylko się przekładam z lewego na prawy bok ale na prawym staram się tylko tyle żeby lewe biodro odpoczęło. Ale zdarza się, że i tak obudzę się na prawym i potem nasłu****ę czy malutka się rusza. Strasznie stresująca jest ta końcówka :baffled:

mallaika ja we wtorek mam wizytę u gina i zapytam co z tym magnezem. Czy mam go odstawić czy lepiej jeszcze pobrać żeby to ciśnienie było w normie. Co prawda nie jest jeszcze dużo przekroczone ale kto wie czy by się nie podniosło gdybym dłużej nie brała... Same wątpliwości :dry: Ja już 37 tydzień skończyłam więc w razie czego gdyby mi to ciśnienie jednak za bardzo podeszło to mogliby wywołać albo cc. Czego wolałabym raczej uniknąć...

reklama
izus ja ok 2 dopiero do lozka poszlam. Bo lezac nie umialam wylezec i "poszlam" na zakupy ;) (czyt. Allegro) ale nic nie kupilam bo moje niezdecydowanie jest powalajace ;)
U mnie cukier na czczo 85 :) a po sniadaniu 104 :) No ale nie jadlam slodyczy.
Wczoraj chyba sie przerazilam izus tym co napisalas o insulinie ze mozna sie nie obudzic ;) Oprócz tego ze nie moglam zasnac to jeszcze sie balam bo znowu mam zwiekszone jednostki insuliny długo działającej.
Izus ja tez mialam taki moment że budzilam sie na brzuchu i to z bolem brzucha ale teraz klade sie na lewy bok inpodkladam dobie pod brzusio jaska i na wysokosci krzyza dwa jaski i wtedy nie przekrecam sie ani na brzuch ani na plecy.
Ja jedynie moge spac na lewym boku wtedy jest ok. Jak leze na plecach to brzuch boli na prawym boku to juz calkiem jakas masakra i niesamowity bol brzucha.
ewe może dzisiaj będzie nam dane sobie pospac...w nagrode za minioną nocke ;)

Witam sie i ja niedzielne :)
Melduje sie 3 dni po terminie i w dwupaku jeszcze :( No jakos sie tej naszej Hani nie spieszy :(
Bylismy wczoraj na ktg w szpitalu na IP bo po terminie co 2 dni trzeba, zajęło nam to 5 godz, myślałam ze jajo tam zniosę. Bylismy umowieni ze znajomymi na obiad w restauracji gruzińskiej i nie dało rady trzeba sie było fastfoodem na mieście ratować bo juz myślałam ze umrę z głodu. W związku z tym byłam zle najedzona, było mi niedobrze i byłam przeokrutnie zła.
Okazalo sie ze nasza kruszynka urosła troszkę, wazy juz ok 3300 g :)
A ja lecę z wagi, ogólnie przytyłam jakies 2-2,5 kg szok

Anitka przepraszam, ze Cie zestresowalam ta insulina. To jest tylko w sytuacji, gdy ktos ma cukry w normie a my niestety nie mamy :(. Tak jak Ci pisalam to tylko takie moje gadanie. Mnie strasznie wkurza to, ze o cukrzycy ciążowej jest tak mało informacji. Bo wszystko to co mowia lekarze lub to co jest w ksiazkach i w internecie to jest to samo.
Ja tez mam poduchy i spie na nich :(. Przez co one jeszcze bardziej gniota mala jak tylko przekladam sie na brzuch. Ostatnio mialam poduszki poodbijane na brzuchu :(. Spac mogę tylko na lewym boku.

Na szczescie coreczka zaczela sie ruszac. Juz mialam lzy w oczach i zbieralam sie na IP.

Dziewczyny czy ktoras z Was miala tak, ze zamiast twardego brzuch byl on sflaczaly? Dzis jak polozylam sie na plecach to bylo widac kontury dziecka a to co bylo dookola wkleslo a skora byla jak flak. Pierwszy raz cos takiego mam.

Ostatnia edycja:
izus spoko. Nie masz za co przepaszac, to ja spanikowalam ;) Wiesz wyobraźnia lubi platac figle i moja mi to wlasnie zrobila ;)
Dobrze ze mala zaczela sie ruszac i jestes spokojniejsza :) Ja flaczka nie mialam.

Dzisiaj jestem mega slaba :( znowu mam jakies dusznosci i serce wali jak glupie. Zaczynam sie obawiać porodu tzn czy dam rade z takimi dusznosciami :/

Dziewczyny od jutra w Lidlu maja byc pampersy ze znizka 21% od rozmiaru 2 do 5 :)

:/

Ostatnia edycja:
martyyyna ja wizytę u gin prowadzącej mam jutro i też mam zamiar się dopytać czy mam magnez i nospę odstawić.

wichurka pewnie Cię nie pocieszę, ale ja syna rodziłam w 41tyg6dniu :szok: zrobiłaś mi smaka na gruzińskie jadło :tak: a w którym szpitalu tyle czasu na Izbie czekałaś?

Mallaika na Inflanckiej w Warszawie. Pierwszy raz tak długo. Normalnie jezdze do pracowni ktg ale ze były swieta to pracownia nie pracuje i kazali na IP przyjezdzac. Najlepsze jest to ze byłam tam 1 maja i w sumie zajęło mi to 40 min z badaniem ktg i badaniem lekarza a wczoraj szok. Ale to wina tego ze w szpitalu na dyżurze jest 3 lekarzy, jak jest cesarka to idzie na nią 2 lekarzy, a ten z IP idzie na oddział bo porody sn toczą sie swoim rytmem, poza tym strasznie długo każda pacjentkę trzymał, ale skoro każda badanie i usg to niestety tak schodziło.
Jutro tez jade ale juz na konkretna godzinę do pracowni ktg.
Iza_marta ja tez czasem mam taki miękki brzuch

Witam niedzielnie. I już długi weekend się kończy.

Wczoraj cały dzień leżałam w domu, bo brzydka pogoda była i mężuś dodatkowo załapał jelitówkę (albo go czyści przed porodem:-D). Mam nadzieję, że Oskarka i mnie ominie.
Za tydzień komunia chrześniaka i mam nadzieję, że dotrwam, bo coś mnie skurcze łapią. Rano pomogła kąpiel i no spa, a teraz znowu. Na szczęście są nieregularne.

Wichurka- to się wyczekałaś. Ale lepiej poczekać i mieć świadomość, że wszystko ok.

reklama
Ja po poludniu wypilam mieszanke olejku z sokiem pomaranczowym I zaluje.... smak obrzudliwy, mulilo mnie cale popoludnie az wreszcie doszlo do wymiotow.... jednym slowem tragedia. Podobno pomaga ale ja czuje sie tak jakbym miala zaraz zejsc z tego swiata...

Do góry