reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam Majoweczki :*

u nas pogoda do du.... :-( pada I wieje od rana, mam nadzieje ze popoludniu sie troszke wypogodzi bo widze teraz za oknem troszke niebieskiego nieba ;)
zapomnialam pisac ze ja na weekendy zadko bywam na necie bo maz ma wolne piatek sobota I w niedziele tylko pol dnia pracuje wiec zawsze gdzies jezdzimy w gosci na zakupy do prakow do nas goscie przyjezdzaja itp ;) wiec moze byc tak ze w weekendy do was nie zajrze czasem...
w ogole to mam od wczoraj 3 dzieci w domu :D no I dzisiaj od rana sprzatam I gotuje - pogoda taka straszna to siedza w domu I bajzel robia ;)

w ogole dostalam list ze szpitala ale nie jest napisane tam ze bedzie tez usg... I teraz nie pamietam jak to bylo dwa lata temu jak bylam w ciazy alr zdaje mi sie ze tez ten sam list dostalam... tyle ze mam wizyte bardzo wczesnie bo 14 pazdziernia - za niecaly miesiac I bede wtedy tylko 10 tygodni w ciazy wiec wydaje mi sie ze za wczesnie na usg Lena jak to jest u Was? musze zadzwonic chyba do szpitala I zapytam

reklama
o jaaa... dzięki dziewczyny , nie spodziewałam się takich reakcji :rofl2: dzieki :zawstydzona/y:

Fakt, jadąc na sor byłam przerażona z jednego powodu- wiadomo kluska...
wracając powodów przerażenia było już sztuk 3
po 1...mój mąż.. poza wspomnianą wiązanką przez całą drogę nie odezwał się do mnie ani słowem co poniekąd mogę zrozumieć <być obudzonym o 7 rano w NIEDZIELĘ z powodu czerwonego meszku na gąbce i najeść się wstydu na sorze to niezbyt miłe> ale każdy się k**wa może pomylić prawda?:dry:
po 2 pojechałam tam bez makijażu!!!!!!!!!!!!!!!! do miejsca mojej pracy!!!!!!!!!!!!!!!! już chyba mniejszym wstydem dla mnie jest brak gaci!!!:confused2:
po 3 i najgorsze... nie wiem, czy stażyści składają przysięgę tajemnicy lekarskiej..jeśli nie, podejrzewam, że ta historia będzie na topie jeszcze po moim ewentualnym powrocie do pracy po kluskowym macierzyńskim...:zawstydzona/y:

miłej niedzieli!!:-p
ps 1...dziś mam też mielone ;) tyle, że po meksykańsku ale jednak :) jesli klusce coś się nie będzie podobać to pewnie z kiblem się przywitam dziś po raz wtóry.
ps 2.. dosłownie przed kilkoma sekundami mąż się do mnie odezwał pierwszy raz od godz 8
cytuje:
wiesz wszystko ok, ale tak się zastanawiam, czy jakby piżama była zielona, pomyślałabyś, że kluska nam się przeziębiła i jej gile lecą???? :eek::eek:
podłość ludzka nie zna granic:confused2:

Witam
dziekuje za przyjecie do grona przyszłych mam
mam nadzieje ze jak pojde w czwartek do lekarza to lekarz tylko potwierdzi ciaze robiłam 2 testy wiec mysle ze się nie pomylily
o druga dzidzie staraliśmy się prawie 2 lata

oczywiście jak wcześniej nie miałam zadnych objawow ciąży tak od momentu zrobienia testu pojawily się wszystkie ;)

co do przejścia do pierwszego nie przeczytanego tekstu to w lewym rogu przy tytule watku jest opcja przejścia do pierwszego postu nie przeczytanego

marteczka ja mam wizytę dopiero w 16 tyg dlatego prywatnie idę w 8 :) A co do pierwszej wizyty w szpitalu to weszłam na stronkę szpitala, którego wybrałam i tam jest napisane, że na pierwszej wizycie jest robione usg więc wydaje mi się, że niezależnie od tygodnia :) Powinnaś mieć usg, bo w 10 tygodniu można już dużo zobaczyć. Może odwiedź stronę szpitala i poczytaj jak tam wyglądają pierwsze wizyty.

ale napisałyście laseczki;-)

co do filmów na tematy ciążowe, to oprócz 9 m-cy polecam również "Jak urodzić i nie zwariować":-) z J. Lo i Cameron Diaz. bardzo fajna komedia, można i popłakać i się pośmiać.

ja wczoraj ugotowałam zupkę ogórkową ... w końcu mmmmmmm:cool2:

kaśkasiunia, gratulacje!!
Aśku, gratulacje!! Twój mąż ma już dwa niezbite dowody na królewskość nasienia;-)pamiętam Cię ze staraczek!

karmelowa, jesteś niesamowita...popłakałam się ze śmiechu czytając Twoją historię:-D

a co do wątków, to też jestem za:happy:będzie nam łatwiej coś znaleźć, niż później przekopywać tutaj dziesiątki stron i pytać co która polecała na katar np:tak:

a teraz trochę posmęcę. Byłam wczoraj na usg, pisałam Wam. Pani dr powiedziała, że jest jeszcze bardzo wcześnie i może jeszcze nic nie być widoczne i żeby się nie przejmować. Ale okazało się, że jednak kropeczka się ujawniła i nawet pokazała bijące serduszko:-) tylko że... na usg mam napisane, że moja dzidzia ma 2 mm. A Wasze były większe i teraz zastanawiam się... wiecie o co chodzi. USG robione w 5t5d ciąży. Lekarka mówiła, że wszystko jest ok i żeby przyjść za 3 tyg. Znalazłam na stronkach, że w 6tym tygodniu dzidzia ma 2-5 mm, więc niby mieszczę się w ramach. Jak uważacie? Ale że baba głupia, to lubi się zamartwiać i analizować:crazy: a to prawda, że dzieciaczek rośnie teraz 1 mm dziennie?

My już po obiadku;-) Tomek szaleje z dzieciakami na podwórku mimo, że wieje i za ciekawa pogoda nie jest. Tak mnie dzisiaj naszło na sernik na zimno, że wygoniłam męża do sklepu żeby mi kupił:-D Zwykle sama robię, ale lenia mam niesamowitego więc od czasu do czasu można sobie pozwolić na kupne:-)

applecrumble
u mnie też wczoraj ogórkowa była :D Kochana co do rozmiarów fasolki to się nie martw. Skoro mieścisz się w normach to wszystko jest ok :) Mogłaś też później mieć owulacje. Serduszko bije i to jest najważniejsze:tak:

applecrumble nie przejmuj się tym, że inne fasolki są większe a Twoja malutka! Każda ciąża jest inna i inaczej się rozwija! Skoro pani dr powiedziała, że jest ok, to na pewno tak jest i nie potrzebnie się stresujesz, a porównywanie to nagorsze co możesz robić!
Ja tak z doskoku, też jestem mamą majową ale 2012. Jutro u ginki potwierdzę, czy dołączę do Waszej szczęśliwej grupy majowej 2014. Test wyszedł mi pozytywny, ale niska beta i na ostatniej wizycie nie było widać fasolki, więc na razie oficjalnie nie dołączam. Jutro się wszystko okaże, bo to już 5 t.c.
Pozdrawiam i do odklikania mam nadzieję.
A jeśli chodzi o wątki to proponuję zajrzeć na archiwalne forum Maj 2012, może jakiś wątek się przyda!

Pozdrawiam i miłego popołudnia!

reklama
Do góry