reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witam Majoweczki :*

u nas pogoda do du.... :-( pada I wieje od rana, mam nadzieje ze popoludniu sie troszke wypogodzi bo widze teraz za oknem troszke niebieskiego nieba ;)
zapomnialam pisac ze ja na weekendy zadko bywam na necie bo maz ma wolne piatek sobota I w niedziele tylko pol dnia pracuje wiec zawsze gdzies jezdzimy w gosci na zakupy do prakow do nas goscie przyjezdzaja itp ;) wiec moze byc tak ze w weekendy do was nie zajrze czasem...
w ogole to mam od wczoraj 3 dzieci w domu :D no I dzisiaj od rana sprzatam I gotuje - pogoda taka straszna to siedza w domu I bajzel robia ;)

w ogole dostalam list ze szpitala ale nie jest napisane tam ze bedzie tez usg... I teraz nie pamietam jak to bylo dwa lata temu jak bylam w ciazy alr zdaje mi sie ze tez ten sam list dostalam... tyle ze mam wizyte bardzo wczesnie bo 14 pazdziernia - za niecaly miesiac I bede wtedy tylko 10 tygodni w ciazy wiec wydaje mi sie ze za wczesnie na usg Lena jak to jest u Was? musze zadzwonic chyba do szpitala I zapytam

reklama
o jaaa... dzięki dziewczyny , nie spodziewałam się takich reakcji :rofl2: dzieki :zawstydzona/y:

Fakt, jadąc na sor byłam przerażona z jednego powodu- wiadomo kluska...
wracając powodów przerażenia było już sztuk 3
po 1...mój mąż.. poza wspomnianą wiązanką przez całą drogę nie odezwał się do mnie ani słowem co poniekąd mogę zrozumieć <być obudzonym o 7 rano w NIEDZIELĘ z powodu czerwonego meszku na gąbce i najeść się wstydu na sorze to niezbyt miłe> ale każdy się k**wa może pomylić prawda?:dry:
po 2 pojechałam tam bez makijażu!!!!!!!!!!!!!!!! do miejsca mojej pracy!!!!!!!!!!!!!!!! już chyba mniejszym wstydem dla mnie jest brak gaci!!!:confused2:
po 3 i najgorsze... nie wiem, czy stażyści składają przysięgę tajemnicy lekarskiej..jeśli nie, podejrzewam, że ta historia będzie na topie jeszcze po moim ewentualnym powrocie do pracy po kluskowym macierzyńskim...:zawstydzona/y:

miłej niedzieli!!:-p
ps 1...dziś mam też mielone ;) tyle, że po meksykańsku ale jednak :) jesli klusce coś się nie będzie podobać to pewnie z kiblem się przywitam dziś po raz wtóry.
ps 2.. dosłownie przed kilkoma sekundami mąż się do mnie odezwał pierwszy raz od godz 8
cytuje:
wiesz wszystko ok, ale tak się zastanawiam, czy jakby piżama była zielona, pomyślałabyś, że kluska nam się przeziębiła i jej gile lecą???? :eek::eek:
podłość ludzka nie zna granic:confused2:

Witam
dziekuje za przyjecie do grona przyszłych mam
mam nadzieje ze jak pojde w czwartek do lekarza to lekarz tylko potwierdzi ciaze robiłam 2 testy wiec mysle ze się nie pomylily
o druga dzidzie staraliśmy się prawie 2 lata

oczywiście jak wcześniej nie miałam zadnych objawow ciąży tak od momentu zrobienia testu pojawily się wszystkie ;)

co do przejścia do pierwszego nie przeczytanego tekstu to w lewym rogu przy tytule watku jest opcja przejścia do pierwszego postu nie przeczytanego

marteczka ja mam wizytę dopiero w 16 tyg dlatego prywatnie idę w 8 :) A co do pierwszej wizyty w szpitalu to weszłam na stronkę szpitala, którego wybrałam i tam jest napisane, że na pierwszej wizycie jest robione usg więc wydaje mi się, że niezależnie od tygodnia :) Powinnaś mieć usg, bo w 10 tygodniu można już dużo zobaczyć. Może odwiedź stronę szpitala i poczytaj jak tam wyglądają pierwsze wizyty.

ale napisałyście laseczki;-)

co do filmów na tematy ciążowe, to oprócz 9 m-cy polecam również "Jak urodzić i nie zwariować":-) z J. Lo i Cameron Diaz. bardzo fajna komedia, można i popłakać i się pośmiać.

ja wczoraj ugotowałam zupkę ogórkową ... w końcu mmmmmmm:cool2:

kaśkasiunia, gratulacje!!
Aśku, gratulacje!! Twój mąż ma już dwa niezbite dowody na królewskość nasienia;-)pamiętam Cię ze staraczek!

karmelowa, jesteś niesamowita...popłakałam się ze śmiechu czytając Twoją historię:-D

a co do wątków, to też jestem za:happy:będzie nam łatwiej coś znaleźć, niż później przekopywać tutaj dziesiątki stron i pytać co która polecała na katar np:tak:

a teraz trochę posmęcę. Byłam wczoraj na usg, pisałam Wam. Pani dr powiedziała, że jest jeszcze bardzo wcześnie i może jeszcze nic nie być widoczne i żeby się nie przejmować. Ale okazało się, że jednak kropeczka się ujawniła i nawet pokazała bijące serduszko:-) tylko że... na usg mam napisane, że moja dzidzia ma 2 mm. A Wasze były większe i teraz zastanawiam się... wiecie o co chodzi. USG robione w 5t5d ciąży. Lekarka mówiła, że wszystko jest ok i żeby przyjść za 3 tyg. Znalazłam na stronkach, że w 6tym tygodniu dzidzia ma 2-5 mm, więc niby mieszczę się w ramach. Jak uważacie? Ale że baba głupia, to lubi się zamartwiać i analizować:crazy: a to prawda, że dzieciaczek rośnie teraz 1 mm dziennie?

My już po obiadku;-) Tomek szaleje z dzieciakami na podwórku mimo, że wieje i za ciekawa pogoda nie jest. Tak mnie dzisiaj naszło na sernik na zimno, że wygoniłam męża do sklepu żeby mi kupił:-D Zwykle sama robię, ale lenia mam niesamowitego więc od czasu do czasu można sobie pozwolić na kupne:-)

applecrumble
u mnie też wczoraj ogórkowa była :D Kochana co do rozmiarów fasolki to się nie martw. Skoro mieścisz się w normach to wszystko jest ok :) Mogłaś też później mieć owulacje. Serduszko bije i to jest najważniejsze:tak:

applecrumble nie przejmuj się tym, że inne fasolki są większe a Twoja malutka! Każda ciąża jest inna i inaczej się rozwija! Skoro pani dr powiedziała, że jest ok, to na pewno tak jest i nie potrzebnie się stresujesz, a porównywanie to nagorsze co możesz robić!
Ja tak z doskoku, też jestem mamą majową ale 2012. Jutro u ginki potwierdzę, czy dołączę do Waszej szczęśliwej grupy majowej 2014. Test wyszedł mi pozytywny, ale niska beta i na ostatniej wizycie nie było widać fasolki, więc na razie oficjalnie nie dołączam. Jutro się wszystko okaże, bo to już 5 t.c.
Pozdrawiam i do odklikania mam nadzieję.
A jeśli chodzi o wątki to proponuję zajrzeć na archiwalne forum Maj 2012, może jakiś wątek się przyda!

Pozdrawiam i miłego popołudnia!

reklama
Do góry