reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Bita21 gdzie ty mieszkasz mieszkasz? ze 6 godzin po porodzie dodomu wysylaja szok
W Londynie?!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Hejka,
Melduje sie w dwupaku. To chyba byly skurcze przepowiadajace. Trwalo to trochę bo zaczely sie jakos o 20-21 a uspokoilo sie po 1 w nocy. Trochę panikowalam bo nie wiedzialam co robic. Zeby jechac do szpitala musialabym albo jechac sama albo budzic meza i corke i jechac z nimi (nie mam gdzie corki zostawic :/)
Zainstalowalam sobie jakas aplikacje do mierzenia skurczy i wg tego byly one o roznej czestotliwosci. Byl to bol dlugi i taki tepy trwalo roznie raz 3 min, 5 min, 7 min. Potem coraz dluzsze odstepy i mniej bolesne. Częstotliwość (zanim zaczelam to mierzyc) wudluzala sie a nie malala wiec bylam spokojniejsza. No nie moze mnie to tak sobie mnie nagle chwytac bo ja nie spakowana jestem ;) No i jeszcze ten paciorkowiec ...
Myśle ze to byly skurcze przepowiadajace ktore wystepuja 2-3 tyg przed porodem. Oby ;)

Anita jak tam Twoje cukry z rana? U mnie wyjatkowo dobrze :D. Po tym wieczornym podjadaniu nie dosc, ze brak ketonow to jeszcze 84 na czczo. Jestem w szoku!
Dobrze, ze to tylko te przepowiadajace. Ja nie mam skurczy i moj gin watpil w to, ze bede miala :(. Mowil, ze nawet gdybym zaczela miec to jesli szyjka dalej bedzie taka jaka jest to nic mi to nie da, bo dziecko nie da rady przez nia wyjsc :(. Wiec czekamy i juz nie leze tylko sprzatam, chodze, itp.

izus cukier na czczo 99 :( cholerka!
Wlasnie mamy jechac do kina z mloda ale nie wiem czy dam radę bo znowu zaczynaja mnie meczyc jakies skurcze wr....kurde tylko nie w majowke bo lekarze na urlopach.

Kurcza to nieladnie, ze te skurcze tak Cie lapia. To utrudnia troche zycie z tego co wiem :(. Z tymi lekarzami to tez pech. Do mnie wszyscy sie smieja, zebym teraz przypadkiem nie rodzila w dlugi weekend, bo nie bedzie mial sie mna kto zajac. Ale to tez nie jest tak do konca, bo np. CC nie jest planowane na ten czas ;). Wiec nie maja takiego oblozenia na porodowkach :D.

Majóweczki już mamy maj!!!
Hurrrrrrra! Dotrwalam do 36 tc. Jeszcze 2 tygodnie i mogę rodzić.

Anitajas jak to przepowiadające, to weź no-spę i kąpiel i powinny przejść. Ja tak robię, bo mi gin kazała.

hello

witam sie w maju ;-) teraz to juz towarzystwo sie posypie :-D My dzis pospalysmy do 8:30 szybkie sniadanko i Emilka pojechala z tesciowa i wroci w sob. lub niedz. Plan na dzis zrobic pranie,przyjąć gości i to chyba tyle bo na ploty z kolezanka nie wiem czy dam rade bo niestety to ja musialabym jechac do niej :sorry2:

anitajas ja skurczy jako takich nie mam i przy Emi tez nie mialam wiec nic nie podpowiem :blink:

Mimi, w samym londynie nie mieszkam ale dobrze myslisz ze w anglii....
Tylko tutaj maja takie durne przepisy i wszystko jest na luzie.....
A badan na paciorkowca to wogole nie robia..... dopiero jak powiedzialam ze w pierwszej ciazy mialam to laskawie wpisala mi do ksiazki ciazy ze mam.... ehhhh

Ostatnia edycja:
Spoko laski, nospe zjadlam. Nie mam juz skurczy a jedynie klucie i parciecna siusiu. Maz sie zmobilizowal, łóżeczko poskrecal, wozek i fotelik wytachal ze strychu ;) Heh...oboje sie zmobilizowalismy ;)

reklama
Ewe ale sie pogoda skiepscila :(. Wlasnie sadzimy z mezem kwiaty i ziola na balkonie i zimno jak cholera.

Ale mialam durny sen! Snilo mi sie, ze jakis policjant urodzil krowe i FBI przylecialo badac sprawe i kazali mu urodzic jeszcze jedna. Potem snilo mi sie, ze kapalismy psa, ale w jakims wielkim basenie i ciagle mnie i psa przytapialo.

Do góry