reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Witam z rana :)

Anitajas a na kiedy masz termin?

Bita21 no slyszalam o tych szpitalach w anglji szok. Opisywalam chyba juz jak moja kuzynka poltora miesiaca temu rodzila w anglii to 30 godzin pologi naciecia krocza a na drugi dzien dodomu szok poprostu w glowie sie nieuklada.

Ja wczoraj skusilam sie na sok ananas z kokosem tak mnie kusiw :D ze musialam :D dwie szklanki wypilam, twardnial mi brchuch ale i tak co dzienie mi twardnieje i taki dyskomfort tak ze jakos nic specialnego niezauwazylam. Na mnie chyba niedziala ten sok :p :p no i bardzo dobrze bo mam ciecia cesarskie umuwione, a jeszcze niespakowana szok :) disziaj wizyta u lekarza dwie godziny bede jechac tam w jedna strone uff trudno jeszcze tylko dis i nastepny tydzien a pozniej juz bede tulic i calowac :) :)

Wszystkim mamusiam powodzenia i jak najmniej bolesnych porodow :) :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Przyszlam na chwile pogratulowac wszystkim rozpakowanym mamusia :)

Bita- nie panikuj, mozesz zostac dluzej w szpitalu jak masz na to ochote na sile Cie nie wysla, po prostu wiekszosc kobiet woli sie regenerowac w domu jesli wszystko jest w porzadku. Moja kolezanka zostala bo miala problemy z pokarmem, inna zostala bo wolala zostac te dwie doby. Ja wole wyjsc zaraz po tym jak pediatra zbada malego, czyli po 6 godzinach po co mam sie meczyc w szpitalu?

Hejka, u nas dziś piękna pogoda, od rana byłam z Natalką na dworze, mamy chyba ze 25st. Miałam nadzieję, że spędzę ten dzień z mężem, a on zalatany a teraz go nie ma i wróci wieczorem :-( więc zajadam smutki chipsami, potem będę miała wyrzuty sumienia, bo już za dużo przytyłam, ale usprawiedliwiam się, że po porodzie nie będę mogła :-D

bita a ile twój maluch ma lat? nie wyobrażam sobie nie mieć wizyt u gina, chyba bym umarła z niepewności, ja mam teraz wizytę w środę, a potem już co tydz, więc być może nawet jeszcze 4 mnie czekają. Też zjadłabym loda, ale nie miętowego :-D

anita to czas najwyższy zabrać się za pakowanie :tak::-), ja w tamtym tyg miałam takie przepowiadajęce i na drugi dzień torba była kompletna :-D

a gdzie reszta majówek? chyba na majówce :-D

Dziewczyny melduje sie po wizycie na IP. Ktg w porządku, morfologia i CRP tez. Pani dr mnie zbadała i cisza i spokój tzn nic sie nie dzieje. Mam depresje z tego powodu :(
Pielęgniarka tak mi krew pobierała ze chyba mi zyle przebiła i teraz ręka sina, spuchnieta i boli :(
Następne ktg 3 maja, teraz juz co 2 dni, a 8 maja jeśli nie urodzę to do szpitala.

mnie sie włączylo dzis takie sprzatanie ze az sie obawiam co by bylo jakbym brzuszka nie miala :szok: :szok::szok::szok::szok::szok: Wyszorowalam w kuchni zlew,płytki,blaty.Wzielabym sie za mycie okien ale mąż 884km od Krk,takze sie wstrzymam z tym do jutra az wroci lub soboty :-pO i jeszcze popralam recznie wszystkie skarpetki Emilki bo wydawaly mi sie takie szare zalałam je vanishem i sie mocza :-p

iza_marta pokazuje mi termometr 20,2 stopnia na zewnatrz,ale jak bylam na polu to chłodno mi sie wydaje.Jest slonko i pelno chmur wiec prania nie wystawiam bo nie usmiecha mi sie w razie deszczu na hurrra wnosic ich z balkonow do domu.

wichurka uparciuszek z Twojej Hani :tak:

mimi ja mam termin dopiero na 30 maja wiec jeszcze mam czas ale po wczorajszym i dzisiejszym poranku zaczelam szykowac rzeczy do spakowania ;)
Przy pierwszej ciazy mialam zupelnie inne skurcze przepowiadajace. Ale takie przepowiadajace mialam 3 tyg przed porodem wiec daje sobie czas 2-3 tyg ;)

Ewe1985 ja jestem :D
Prawda wlasnie w szpitalu, bylam na wizycie u lekarza i na ktg i bylo tylko 4 ruchy wyslali na poroduwke sprawdzic, tu pokazuje ze niby ok, jeszcze dali mi sok jablkowy wypic dawka cukru, to moje baby zaczelo szalac :D jeszcze zobacze dis na usg a za poltora tygodnia juz bede tulic i calowac.

reklama
A i lekarz powiedzial ze jestem pozamykana na cztery spusty :) z czego bardzo sie ciesze :)

Do góry