reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam :-D

ja dziś po wizycie u swojego gin w IMID ;-)
wszystko dobrze, ale potwierdzono to co powiedziano w niedzielę na izbie - rodzić jeszcze nie będę ;-)
więc sądzę, że wszystko będzie terminowo. :-)

dziewczyny też się boję tego bólu porodowego. niby słyszałam opinie, że jak ktoś ma bardzo bolesny okres (a ja taki miałam od zawsze) to poród będzie łagodniejszy - ale nie chce mi się w to wierzyć. :tak:

boję się też pierwszych dni, chwil po porodzie. będę rodziła w IMID - a tutaj położne nie pomagają przy żadnych kąpielach itp, od początku dziecko z mamą. boję się, że sobie nie poradzę, bo to będzie mój pierwszy kontakt w życiu z małym dzieckiem, w rodzinie ani u koleżanek nie było możliwości podpatrzenia jak to jest :-) tego się chyba najbardziej boję :-)

reklama
anitajas - wpadam co jakiś czas, ale na bieżąco obserwuje :-)
nie, przeciwnie, nie zapowiada się nic wcześniej :-)
jak Twoje wizyty w IMID? masz tutaj lekarza ?

milenko, właśnie nie mam tam lekarza prowadzącego i z tego tytułu mam "problem" z zapisaniem się na kontrolne KTG w IMiD.
Na chwilę obecną na KTG jestem zapisana na Karowej (wczoraj miałam robione 1 KTG). Jak się okazało, na KTG powinnam już chodzić od 34 tc ponieważ jestem na insulinie. Więc z poślizgiem o jeden tydzień jestem na KTG, a gdybym "czekała" na łaskę IMiD to nadal nie miałabym KTG. O USG to nawet już nie wspomnę.
Dla mnie to jakaś żenada, bo jestem osobą ubezpieczoną i moje składki idą na cały NFZ a nie na konkretny szpital. Także teraz to ja już nic nie wiem. Moja Diabetolog chce żebym nie wypisywała się z programu i rodziła w IMiD bo maleństwo wtedy otrzyma krew pępowinową, natmiast nie mam pojęcia jaka jest opieka na Karowej w zakresie opieki nad maleństwem po porodzie. Czy tam też badają dziecko pod kątem niedcukrzenia? Nie wiem. No i jeszcze mi doszedł ten zakichany paciorkowiec...masakra. Niby końcuwka ciaży a same kłody pod nogi.

Dziewczyny
jak to jest z tym paciorkowcem? Teraz powinnam jakiś antybiotyk dostać? czy czeka się do porodu i przed samym porodem podają antybiotyk?

anitajas - mi też wyszedł ten paciorkowiec. lekarka wpisała mi, że go posiadam, na pierwszej stronie karty ciąży no i ponoć przy porodzie mam dostać antybiotyk. co do ktg to u mnie zarówno jak i lekarka jak i lekarz wykonujący usg pomylili się z wodami płodowymi, nastraszyli mnie, że mam ich mało i migiem na izbę przyjęć. na izbie przyjęć stukali się w czoło można powiedzieć :-) bo wszystko było idealnie, książkowo usłyszałam. ;-) no ale tak już kazali mi kontrolnie przyjezdzac do nich na ktg i za każdym razem potwierdzają, że jest w porządku :-) najgorszy był pierwszy dzień, byłam taka wydygana tym co mi powiedziano a jeszcze na izbie czekaliśmy z mężem 5 godzin :-D

milenko, eeee to lepiej, że się pomylili w tą stronę niż mieli by się pomylić w drugą stronę i coś zbagatelizowaź ;) Fakt, faktem strachu musieliście się najeść co nie miara. Współczuję. No i to czekanie na IP aż 5h to jakas masakra! Bosh...czy my naprawdę jesteśmy w 21 wieku?

milenko moja koleżanka rodziła 3 córy w IMiD i nie da powiedzieć złego słowa na personel, wg. niej położne tłumaczą, pomagają przy dzieciach. Kolejna znajoma, z którą widziałam się w poniedziałek też tam rodziła i potwierdza te opinie, więc może nie jest tak źle z tą opieką ;-) gorzej z socjalem: małe porcje, więc przydaje się jakaś wałówka z domu; trzeba mieć swoje sztućce, kubek, talerzyk etc.
A oczekiwanie na izbie przyjęć to faktycznie rzeźnia :-(

milenka - nic się nie martw - u mnie w rodzinie też nie było dzieci... a małą od samego początku po prostu wiedzialam ... i jak nosić, i przewijać czy przekręcić się z nią na drugi bok - do karmienia. Sama zobaczysz, nie ma opcji że nie dasz rady. Zresztą niech wypowiedzą się dziewczyny, które mają już dzieci :happy2:

Witam :) pogoda szara nic sie niechce :)

MonikaZgierz dziekuje za te kostki lodu :) ale niewiem czy sprobuje :) na jedna mysl mi strasznie zimno sie robi brrrr

Readerle ja w pierwszej ciazy tez pilam ten sok litrami i nic (nawet niemialam pojecia ze on ma taka dzialalnosci), wczoraj wlasnie o tym rozmawialam ze znajoma i muwi ze ona w pierwszej ciazy tez niewiedziala i spozyla i dostala strasznych skurczy :O :O niewiem od czego to zalezy

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1398864436.647934.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1398864436.647934.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1398864436.647934.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 51
Do góry