reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Anitajas tak z tymi zachciankami w niczym se nieodmawiam :D
Tylko ja mam umuwiona cesarke juz niedlugo, a skurczy niemoge miec
:( bo mam zdrowotne problemy :(. Ale juz troszeczki mi zostalo :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Jesooo...czuję ze to bedzie ciężka noc :/ nogi mi dokuczaja. Przynajmniej mlody sie uspokoil tyle dobrego ;)
Od kilku dni nie tylko jestem jak osa ale strasznie ckliwa sie zrobilam byle co i juz mi lzy leca. Oczywiscie nie rozczulam sie tylko staram sie opanować coby nie ryczec jak mops ;)

Iza ja mam to szczescie ze nie musze rozscielac wyrka :)

Mimi i good :) Ja niestety w tej ciazy same ograniczenia zywieniowe przez cukrzycę. Plusem jest to ze nie przytyje co w pierwszej ciazy ;) W pierwszej przybralam 25 kg! Teraz 8 kg :)

O wow 8 kg to ladnie :)
Ja w pierwszej 22kg, a teraz juz 30 dobilam :D zobaczymy jak dalej :D

Anitajas ta dietka to jest chyba jedyne pocieszenie jakie mamy. Boje sie, ze jak mi minie po porodzie to rzuce sie na jedzenie jak dzika. Zamiast zrzucic kg po ciazy to jeszcze dobije do 30kg extra ;). Obecnie mam ok 10-12kg na plusie .
Maz wrocil i rozsciela lozeczko :D.

Juz czuje, ze bedzie ciezka noc, bo tak sie urobilam, ze mnie wszystko boli :(. Zmykam, spijcie dobrze Majoweczki!

Iza masz rację to takie dla nas cukrzykow pocieszenie ;)
Mimi, gdyby nie cukrzyca to pewnie mislabym 30 kg na plusie. Ja w styczniu juz mialam 10 kg na plusie. Potem okazalo sie ze mam cukrzyce, przeszlam na diete i efekt taki jaki jest ;)
Ale tak jak iza pisze, po ciazy nadrobie swoje ;)

No z ta cukrzyca to tez macie przekichane :( :(
Miejmy nadzieje ze wszyscy po porodzie wrucimy do swojej wagi :D moze nie odrazu oby nie isc na plus :D

Witam środowo :)
Nocka wbrew pozorom minęła całkiem, całkiem (to, że w nocy do siusiu wstaję 4 razy już się przyzwyczaiłam ;) ) Jedynie zdrażniła mnie rano moja czteronożna sunia, która o przed 5 rano piszczała, ze chce wyjść. A potem znowu pobudka przed 6 bo znowu piszczała, że chce wyjść. Nożesz...kurka mol!
Dzisiaj jestem uziemiona, bo mąż wziął mój samochód a jego samochód u mechanika na przeglądzie. Także mąż odwiózł córkę do przedszkola a ja mogę się już relaksować....taaaa relaksować przy żelazku ;) heh...no ale nie muszę się stroić i malować, bo ja mam manię i bez makijażu nie wyjdę z domu ;)
Wiecie co, moja Amelka rocznikowo jest 6 latką, ale de fakto ma 5 lat i 4 m-ce (urodziła się 30.12.2008) no i w przedszkolu organizują im wyjazd na zielone przedszkole, w góry na 5 dni. Oczywiście ja jako matka kwoka nie chcę jej puszczać taaaaak daleko i na tyle dni - zwłaszcza, ze gdy do babci jeździła to po 3 dniach był problem) - ale moja córka chce jechać. No i nie wiem, co robić tzn. wiem, że nie chcę jej puszczać ale z drugiej strony ....no taki mam dylemat.
iza, jak dzisiejsze cukry na czczo? Bo u mnie ponad 90 :/ shit. Od wczoraj znowu mam nocną dawkę zwiększoną a cukier nadal ponad 90. No może jutro będą lepsze efekty.

reklama
Mama.O dobrze, że mąż jeszcze kilka dni w domku, bo wyjazd przesunięty
asia20.09 trzymaj się kochana. Już niedługo i ty będziesz mogła tulić maleństwo a nie tylko głaskać
mimi moja położna mówiła, aby kostki lodu zawinąć w jeden ręcznik, drugi zmoczyć ciepłą wodą i tak na zmianę przykładać do sutków i to ma niby pomóc.

Dziewczyny Wy macie dolegliwości ciążowe, a ja nie mam czasu o nich pomyśleć. Dziś nie spałam w nocy od 00.30 do 5 , bo myślałam o tym czy zamówiony transport z materiałami budowlanymi wjedzie na działkę i co muszę w następnej kolejności zamówić. I taka już któraś nocka. Przed każdym przyjazdem transportu stresuję się.
A jak wszystko jest ok z budową, to nocki przesypiam całe, do toalety w nocy nie wstaję. Odkąd gin pozwoliła mi wstać i spędzam więcej czasu w ruchu, to czuję się super. Oczywiście bolą mnie biodra,czuję się ociężała i robię wszystko dużo wolniej, ale w końcu w ciąży jestem:tak:.
Porodu nie boję się w ogóle, ale chyba dlatego, że o nim nie myślę. Wiem mniej więcej co mnie czeka i że tego nie zmienię. Ostatnio moja mama pytała się gdzie jest wózek i łóżeczko, aby przygotować jak będę w szpitalu, a ja powiedziałam, że gdzieś u brata w budynku gospodarczym stoją spakowane, ale muszę poszukać. Czasami sama na siebie jestem zła, bo nie przeżywam tej ciąży tak jak pierwszej. Na początku był ogromny strach o dziecko, a teraz mam budowę na głowie.

Ponadto wczoraj mąż mnie zdenerwował, bo zepsuł kabel od ładowarki od lapka (relaksował się z komputerem na brzuchu i ciągnął kabel, który się urwał, a wtyczka została). Komputer się rozładował i d... . Dobrze, że moja mama w pracy, to używam jej. A mężuś musi naprawić, bo nie można denerwować ciężarówki;-)

Wczoraj przyszła też moja sukienka na komunię chrześniaka (a raczej namiot z tropikiem:-D) i muszę ją trochę skrócić, bo mogłaby być z 10 cm krótsza.

Do góry