reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Pogoda płata figla ,rano szaro ,buro ,nijak ,a teraz piękne słoneczko.....skoro tak ubieram się i idę na spacerek(daleko to ja nie zajdę).Dzisiaj obiad gotuje moja mama....zaraz chłopaki przyjdą ze szkoły,ale nie nasiedzą w domu.....była mowa o jakimś specyfiku do higieny po porodzie,możecie dać nazwę?Wzięłam żel biały jeleń bezzapachowy,może coś innego wziąść?

Funia ja moge Ci polecic tantum rosa w saszetkach, rozrabiasz to z woda przelewasz do spryskiwacza i psikasz krocze po kazdej wizycie w toalecie. Do mycia tez mialam mydlo bialy jelen a nalepiej uzywac tego samego co przed ciaza.

funia - tantum rosa (saszetki) ja pi porodzie rozrabiałam z wodą w małej butelce z dziubkiem i kilka razy dziennie przemywałam - przynosi ulgę :D
ewe - byłam na marcówkach ale wtedy to raczej mało się udzielałam... nawet bardzo mało ;)

edit:/ o bita widzisz w tej samej chwili napisałyśmy... myślę, że Twój sposób ze spryskiwaczem może nawet być lepszy... chociaż kto co woli chyba trzeba samemu sprawdzić

Ostatnia edycja:
funia11 ja używam kosmetyków biały jeleń lub ziaja; po porodzie używałam tantum rosa do podmywania i mogę polecić.
rurka na pozytywne fluidy ode mnie możesz liczyć :)
iza_marta ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle skurczy przepowiadających; po prostu odeszły mi wody. A teraz mam przepowiadające, co mnie stresuje troszkę bo to nowość ;)
matita, Nanncy GRATULUJĘ Wam Dziewczyny! Zdrówka dla Was i dzieciaczków! :)

Ja wczoraj wylądowałam na IP. W niedzielę wieczorem zaczęłam mieć bóle jak przy miesiączce, które zamiast się wyciszać nasilały się. W końcu wczoraj o 17 pojechaliśmy do szpitala, żeby zobaczyć, co jest grane. Na ktg wyszły słabe nieregularne skurcze i odesłali mnie do domu. Mam zwiększoną po raz kolejny dawkę magnezu i nospy i zaleconą kontrolą u lekarza prowadzącego za tydzień. Szyjka przez 2 tygodnie skróciła się o centymetr. Ciekawe kiedy ten mój synek zdecyduje się wyjść?

Mallaika mi się kilka dni temu pojawiły takie skurcze jakie opisujesz. Ale po kąpieli przeszło. Widzę, że też z niecierpliwością czekasz na małego :tak:

CzekamyNaIgorka faktycznie, nie mogę się już doczekać, kiedy Mikołaj przyjdzie na świat :tak: mnie te skurcze nie przeszły po dodatkowej nospie, kąpieli dlatego pojechałam na Izbę. Teraz pojadę jak z krzyża się zaczną :dry:

Mallaika ja nie wiem kiedy mam jechać, jakoś się boję że nie zorientuję się w czasie, ale chyba jak zaczną się mocne skurcze. Jak narazie boli mnie podbrzusze jak na @ .
Iza_Marta no tak. Chyba mu zacznę mówić, że ma wychodzić :rofl2: Na kiedy ty masz termin? Bo ja ciągle zapominam :rofl2:

reklama
Czekamy na pewno poczujesz, ze rodzisz ;). Kazda mama mi to mowi :D.

Wlasnie mowie do mojej coreczki, ze mamusia z tatusiem juz na nia czekaja a ona tak slodko zaczela szalec w brzuszku :).
Zapomnialam sie pochwalic, ze nasza cora juz ma sesje zdjeciowa zaplanowana ;). W szkole rodzenia, gdzie chodzilismy byl wiekszy pakiet z sesja wlasnie, masazem shantala i gimnastyka z dzieckiem po porodzie :D.

Do góry