reklama
funia11
Fanka BB :)
Pogoda płata figla ,rano szaro ,buro ,nijak ,a teraz piękne słoneczko.....skoro tak ubieram się i idę na spacerek(daleko to ja nie zajdę).Dzisiaj obiad gotuje moja mama....zaraz chłopaki przyjdą ze szkoły,ale nie nasiedzą w domu.....była mowa o jakimś specyfiku do higieny po porodzie,możecie dać nazwę?Wzięłam żel biały jeleń bezzapachowy,może coś innego wziąść?
bita21
Zaciekawiona BB
Funia ja moge Ci polecic tantum rosa w saszetkach, rozrabiasz to z woda przelewasz do spryskiwacza i psikasz krocze po kazdej wizycie w toalecie. Do mycia tez mialam mydlo bialy jelen a nalepiej uzywac tego samego co przed ciaza.
rurka
funia - tantum rosa (saszetki) ja pi porodzie rozrabiałam z wodą w małej butelce z dziubkiem i kilka razy dziennie przemywałam - przynosi ulgę
ewe - byłam na marcówkach ale wtedy to raczej mało się udzielałam... nawet bardzo mało
edit:/ o bita widzisz w tej samej chwili napisałyśmy... myślę, że Twój sposób ze spryskiwaczem może nawet być lepszy... chociaż kto co woli chyba trzeba samemu sprawdzić
ewe - byłam na marcówkach ale wtedy to raczej mało się udzielałam... nawet bardzo mało
edit:/ o bita widzisz w tej samej chwili napisałyśmy... myślę, że Twój sposób ze spryskiwaczem może nawet być lepszy... chociaż kto co woli chyba trzeba samemu sprawdzić
Ostatnia edycja:
funia11 ja używam kosmetyków biały jeleń lub ziaja; po porodzie używałam tantum rosa do podmywania i mogę polecić.
rurka na pozytywne fluidy ode mnie możesz liczyć
iza_marta ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle skurczy przepowiadających; po prostu odeszły mi wody. A teraz mam przepowiadające, co mnie stresuje troszkę bo to nowość
matita, Nanncy GRATULUJĘ Wam Dziewczyny! Zdrówka dla Was i dzieciaczków!
Ja wczoraj wylądowałam na IP. W niedzielę wieczorem zaczęłam mieć bóle jak przy miesiączce, które zamiast się wyciszać nasilały się. W końcu wczoraj o 17 pojechaliśmy do szpitala, żeby zobaczyć, co jest grane. Na ktg wyszły słabe nieregularne skurcze i odesłali mnie do domu. Mam zwiększoną po raz kolejny dawkę magnezu i nospy i zaleconą kontrolą u lekarza prowadzącego za tydzień. Szyjka przez 2 tygodnie skróciła się o centymetr. Ciekawe kiedy ten mój synek zdecyduje się wyjść?
rurka na pozytywne fluidy ode mnie możesz liczyć
iza_marta ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle skurczy przepowiadających; po prostu odeszły mi wody. A teraz mam przepowiadające, co mnie stresuje troszkę bo to nowość
matita, Nanncy GRATULUJĘ Wam Dziewczyny! Zdrówka dla Was i dzieciaczków!
Ja wczoraj wylądowałam na IP. W niedzielę wieczorem zaczęłam mieć bóle jak przy miesiączce, które zamiast się wyciszać nasilały się. W końcu wczoraj o 17 pojechaliśmy do szpitala, żeby zobaczyć, co jest grane. Na ktg wyszły słabe nieregularne skurcze i odesłali mnie do domu. Mam zwiększoną po raz kolejny dawkę magnezu i nospy i zaleconą kontrolą u lekarza prowadzącego za tydzień. Szyjka przez 2 tygodnie skróciła się o centymetr. Ciekawe kiedy ten mój synek zdecyduje się wyjść?
CzekamyNaIgorka
Mallaika mi się kilka dni temu pojawiły takie skurcze jakie opisujesz. Ale po kąpieli przeszło. Widzę, że też z niecierpliwością czekasz na małego
CzekamyNaIgorka
Mallaika ja nie wiem kiedy mam jechać, jakoś się boję że nie zorientuję się w czasie, ale chyba jak zaczną się mocne skurcze. Jak narazie boli mnie podbrzusze jak na @ .
Iza_Marta no tak. Chyba mu zacznę mówić, że ma wychodzić Na kiedy ty masz termin? Bo ja ciągle zapominam
Iza_Marta no tak. Chyba mu zacznę mówić, że ma wychodzić Na kiedy ty masz termin? Bo ja ciągle zapominam
reklama
Czekamy na pewno poczujesz, ze rodzisz . Kazda mama mi to mowi .
Wlasnie mowie do mojej coreczki, ze mamusia z tatusiem juz na nia czekaja a ona tak slodko zaczela szalec w brzuszku .
Zapomnialam sie pochwalic, ze nasza cora juz ma sesje zdjeciowa zaplanowana . W szkole rodzenia, gdzie chodzilismy byl wiekszy pakiet z sesja wlasnie, masazem shantala i gimnastyka z dzieckiem po porodzie .
Wlasnie mowie do mojej coreczki, ze mamusia z tatusiem juz na nia czekaja a ona tak slodko zaczela szalec w brzuszku .
Zapomnialam sie pochwalic, ze nasza cora juz ma sesje zdjeciowa zaplanowana . W szkole rodzenia, gdzie chodzilismy byl wiekszy pakiet z sesja wlasnie, masazem shantala i gimnastyka z dzieckiem po porodzie .
Podziel się: