reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Iza_marta to tak jak ja ale mysle ze juz na tym etapie każda z nas nie moze sie doczekać:)
Jeszcze mi opryche na ustach wywaliło :( przed ciąża nie miałam a w ciazy juz pare razy :(

reklama
Iza_marta, mój gin jeszcze mi nic nie mówił o ktg, bo dopiero jutro mam wizytę. Jak byłam na IP przedwczoraj, to położne mi powiedziały, że dla spokoju mam sobie co kilka dni przyjechać i zrobić ktg.
A swoją droga, ciekawa jestem tej jutrzejszej wizyty... Lekarz ma mi podobno poród przyspieszyć... Hmm zobaczymy jak to będzie :what:
Póki co przepowiadajacych też nie mam, jedynie kłócie w kroku odczuwam. Przy piewszym porodzie ten nie miałam, poprostu mi wtedy wody odeszły a skórcze to dopiero w szpitalu, po zrobionej lewatywie się zaczely. Może i tym razem będzie podobnie :)

Witam. Czy Wy wiecie, że już wtorek. Za 2 dni będzie maj.

Jeżeli chodzi o KTG, to w pierwszej ciąży miałam tylko w dniu, w którym wypadał termin porodu z Om i 4 dni później podczas wywołania. Ale wtedy nic się nie działo. Nie miałam skurczy przepowiadających, szyjka była długa, twarda i zamknięta do końca.
Teraz zobaczymy czy i kiedy będzie KTG.

wichurka-za Twoim suwaczku będzie 40 tygodni.

Wczoraj przeglądałam na bb stronkę, w którym tygodniu rodzą się najczęściej dzieciaczki https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...rym-tygodniu-ciazy-urodzilyscie-dziecko-3820/ . Oprócz dzieci urodzonych przed 38 tc, to potem jest taka sama szansa urodzić 2 tygodnie wcześniej jak i 2 później( Czyli po 38 tygodniu jest możliwość, że będzie prawie miesiąc czekania).

Wichurka wspolczuje!!!! Nienawidze jak mi to g... wylezie! Ja na szczescie w ciazy mialam tylko na poczatku raz i malutkie.

Kasia.artwik to napisz po wizycie co i jak. Pewnie bedzie cos z szyjka robic, zeby sie skrocila i otwarla.

MonikaZgierz niestety to zawsze jest +/- 2tc od daty porodu :(. A jak sie nie urodzi do 2 tyg. po terminie to musza wywolywac. Takze Majoweczki meczymy Panow na calego niech sie ciesza i tez cos maja od zycie, bo potem polog ;).

Dzień doberek.....czy któraś majówka urodzi w maju????????????????jeszcze 2 dni wytrzymajcie .....pogoda do bani,brzusio pobolewa,plecki bolą,i jeszcze mąż odmawia seksu......przypomniałam sobie,pytałyście o antykoncepcję.....ja miałam spiralkę ,niestety nie pamiętam jaką ,lekarz mi przepisał......byłam zadowolona,nic mnie nie bolało,nie piekło(czytałam gdzieś ,że może być reakcja alergiczna).Zadowolona byłam.:-)

hej
ide dzis na 16:30 na KTG.Pogoda srednia pochmurno :dry:

iza_marta w tym roku fajnie wypada 14.05.2014 ;-)

Co do ktg, to w moim szpitalu nie potrzeba ani skierowania, ani zapisów... Poprostu się przychodzi i czeka, bo czasem mała kolejka jest. Jak cos ciezarna niepokoi to w każdej chwili może sobie przyjechać do szpitala i zrobić ktg.
w szpitalu gdzie bede rodzic tez mozna podejsc kiedy sie chce na KTG ale oprcz tego są tez zapisy :tak: i czasem trzeba poczekac w kolejce

diabliczka o ktorej wizyta ??

funia ty juz za 6 dni rodzisz ?? :szok: pamietam ze mowilas ze masz termin na koniec maja :tak:

nanncy - gratulacje wielkie :) z tego co podczytywałam, to trochę się namęczyłaś i naczekałaś... teraz już pozostaje Ci tylko tulić malucha :-)
matia - gratulacje :happy:
diabliczka - u mnie jakoś leci.... powoli przybieram się do starań o bobo więc może się uda niebawem, że wskoczę na marcówki :-).. z emocjami po stracie jakoś sobie radzę choć mam lepsze i gorsze momenty... ale to normalne. Teraz zamierzam wam mocno kibicować i czerpać radość z waszego szczęścia :-D
ewe, aśku - pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Witajcie ;-) Widzę, że dużo majówek zrobiło się kwietniówkami. Jak fajnie, że macie maleństwa już przy sobie. Mnie ta końcówka męczy. Zaczęły puchnąć mi palce, nogi drętwieją i już daleko nie umiem chodzić bo zaraz sił nie mam. Brzuch się obniżył, mały naciska na pęcherz i mam lekkie skurcze - lekarz mówił, że przepowiadające. Szyjkę badam - jak narazie bez zmian. Wydaje mi się , że zaczał odchodzić mi czop, bo śluz zrobił się koloru budyniowego i jest go więcej niż było.
Nanncy
w końcu ! Gratulacje !! Dużo zdrówka dla Was.
Mimi z chęcią bym zamieszkała gdzieś, gdzie nie ma teściowej. Zachowuje się jak dziecko, tylko dlatego żeby każdy nad nią skakał, a mój mąż jest tylko na jej zawołanie. Tu zajechać, tam pojechać. Ale myśle, że jak przyjdzie dziecko to się to skończy. Za to ze szwagierką się teraz dobrze dogaduje, co sie wczesniej nie zdarzało :-D
Matita moje gratulacje :tak:
Rurka trzymam kciuki aby się udało. I tak widzę, że jesteś silna emocjonalnie. Ja po stracie nie mogłam się pozbierać rok.

rurka to ja trzymam kciuki zebys wskoczyla na marcówki i bede Ci mocno kibicowac przez całą ciąże :tak:.Ja Emilke urodzilam w marcu 2011 a rzy drugiej ciazy nie udalo sie zaskoczyc na marzec 2014

reklama
ewe - moja Zuzka jest z 18 marca 2011 i szczerze mówiąc uważam, że to piękny miesiąc na rodzenie dzieci (chyba przez sentyment do pierwszej ciąży :blink:)
Dzięki dziewczyny za kciuki :) mam nadzieję, że pomogą.... wasze ciążowe pozytywne fluidy też chętnie będę łapała :-)

Do góry