reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

monikazgierz jak tam po wizycie położnej ??
dziś na wizycie omawiana była m.in. pielęgnacja maluszka. Położna mówiła, aby zamiast wody morskiej w sprayu, kupować sól fizjologiczną w ampułkach, bo dziecko nie stresuje się tak aplikacją i „nie wychodzą mu oczy na wierzch”.
Ponadto mówiła, że jak mój maluch mało waży, to mam jeść winogrona lub herbatę słodzić glukozą. Herbata odpada, bo po słodkim mnie mdli, ale winogrona zakupiłam. Nie zaszkodzi spróbować.

reklama
Hej dziewuszki. W nocy jak zwykle nie mogłam spać...tylko się przewracałam z boku na bok...rano sobie odpuściłam badanie, więc jutro rano sikańsko i do pobrania krwi :baffled: pewnie też nie będzie mi się chciało ale wizyta we wtorek więc trzeba zacisnąć tyłek i pognać...
Dzień mega słoneczny z 2 burzami wiosennymi :szok: Poprosiłam lubego by wyniósł pościel na zewn aby wietrzyła się i pranie zrobiłam...zadowolona powiesiłam, zabrałam się za mycie podłóg zrobiłam kawkę...wyniosłam kocyk i poduchy pod kręgosłup...gazetka telefon i ile? 15 min i deszcz...lubego nie ma, więc dawaj wszystko chować :szok::szok::szok: brzuch mi się napiął ale luuuuz...dałam jakoś radę :-D
Za 2 godz znowu wyniosłam pościel, ubrania ...posiedziałam pół godziny i znowu burza ale z takim gradem że świata nie było widać :szok::szok::szok: no masakra...mega słońce a tutaj deszcz :-D Fakt że trochę ubrania podeschły no ale...:angry:
Teraz luby rozpalił grilla i bedą kiełbaski :-p mniam
Mnie dzisiaj strasznie ciągnął brzuch , maluch się tak wypina że aż boli :sorry2: także cały dzień przebimbałam albo na gazecie albo na bb na kwietniówkach :-) poczytałam o maluszkach i ciągle zabierałam się żeby poczytać co u Was
Ohooo znowu się chmurzy i chyba będzie lało

Mimi, czuje sie tak w kratke, raz nawet dobrze a raz rwie w krzyzu, mam skurcze i dusznosci - i wtedy nie jest fajnie...:rolleyes:

Dzis trafilam na gina ktory dal mi wybor i jesli sie boje to moge zostac w szpitalu. I zostalam. Zobaczymy jak jutro.
Poki co szyjka ani drgnie.

Ostatnia edycja:
Nanncy ale Cie dziecko wymeczy. Pomysl jaka bedziesz szczesliwa jak sie urodzi :D.

Dziewczyny jaka jestem zmeczona ostatnio! Mam straszne wory i cienie pod oczami i tak strasznie chce mi sie spac :(. Wczoraj bylam na Rynku i nie mialam sily isc tak mi dziecki naciskalo na dol :(. Bola mnie plecy, ale nie krzyze tylko u gory, bo brzych jest ciezki. Nie mam sily wstac w nocy siku i czuje sie teraz juz naprawde malo sexy :p.

Iza_marta ja jak ostatnio byłam w pracy zawieźć L4 to tez usłyszałam komplement ze wyglądam na strasznie zmeczona. Nie ma to jak "życzliwe" koleżanki. Na szczęście maz mówi ze wcale nie jestem gruba tylko mam brzuszek i dla niego jestem śliczna :)

monikazgierz nie wiedzialam ze winogrona maja takie dzialanie :szok: a z ta sola fizjo to faktycznie to cisienie w tych solach morskich czasem daje efekt wytrzeszczu oczu :dry:

diabliczka sie nabiegalas ;-) ja pranie w domu zostawilam ale pozniej okazalo sie ze dobrze zrobilam bo sie burza zerwala :wściekła/y:

nanncy ja tez miewam dusznosci i taki bol w okolicy mostka :dry: masakra :baffled:

iza_marta oj tak spacerki sa juz meczace :dry: ale nie ma zmiluj codziennie ( o ile nie pada) idziemy z Emi na spacerek mininum 2 godziny ;-)

wichurka
ty tak malutko przytylas :tak: ze to czysta złośliwość ze strony kolezanke zapewniam cie ;-) a zmeczona masz prawo byc w koncu jest ci ciężko :tak:

Dziewczyny mam zamiar wybrać się do apteki po coś do pępka, sól fizjologiczną, itp. Będziecie już kupować coś na zbijanie temperatury? Jeśli tak, to co planujecie?

Martyyyyna ja do pepka kupilam octenisept i nic wiecej. Na zbijanie temperatury tez nic nie mam. Za to mam masc linomag, krem zwykly natluszczajacy do pupy, kilka probek sudocremu i innego na odparzenia, krem na spacer z filtrem UV, probki kosmetykow do pielegnacji tj. zel do mycia, itp.

reklama
U nas do pepka uzywaja serwetki jednorazowe w spirytusie :O
Dobrze ze mi przypomnialiscie jeszcze musze kremy do pielignacji zakupic :) :)
Dalej w poszukiwaniu wuzka szok :( :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry