reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

MonikaZgierz to będziemy miały łatwiejszy poród :-D Mój już chyba dużo nie urośnie :tak:
Anitajas to duże masz maleństwo, ale wydaje mi się, że dobrą ma wagę jak na ten tydzień. U mojego gin na USG pokazuje że maluszek waży o 300 g mniej.

Lekarz mi powiedział, że w naszym szpitalu liczą tygodnie ciązy tak jak niektóre z Was, np. mam 35 tydzień 2 dzień to liczą jako 36 :-D

reklama
Anitajas podobno jest +/- 300g bledu. To faktycznie jeszcze troszke czasu zostalo, ale moze urodzisz o 2 tyg. wczesniej ;). A jestescie z mezem wysocy? Bo to tez od tego zalezy. U Ciebie to pewnie przez cukry :(.

Myszlalam ze da sie usnuc jeszcze a tu nici :( u mnie dochodzi 3 w nocy :( .
Cieszesie ze mam wizyte juz w ten piatek, jakos od wczoraj zaczelam miewac jakis dusznosci jak leze, doslownie jak bym gardlo sciskala ze niedochodzi tlen i niemam czym oddychac, niezaleznie od pozycji (prawie caly czas spie na lewej stronie bo podobno lepiej serce funkcionuje).

A z tymi usg to czytalam ze nawet do kilograma moze byc roznica w ta lub ta strone. U mnie na usg pisze +-358 gr chyba zeby nie sklamac

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
CzekamynaIgorka jak dobrze pamietam masz termin na koniec maja. A dziecko najbardziej przybiera na wadze w ostatnich tygodniach, bo zaczyna tluszczyk sie pojawiac.
I usg nie jest dokladne, dopiero jak dziecko sie urodzi. Juz czytalam nieraz ze muwili dziewczyny na usg jakas 3 kg czy cos takiego a tu prawie 3,5 albo 4. Jeszcze caly miesiac to napewno malenstwo przybierzy co najmiej z pol kilo :) :)

mam nadzieję, że jakoś dużo więcej nie urośnie. Córkę jak rodziłam to miała 3450g, lekarz który mi robił USG powiedział, że chłopcy zawsze są więksi, więc pewnie będzie większa waga. Kurcze, z Amelką miałam problem żeby ją urodzić, a jak teraz młody ma być większy to włos się jeży jak dam radę :/

Iza ja nie jestem wysoka, bo mam 164 cm, a mąż 182 cm czyli raczej my średniacy

Anitajas podobno kazde kolejne dziecko jest wieksze od poprzedniego co najmiej o 200 gr.
ja to dopiero sprawdze za nie cale trzy tygodni to dam znac, fakt czy nie :) :)

Mimi wiem właśnie, że dziecko najbardziej na koniec przybiera, tylko moje nie chce :-D A lekarz mówił ze jak donoszę 2 tygodnie to będzie dobrze, także mój poród zbliża się wielkimi krokami. Moja mama mnie urodziła jak miałam 2800 g i to przenosiła o 2 tygodnie. :-D

CzekamynaIgorka :) to przynajmniej jak bedzie baby tak jak ty, to niebedziesz zbytnio sie meczyc :) wyskocze samo (zartuje o tym wyskakiwaniu)

Trzymam kciuki za wszystkie mamusi co rodza naturalnie zeby pologi trwali jak najszybciej i jak najmniej bolesnie.

Sama pomyszle jak bym mialam rodzic naturalnie to sie boje :( jeszcze mama mi na opowiadalo jak to ona rodzila (ale to bylo 30 lat temu, niema co poruwnywac) ale sie boje :( .

reklama
Milenka ja o takim mogę zapomnieć :-D
Jakoś sobie nie wyobrażam, że moje dziecko waży tyle co mój pies teraz. Przecież to takie leciutkie i malutkie :-)

Do góry