reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Justyyysienkaaa, ciezko tak ocenic przez net bo to tak samo moze bolec przeciazony kregoslup. W kazdym razie tak mi ortopeda powiedzial. Niemniej jednak na ktg wyszly skurcze i z opisu mialam podobnie, nie potrafilam ocenic czy to w brzuchu czy w plecach, czy gdzie, no i bylam wystraszona. To byly skurcze przepowiadajace bo narazie nie urodzilam, wiec uszy do gory! :)
A kiedy Ty masz termin? Bo nie widze suwaczkow w telefonie..

reklama
Ojj dziewczynki teraz to juz większość z nas siedzi jak na szpilkach i czeka... Ja tez....
Bedzie co ma byc i mysle ze żadna z nas porodu nie przegapi. Aczkolwiek moja mama mojego młodszego brata rodziła jakies niecałe 2 godziny od momentu pierwszych skurczy ;), a mnie (pierworodna) ok 5 godz. Ale to podobno taki ból ze sie nie da przeoczyć ;)

Nanncy ja jestem w 34 tyg i 6 dniu jesli wiezyc terminowi obliczonemu przez gin na 28 maja a jesli wierzyc lekarce w szpitalu to termin mam 31.05. Takze gdzies w 35 tygodniu. Albo koniec albo poczatek. Mnie kregoslup nie bolal dopiero po tych bolach. I to mnie chwycilo tak na raz i to na lezaco :o a teraz to mam taki dziwny ten brzuch. Niby nie boli ale jakos tak dziwnie sie czuje. Zobaczymy jak sie potoczy :)

jak sobie pomysle ze moja mama rodzila mnie 16 godzin miala 20 szwow :szok: i 6 mies. dochodzila do siebie to cierpnie mi skora siostre 2 lata pozniej rodzila 12 godzin.:eek: siostra owinieta pepowina i lekko poduszona jeszcze powiedzieli ze ma zespoł downa :no: po kilku dniach w szpitalu stwierdzili ze jednak jest zdrowa :eek:

Iza_marta bez paniki, wszystko jest do przeżycia. Są opinie ze nie takie to straszne i tego sie trzymajmy dziewczynki :) trzeba sie pozytywnie nastawiac bo inaczej zeswirujemy.

Wichurka teraz mam okres kiedy sie zastanawiam, ze moglam jednak troche poczekac i bardziej sie przygotowac na to psychicznie :D.

Ewe jakie horrory :p nie strasz!

Cześć kochane :) Jakoś ostatnio nie mogę się zebrać do pisania, taka jakaś rozbita chodzę. Krocze mnie boli jakby ktoś mnie skopał, nogi mam jak balony i nawet łydki mi popuchły. Do tego mam w domu chorego bąka, który roznosi z nudów chałupę. Przypałętał mu się rumień zakaźny i się kisimy w domu.
Co do porodu, no jest do przeżycia, boli bo musi :) Jest to sprawa indywidualna bo każda inaczej znosi ból. Głowy do góry- dacie radę :)

reklama
Anetkaaa mam nadzieje, ze porody wcale nie sa takie straszne i jakos to bedzie ;).

Anitajas jak Twoje cukry po swietach, bo ja mam ciagle 97-104 na czczo. Musze wrocic do normy, bo sobie niezle pofolgowalam i teraz nie moge wrocic na wlasciwy tor. Martwie sie, ze dziecko strasznie urosnie przez to.

Do góry