reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

anita nooo udało się :) mój brzuch rzadko faluje bardziej się wypina ...a czkawka to moja i małego zmora...bardzo często ma aż czasami się zastanawiam od czego to...słyszałam że po urodzeniu też zostaje. Nie wiem czy na stałe czy nie

mimi na pewno bez czosnku i smażonych potraw też ...strączkowych (fasola ) kalafior no i uważać z cytrusami i czekoladą :-) masakra jakaś :-p

funia przeczytałam twój wpis i sama sprawdziłam przed chwilą...poprzednio gin powiedział że wszystko jest ok...dzisiaj dał mi kartkę z badaniem i nic nie tłumaczył...teraz patrzę a ja mam wyhodowanego :eek: czytam na necie i się załamuje, ale podobno nie ma co pękać...Podają antybiotyk przy porodzie
Jeśli będzie szybka akcja i nie zdążą przed narodzinami to potem dzieciątko leży przez kilka dni i podają mu...Nie martw się ja też mam :szok: Ale jestem w szoku

reklama
Funia, ten Streptococcus to wlasnie paciorkowiec. Nie slyszalam o tych 4 godzinach ale proponuje zebys skontaktowala sie z ginem albo ewentualnie zadzwon do szpitala w ktorym bedziesz rodzic, jakie sa zasady.

Funia mnie w szpitalu mowili ze jak wyjdzie pozytywny to przy porodzie podaja ten antybiotyk. Wczesniejsze podawanie nie ma sensu bo to moze powrocic. Tez nic nie mowili o 4 godzinach czy nawet 2. U nas robia to badanie 3 tyg. Przed porodem.

Dziewczyny powiedzcie mi czy skorcze przepowiadajace to wystepuja na wysokosci zoladka zaraz pod mostkiem? Wlasnie przezylam taki napad i nie wiem co o tym myslec...

Bylam dzisiaj u gin na ostatniej wizycie i wszystko ok. Przynajmniej tak mowila :p A teraz na wieczor taka niespodzianka a ja w domu sama i do meza sie dodzwonic nie moge :o

funia mam ten sam...już wszystko przeczytałam...tak jak pisałam wcześniej :-) i nie stresować się a tym bardziej za dużo nie czytać na necie :-p
Dostajesz jakieś 4 h przed porodem żeby właśnie się wchłonęło tak jak piszesz, jeśli nie zdążą i rodzisz sn to podają dziecku i trzymają parę dni...ważne aby mieć tą karteczkę albo napomnieć przy trafieniu na IP. Uszy do góry :-)

DzIewczyny, ja tez mam ta cholerna bakterie, wykryto ja u mnie przed pierwszym porodem.
Bardzo dobrze ze przynajmniej wiemy ze ja mamy bo wtedy mozna zareagowac, mi jak tylko odeszly wody to pojechalam do szpitala bo antybiotyk musi byc podany na 4 godz przed porodem i potem co kolejne 4 godziny.
Potem badaja dziecko pod tym katem i jezeli jest taka potrzeba to podaja maluszkowi antybiotyk ale u mnie nie bylo takiej potrzeby.
Dzieki antybiotykowi podczas porodu Szymek sie nie zarazil, wiec dziewczyny jak cos sie zaczyna dziac to lepiej nie czekajcie do ostatniej chwili.

Justyyysienkaa, u mnie skurcze tak wygladaly. Tak mnie wlasnie "zlapalo" cos, ze az zesztywnialam , czyli skurcz. A ze macica nadal wysoko to az mnie wtedy zebra bolą. Czasem mam takie idace od gory, czasem fale idace z dolu a czasem z krzyza. Najpierw skurcz byl jeden, potem coraz wiecej, teraz juz nawet nie licze...

Nanncy nawet nie strasz :o Ja dostalam takie dwa. Praktyxznie jeden po drugim. A po tym drugim to mnie bolalo az w plecach na tej wysokosci. Teraz spokoj. Jedyne co to brzuch mi ciazy na dol ciagnie i bole mam tak jak w miednicy i jakby jajniki tez troche bolaly. Dla mnie troche wczesnie na porody :o
Ty juz mozesz rodzic bez problemu :)

reklama
hej ho!
ja dzis zaliczylam mam nadzieje ostatnie badania w tej ciazy zrobilam wymaz GBS oraz HBS,OWA,Toxo IGM oraz mocz.We czwartek wizyta i moze poznam juz date cc na 100% pewna ;-)

diabliczka ja kupilam sobie odswiezacz powietrza w Lidlu W5 o zapachu bzu wlasnie ;-) uwielbiam ten zapach i konwalie :tak: tak zacisze bo to miedzy blokami raczej osloniete przed wiatrem :tak: super ze dostaliscie hustawke i fotelik :tak:

czekamy hahaha to wczoraj tesciowa miala jak sie to mowi dzien dobroci ;-) co za niegrzeczne dziecko :eek: nie smutaj sie twoje dzieciątko na pewno takie nie bedzie :tak:

nanncy to sa jakies zarty :baffled: dobrze ze gin zareagowal ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry