reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

CzekamynaIgorka to fajnie ze juz masz ta siare :)
A ja nadal czekam :( ciaza ciazy rozne :) w piersszej ciazy juz od 5miesiaca mialam siare ze muszialam wkladki nosic, a tu bede konczyc 35 tydzien i nic :) mam nadzieje ze laktacja przyjdzie :) bo bardzo chcialam karmic. Za tydzien ide na klasy karmienia moze mi pani cos podpowie ze bede mniej sie martwic :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mimi wczoraj mi się wydawało, że źle się po kąpieli wytarłam, a piersi były mokre. Jednak dzisiaj już na pewno wiem, że to siara :tak: Też długo nie miałam i się martwiłam.

Mimi, czop mam sam, tzn bardzo obfity gesty kremowy sluz, taki budyn. Mysle ze gdyby byl z krwia to by mnie nie wypuscili.

Iza marta, no wlasnie ten czop w sumie nic nie oznacz bo tak jak dziewczyny pisza moze odejsc 2tyg przed.

Dziewczyny tak +3kg ale nie ma czego zazdrościć bo wymiotowalam przez cała ciąże z mała przerwa w 5 miesiącu. Chociazbym chciała zjeść cos solidnego, niezdrowego itp to i tak lądowalo w wc. Wiec chcąc nie chcąc jadlam głownie serki, jogurty, owoce, kisiele i wafle ryżowe, a na tym sie nie da przytyć. Poza tym malutkie porcje co 3 godziny. Lekarz powiedział ze jak wyniki mi spadną i bede wymiotowac wiecej niz 4 razy w ciagu dnia to bierze mnie na kroplówki do szpitala, ale jakos sie trzymałam i wyniki ok. Robiłam w tym tyg ostatnia morfologie i HG 11,9. Jeszcze dziś na usg zobaczymy jak malutka.

Wichurka82 to nie ciekawie z tymi wymiotami :( ale dobrze ze se poradzilas i niemusialas lezyc w szpitalu na kropluwkach :)

Nanncy no to fajnie tak czy tak to juz niedlugo :)

Musze torbe pakowac do szpitala :) bo jakos te mamy majowe w kwietniu rodza :)
Lubie byc przygotowana (co niezawsze jestem w stanie sie przygotowac przy starszym dziecku) :)
Ale mam stracha jak czop mi by mial odejsc lub wody, chyba by dostalam panike :) mam dwie godziny jazdy do szpitalu :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Czekamy to w ktorym tc mozna rodzic? Bo normalnie to od 38-40tc a jak 36-37 tc to co wtedy? Jakos sie dziwnie czuje i wczoraj spakowalam torbe, ale nie wiem czy czuje sie jakbym miala rodzic czy to przez to, ze to juz koncowka ciazy.

Diabliczka oj no to bardzo ladne masz imie ;)
Ja tez mam nerwy i chodze wsciekla, bo juz chce byc po! Ale z drugiej str przeraza mnie to jak bedzie na poczatku. Wszyscy mowia, ze jest przejeb... doslownie tak mowia. Mnie sie wydaje, ze przesadzaja, ale jak bylam u kolezanki to byla u nich istna masakra! Przez 3godz ciagly placz! Tylko tez mialam wrazenie, ze oni za bardzo nie wiedza co robic z dzieckiem. Moja kolezanka ma wieczny luz na wszystko i tylko karmila dziecko a jej maz zajmowal sie nami i dzieckiem i widac bylo, ze duzo ma na glowie.

Nanncy torbe masz spakowana?

Przytylam ok 10-11 kg. Moje kolezanki ok. 30kg i byly pewne, ze ja tez tyle dobije. Tylko, ze ja nie mam jakies szczuplej figury ;).

Wichurka to współczuję z powodu wymiotów.
Iza_Marta rodzić już możesz, ale maleństwo do ukończenia 37 tc będzie przebywać w inkubatorze. Jeżeli 36 tydzień to ciąża donoszona także możesz rodzić :tak:
Ja mam wizytę we wtorek także się dowiem kiedy moge rodzić :-D

witam
wreszcie posprzatalam juz wszystko :tak: moge swietowac ;-) zaraz jade po Emi do przedszkola :tak:

iza_marta sliczny kacik ;-) skonczony 38 tc uwaza sie za donoszona ciaze :tak: tu masz artykul o wczesniakach

Wcześniak- kto to taki?

nanncy wytrzymaj do niedzieli ;-)

diabliczka z Emi przytylam 15kg i schudlam tylko 7kg :baffled: mimo diety karmiacej a pozniej zdrpwym odzywianiu :dry: ale mam niedoczynnosc tarczycy i to ma duzy wplyw niestety na moja wage i jej zrzucenie :sorry2:

czekamy wstrzymaj sie z tym rodzeniem ;-) do skonczonego 38 tc po co sie denerwowac i drżeć o dzidziusia oszczedaj sie :tak:

Dziewczyny tak +3kg ale nie ma czego zazdrościć bo wymiotowalam przez cała ciąże z mała przerwa w 5 miesiącu. Chociazbym chciała zjeść cos solidnego, niezdrowego itp to i tak lądowalo w wc. Wiec chcąc nie chcąc jadlam głownie serki, jogurty, owoce, kisiele i wafle ryżowe, a na tym sie nie da przytyć. Poza tym malutkie porcje co 3 godziny. Lekarz powiedział ze jak wyniki mi spadną i bede wymiotowac wiecej niz 4 razy w ciagu dnia to bierze mnie na kroplówki do szpitala, ale jakos sie trzymałam i wyniki ok. Robiłam w tym tyg ostatnia morfologie i HG 11,9. Jeszcze dziś na usg zobaczymy jak malutka
ja mialam to samo baaardzo dlugo wymiotowalam w tej ciazy jeszcze w 32 tc. :dry: a w poprzedniej wogole.Mialam mega nudnosci :dry:

reklama
Do góry