reklama
MonikaZgierz
Początkująca(y)
Agusimama w którym szpitalu rodziłaś?
Nanncy- daj znać czy coś się rozkręca
Co do zwierząt, to kiedyś oglądałam program, w którym mówili, że dobrze, aby psa w domu nie było, gdy się wraca z dzieckiem ze szpitala (ktoś z rodziny może zabrać psa na spacer). I dopiero jak już wszyscy będą w domu, wtedy wprowadza się zwierzę.
Tak samo ze starszym rodzeństwem. Dobrze, aby przyszło do domu, jak mama i maluch się już rozbiorą i nie będzie całego zamieszania związanego z powrotem do domu. Wiadomo dziecko może być ciekawe i chciałoby być centrum zainteresowania, a podczas „rozbierania po powrocie mamy i maluszka” może czuć się odtrącone. Podobno dobrze jest też kupić starszemu rodzeństwu jakiś drobny prezent, aby poczuło, że rodzice o nim nie zapomnieli.
Ciekawe jak to wychodzi praktyce. Mamusie, które już mają dwójkę starszych dzieci; jak to było u Was?
U mnie dziś dosyć leniwie chociaż pogoda za oknem piękna. Może jak mąż wróci z pracy, to coś się ruszę, bo na razie leżę.
Co do zwierząt, to kiedyś oglądałam program, w którym mówili, że dobrze, aby psa w domu nie było, gdy się wraca z dzieckiem ze szpitala (ktoś z rodziny może zabrać psa na spacer). I dopiero jak już wszyscy będą w domu, wtedy wprowadza się zwierzę.
Tak samo ze starszym rodzeństwem. Dobrze, aby przyszło do domu, jak mama i maluch się już rozbiorą i nie będzie całego zamieszania związanego z powrotem do domu. Wiadomo dziecko może być ciekawe i chciałoby być centrum zainteresowania, a podczas „rozbierania po powrocie mamy i maluszka” może czuć się odtrącone. Podobno dobrze jest też kupić starszemu rodzeństwu jakiś drobny prezent, aby poczuło, że rodzice o nim nie zapomnieli.
Ciekawe jak to wychodzi praktyce. Mamusie, które już mają dwójkę starszych dzieci; jak to było u Was?
U mnie dziś dosyć leniwie chociaż pogoda za oknem piękna. Może jak mąż wróci z pracy, to coś się ruszę, bo na razie leżę.
wichurka82
Fanka BB :)
Agusimama gratuluje. Produkuj produkuj Twoj pokarm najlepszy dla maleństwa.
Diabliczka ja sie do nich nic nie odezwalam ale wcisnąć i tak sie wcisnelam, po prostu powiedziałam ze chce skorzystać z pierwszeństwa i g... Mnie obchodzi czy ktoś tam stoi czy nie. Kasjerka widziała cała sytuacje i po prostu poprosiła żebym swój koszyk postawiła na samym początku i skasowała moje zakupy.
Diabliczka ja sie do nich nic nie odezwalam ale wcisnąć i tak sie wcisnelam, po prostu powiedziałam ze chce skorzystać z pierwszeństwa i g... Mnie obchodzi czy ktoś tam stoi czy nie. Kasjerka widziała cała sytuacje i po prostu poprosiła żebym swój koszyk postawiła na samym początku i skasowała moje zakupy.
diabliczka00
Ewe no to zaszalałaś :-) uważaj i nie przemęczaj się kochana :* Ja dzisiaj piorę...tylko albo aż na nic więcej siły nie mam
Agusimama :-) no to zdrówka dla maluszka a dla Ciebie dużo siły i walcz z laktacją :-)
MonikaZgierz jedni mówią tak , drudzy żeby zwierzak miał jakieś ubranko z dziecka do powąchania zanim przyjdzie...na pewno będzie ciekawe i może być ciut zazdrosne :-) damy radę ale miłość jest ważna czy to do 2 dziecka czy do zwierzątka...nie może poczuć się odtrącone
wichurka aaaaa to taki bakcyl i dobrze zrobiłaś
iza_marta czemu popsutą? Najwyżej zwrócisz, no chyba że będzie Cię brzuch bolał
Agusimama :-) no to zdrówka dla maluszka a dla Ciebie dużo siły i walcz z laktacją :-)
MonikaZgierz jedni mówią tak , drudzy żeby zwierzak miał jakieś ubranko z dziecka do powąchania zanim przyjdzie...na pewno będzie ciekawe i może być ciut zazdrosne :-) damy radę ale miłość jest ważna czy to do 2 dziecka czy do zwierzątka...nie może poczuć się odtrącone
wichurka aaaaa to taki bakcyl i dobrze zrobiłaś
iza_marta czemu popsutą? Najwyżej zwrócisz, no chyba że będzie Cię brzuch bolał
mimi4
Witam wszystkich sloneczko pieknie swieci u nas tez prawda nie wybieram sie na zewnatrz bo caly czas katar mam sie leje no i gardlo cos podrapuje tak ze do swiat jakas chce juz tego sie pozbyc niewiem jak to bedzie mozliwe, duzo czasu niezostalo. a jeszcze trzeba bedzie wyskaczyc do sklepu na jakis zakupki (spozywcze juz mam prawie wszystko, jeszcze drobnostki) ale rajstop mi brakuje w tygodniu mialam sytuacje poszlam na poczte kartki swiateczne odeslac i paczuszke miallam do przesylki to byla ogromna kolejka gdzies na 40 min. czekania a obok bylo okienko otwarte i stalo tam kilka ludzi to wiec poszlam tam (juz tamraz wczesniej dalosie mi zalatwic sprawe) pani z poczty muwi a co wy wszyscy tu czekacie ja muwie ze paczek echciakl wyslac, ona ze niemoze tak bo jest kolejka ludzi i takie tam w sumie zrozumialam juz odchodzilam to zobaczyla moj brzuch (jestem malutka to za okienka jej niebylo widac) puta sie u mnie czy jestem w ciazy, ja jej ze tak. ona no wezme cie a reszta do kolejki troszki jej to czasu tam zajelo muwi do mnie ty mi tylko tu niezaczni rodzic jeszcze chwilka ja jej ze jeszcze poltora miesiaca do ciecia cesarkiego ona oj niewiem niewiem. Wszystscy mi muwia ze brzuch mam wielki jak jkuz do porodu (chyba zapomniali jaki rozmiary brzuchi moga miec podczas ciazu ) ale nienarzekam wszyscy przepuszczaja bo myszla ze zaraz im tu urodze haha a mi sie niespieszy
Agusimama sliczna perelka duzo zdrowia dla kruszynki
Andzia 160281 sliczny maluszek duzo zdrowia dla robaczka
MonikaZgierz co do tego prezentu po szpitalu dla starszego dziecka ja bede kupowac (bo jak kupuje cos dla baby to pyta mnie, a dla mnie to co nic? ) takze dla starszego dziecka kupilam koszelke razem wybieralismy (na powrot ze szpitala) ze by niebylo przykrosci ze malenstwo ma tylko nowe zeczy Ale jeszcze sie zastanawiam co do prezentu napewno cos zwyklego jakas mala zabawka i lizaczki lub kinder bueno to jest ulubiona czekolada mojego dziecka
P.S>: jestem zielona jak mam takie piekne suwaczki dodac jak Wy?
Zycze wszystkim milego dnia!!!!
Mała w inkubatorze bylam u niej . Ale teraz zajelam sie produkcja mleka jak na dobra krowe przystało. . pierwsze odciaganie i mamy 20 pokarmu.mala oddycha samodzielnie.
Agusimama sliczna perelka duzo zdrowia dla kruszynki
Andzia 160281 sliczny maluszek duzo zdrowia dla robaczka
Nanncy jak tam wszystko?Hej, jade do szpitala, wczoraj zlapaly mnie okropne bole, brzuch, krzyz...i odwiedzanie toalety.... Dam znac...
Agusimama w którym szpitalu rodziłaś?
MonikaZgierz co do tego prezentu po szpitalu dla starszego dziecka ja bede kupowac (bo jak kupuje cos dla baby to pyta mnie, a dla mnie to co nic? ) takze dla starszego dziecka kupilam koszelke razem wybieralismy (na powrot ze szpitala) ze by niebylo przykrosci ze malenstwo ma tylko nowe zeczy Ale jeszcze sie zastanawiam co do prezentu napewno cos zwyklego jakas mala zabawka i lizaczki lub kinder bueno to jest ulubiona czekolada mojego dziecka
P.S>: jestem zielona jak mam takie piekne suwaczki dodac jak Wy?
Zycze wszystkim milego dnia!!!!
Ostatnia edycja:
naftanalek
Dziewczyny jestem po wizycie i ... We wtorek do szpitala a w srode cesarka. Spodziewalam sie tego ale plakac mi sie chce(((
mimi4
Dziewczyny jestem po wizycie i ... We wtorek do szpitala a w srode cesarka. Spodziewalam sie tego ale plakac mi sie chce(((
naftanalek bedzie dobrze uszy do gory cesarka to nic sie niemeczesz, moze jedynie troche stresu. ale lekarzy to juz tyle razy przerabiali ze dla nich to pestka
ja tez bede miec w 38 tygodniu ciecie cesarke tylko dla mnie to jeszcze ze trzy i pol tygodnia (mam nadzieje ze dotrwam, bo wszyscy gadaja ze urodze jeszcze przed 1 maja a mam na 24 maja termin zobaczymy oby nie oby do ciecia cesarskiego wytrzymac
reklama
diabliczka00
mimi Noooo zdarzają się dobre duszyczki :-) mi też ostatnio odmówiła zamienienia drobnych tzn 5,2,2 0.50,0.50 na papierkowe 10 zł...ale jak zobaczyła brzuch to jednak rozmyśliła się i wzięła w drodze wyjątku
naftanalek super )) super a czemu tak wcześnie? Nie martw się i uszka do góry
naftanalek super )) super a czemu tak wcześnie? Nie martw się i uszka do góry
Podziel się: