reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

anitajas no a mi tłumaczyli odwrotnie (położna i gin), że mam 36t+2d to zakończyłam 36 tygodni, a rozpoczęłam 37. I dlatego mój gin mi mówił, że od tego tygodnia gdybym rodziła to dziecko jest w pełni roziwnięte.
I jak mam termin na 12 maja to 40tc zakończy się właśnie 12, a nie zacznie... Przelicz to sobie... A wiem, że lekarze tak to liczą bo oni muszą z taka dokładnością wypisywać.Muszą miec zabezpieczenia.

Agusimama trzymamy kciukasy - będzie dobrze :-)

____________________-

W nocy latałam siku jak wariatka, skurczy wczoraj przepowiadających dostałam co 20 min, ale przeszło - szkoda :(

reklama
Jeszcze bardziej pogubilam sie z tymi tygodniami ciazy heh. W III trymestrze moj mozg ciezko cos pojmuje. U mnie w karcie najczesciej wpisuja łamane tygodnie, czyli np. 35/36.

A co do odejscia wod - jak to wlasnie jest, mozna jakos na spokojnie to potraktowac? Czy wlasnie trzeba szybko do szpitala? Nie bylam w szkole rodzenia wiec nie mialam kogo zapytac zabardzo... Cos Wam mowili o tym?

Bo tak właśnie piszą łamane a czasami normalnie...zależy...Ty masz 37 t 3 dzień :-) Ja ost okres miałam 30 lipca także 2 dni po Tobie, tym mam poród na 5 maja :-) ale już niedługo

Z odejściem wód jest tak...
*jak same odejdą bez skurczy to można na spokojnie, bez pośpiechu...(można nawet do 3 h )
*jeśli ze skurczami to wiadomo długo nie wytrzymasz :-p
* a jak zielone wody to natychmiast do szpitala :tak:
* jest jeszcze czop śluzowy (z krwią bądź bez) ale to też spokojnie

Pytałam ostatnio lekarza odnośnie tych wód to wcale nie jest tak różowo z tymi 3 h bez pośpiechu...bo każdy organizm inaczej reaguje...jeden może mieć wody , drugi nie...Także obserwować ciało i jak coś niepokojącego bardzo wtedy skonsultować

Agusimama trzymam kciuki za szybki i malobolesny poród.
Nanncy, Jak wody odeszły mi w pierwszej ciąży to na spokojnie jeszcze się wykapalam, wysuszylam włosy, zrobiłam makijaż, pozmywalam naczynia i dopiero męża budzilam. Z tym że skurcze dostałam dopiero o 6 a wody odeszły o 4:30 (tak sobie chlustaly co jakiś czas, i w drodze do szpitala i w szpitalu także)

Jaranti a ja myślałam że będzie jakaś akcja po Twojej nocy :-) tak tak człowiek już się nastawia i chce a tutaj...guzik. Nie ma tak dobrze :-p

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja też stwierdziłam że jak mi wody odejdą to na spokojnie się wykąpie, ubiorę itp a potem dopiero powiem mężowi, bo pewnie spanikuje :-p:-p:-p ale jak będzie w rzeczywistości to się okaże :-D

anitajas tak rozwolnienie :baffled: masakryczne czasem :dry:

anitajas no a mi tłumaczyli odwrotnie (położna i gin), że mam 36t+2d to zakończyłam 36 tygodni, a rozpoczęłam 37. I dlatego mój gin mi mówił, że od tego tygodnia gdybym rodziła to dziecko jest w pełni roziwnięte.
I jak mam termin na 12 maja to 40tc zakończy się właśnie 12, a nie zacznie... Przelicz to sobie... A wiem, że lekarze tak to liczą bo oni muszą z taka dokładnością wypisywać.Muszą miec zabezpieczenia.
jaranti dokladnie tak jak ja pisalam czyli dzis mam 35t+3d czyli zakonczone 35 tyg. zaczety 36 tydz. I jak juz pisalam Emilke urodzialam w dniu terminu z OM czyli zakonczylam 11.03 40tc i w ksiazeczce zdrowia Emilka ma napisane urodzona w 40 tygodniu ciazy.

Nanncy, Jak wody odeszły mi w pierwszej ciąży to na spokojnie jeszcze się wykapalam, wysuszylam włosy, zrobiłam makijaż, pozmywalam naczynia i dopiero męża budzilam.

Wyobrazilam sobie siebie w takiej sytuacji: te potluczone naczynia, rozmazany makijaz i szybki fryz na łbie. I moment gdy budze tak meza :D Ja sie do tego nie nadaje .... :)

diabliczka sama myślałam, że coś ruszy, ale co tam poużywam sobie jeszcze :-p
I jakby coś się działo to mężowi nie powiem za wcześnie, mam nadzieję, że zdaży mnie jeszcze ogolić na spokojnie w domu, ale w tym stresie to nie wiem czy mnie czasem nie pozacina haha :zawstydzona/y::-p

reklama
Do góry