reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
A nie wiem poduszka tez dobra jak ma być wygodnie. Mi to brakowało dobrego fotela i podnóżka. Ja to się zastanawiam czy nie kupić dmuchanego kółka na połóg. Jak sobie przypomnę to karmienie na jednym pośladku....Laktatory pewnie też były poruszane ale nie pamiętam. Ja nie kupiłam jeszcze.... ech kurka trochę tego zapomniałam.
Straciatella- no to niech się dzieje wola nieba ;-)Oby nie bolało strasznie i żeby wsio dobrze poszło jak co. Trzymaj się tam!!!
Martyyynaa - sowy są fajne a kup - droga nie jest jak się nie przyda to odkupię

Dziewczyny czym masujecie krocze do porodu? Stosujecie olejek specjalistyczny czy jakis zwykly?

Dzis bylam u gina. Szyjka skrocila sie o 50% mam lezec cale dwa tyg, zeby coreczka nie byla wczesniakiem, bo moge urodzic przed planowanym terminem. W 36tc odstawiam magnez i niech sie dzieje ;). Ogarnela mnie nagla panika, ze jestem w ciemnej d... Poza tym boje sie porodu!

Corcia wazy 2300 :)

Czy do wozka kupuje sie przescieradlo? W wozku mam materacyk i nie wiem czy mam dokupic do niego jakies przescieradelko czy co sie z tym robi?

Ostatnia edycja:
iza_marta współczuję leżenia... a masz nakaz całkowitego leżenia czy tylko polegiwania z możliwością wstania i zrobienia np jedzenia tak jak ja?
Co do prześcieradełka do wózka, to też dostałam w zestawie taki ale cieniutki materacyk/wkładka, ale dokupiłam prześcieradełko w razie W.
Wydaje mi się ( ale nie jestem pewna ) że jeżeli się skraca szyjka za szybko to raczej się nie powinno masować krocza, uprawiać seksu i dźwigać :tak:

Natalka2014 na szczescie moge wstawac zrobic posilek, ale prace domowe odpadaja czy chodzenie po miescie :(.

Co do masazu to pytalam gina i mi pozwolil :) uff.

Musze dokupic jeszcze przescieradelko i czeka mnie wizyta w aptece. Poza tym mialam nie kupowac poduszki do karmienia, bo na poczatku kupilam taka duza m.in. do spania. Poducha zrobila sie pusta a mnie bylo zal kasy na nowa. Wczoraj bylam u kolezanki i ona z taka latwoscia karmila dziecko, ze jednak zaszaleje z ta poduszka :).

Iza_Marta ja też boję się porodu, mimo że to będzie mój drugi:baffled: ale to chyba normalne ;-)
do wózka planowałam włożyć prześcieradełko z flaneli, poduszki do karmienia nie planowałam kupić i chyba tak zostanie. Krocza nie masowałam, teraz też tego nie robię ;-)

Mam dziś dzień lenia. Wypadły mi nadzory z grafiku, będę je robić jutro. A teraz chyba utnę sobie drzemkę. Na dworze ciepło i słonecznie a ja nie mogę się zmusić do działania :-( no nic, ciąża ma swoje prawa...

Witam.

iza_marta a który masz dokładnie tydzień, bo nie masz suwaczka.
Co do prześcieradełka do wózka, to ja mam taką białą wkładkę, którą bardzo łatwo się zdejmuje i pierze w pralce, także nie kupuję.
Jeżeli twoja poducha zrobiła się pusta, to kup sam wsyp. Mi rogala do spania i karmienia szyła mama, a ja kupiłam wsyp(kulki sylikonowe) i do tej pory nic się z nim nie stało.
Co do leżenia to dobrze, że możesz wstawać i nie masz nakazu całkowitego leżenia.

Mallaika boje sie pekniecia krocza. Uwazam, ze nacinanie jest potrzebne i chcialabym, zeby je wykonali. Wiem, ze wielu kobietom pomimo tego peklo krocze. Dlatego tak sie martwie o to masowanie ;).

MonikaZgierz 34tc :).

Wlasnie sie zbieram do rodzicow lezec w ogrodzie :D.

iza_marta ja mam za sobą pęknięcie krocza, byłam szyta i po dwóch tygodniach problemów z siedzeniem było okey.
Nie wiem, jak to jest po nacięciu, ale chyba dość podobnie:confused: ciekawa jestem wypowiedzi innych dziewczyn :tak:
Udanego wypoczynku:-)

reklama
Mallaika moja kolezanka strasznie pekla i dochodzilo do siebie ponad miesiac, ale to nie ma reguly. Poza tym kazdy organizm jest inny :).
Dziekuje!

Do góry