reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

wichurka ja po każdej kąpieli smarowałam się oliwką na mokrą skórę i dlatego właśnie jestem w głębokim szoku, że mam tak wysuszoną skórę :szok::confused: wczoraj myłam się mleczkiem hipoalergicznym synka i zamiast wanny wybrałam prysznic, więc jest ciut lepiej. Prawdopodobnie mam uczulenie na płyn do kąpieli:sorry2: ale dziękuję za radę :tak:

Za oknem zaczyna się przejaśniać, ale ja mam lenia i tak :-p mąż właśnie wybrał się do lasu biegać, synek bawi się w najlepsze, więc ja mam chwilę dla siebie.
Miłego dnia!

reklama
Mallaika ja tez mialam problem z sucha skora i nic mi nie pomagalo do momentu kiedy nie zakupilam sobie mleczka dla niemowlat z nivea. Nie pozostawia tlustej powloki tylko od razu skora go pochlania. To samo mam zamiar stosowac dla dziecka.

iza_marta ja synkowi podpieram Hippa :) jak był mały, to na kosmetyki Nivea dostał uczulenia, teraz kupuję mu tej firmy tylko krem do buzi na każdą pogodę a oliwkę używamy Ziaji. Dla Maluszka kupiłam emulsję hipoalergiczną allerco i z tej serii krem do ciałka, bo boję się powtórki z rozrywki :(

Mallaika ja często leze w wannie wlasnie ze względu na twardnienia brzucha, przed ciąża tez leżałam bo po prostu lubię, ale wlasnie w ciazy skóra zaczęła mi sie bardzo wysuszac i swedziala okropnie mimo ze używałam tych samych kosmetyków. Przestała kiedy zaczęłam dodawać do wody emolientu :)

Wichurka82 mnie brzuch chyba nigdy nie stwardnial albo sie nie zorientowalam. Caly czas sie nad tym zastanawiam, bo czesto pojawia sie na forum. Ja za to jak leze w wannie to mam dzika impreze w brzuszku :). Malutka uwielbia jak chlapie brzuszek woda :)

Mój Maluszek też lubi jak leżę w wannie, ale z tym na razie koniec ;-) najbardziej aktywny jest po 19 i w nocy; w dzień czasami mnie skopie, jak mu niewygodnie, bo siedzę za dużo i coś go gniecie albo jak jest rytmiczna muzyka w tle :)
ciekawa jestem czasami, czy skoro jest aktywny głównie w nocy i zrobiliby mi wtedy (tzn tak koło godz. 22) USG, to czy miałby w końcu w pełni wypełniony żołądek, bo jak ja mam wizyty między 8:30 a 14:30 to zawsze jest wypełniony słabo albo miernie :wściekła/y::confused2:

iza to super ze maz sie stara :tak: badanie srednio fajne no ale jak mus to mus nawet przy planowanej cc bede miec robione :dry: co do spacerkow mam nadzieje ze uda sie na jakis wspolny wybrac :tak: Emi w dobrej formie jest tylko ten katar :sorry2:
mamaolafkaidamianka dzieki za namiar jaki jest koszt tego badania ??

Wlasnie wrocilismy ze spacerku i jedziemy za chwilke na Kryspinow :). Mialo byc lenistwo a bedzie spacerowo ;).

A na czym dokladnie polega to badanie? Czy moze lepiej nie wiedziec? Strasznie sie krepuje!
Martwie sie o ta moja cytologie, bo dalej mam III grupe, ale okazalo sie, ze to infekcja. Gin podleczyl, ale nie wyleczyl i powiedzial, ze wyleczymy po ciazy. A czy to nie jest niebezpieczne dla dziecka?

reklama
iza_marta myślę, że nie ma czego się krępować. To trwa krócej niż badanie szyjki i jest w całkiem bezbolesne. U mnie wyglądało tak, że wlazłam normalnie na fotel i przed badaniem szyjki lekarz po prostu takim patyczkiem z watką delikatnie w środku pokręcił i po 15 sekundach było po wszystkim :-) Potem zapakował to do pudełeczka i ja zaniosłam ze skierowaniem do zabiegowego.

U nas dzisiaj niemiło zaczęło się popołudnie. Pojechaliśmy na działkę i jak się tylko zbliżaliśmy mąż już zauważył, że pokradli nam piękne 60 cm tuje :wściekła/y: Rosły sobie u nas przy płocie już 3 lata od takich malutkich 8 cm sadzoneczek. Ktoś w piątek albo wczoraj wyrwał z ziemi 8 sztuk. Kilka zostało bo były lepiej zakorzenione i nie dali rady wyciągnąć ale widać, że próbowali bo gałązki połamane. Strasznie to wygląda, takie pobojowisko. Wywleczona ziemia i agrowłóknina :-( Mąż się najpierw strasznie wściekł a potem załamał. To było jego oczko w głowie. Rok temu zimą była fala włamań na działki i nas też nie ominęło. Rozgięli kraty w oknie, rozbili szybę wielkim kamieniem, który wpadł do środka i potłukł płytki na podłodze. Dodam, że jesienią dopiero skończyliśmy generalny remont altanki. W środku zrobili totalny rozpiernicz, wyrwali karnisz, pocięli firankę i roletę. Powyginali wiatrak podsufitowy, porobili dziury w panelach na suficie, poniszczyli narzędzia. Nawet poodkręcali butle z gazem i gaz się ulatniał :szok: Nic nie ukradli :confused: Podobno jakieś naćpane dzieciaki... A teraz to. W dodatku zepsuł nam się hydrofor i będziemy mieli nieplanowany wydatek przed urodzeniem dziecka :dry: Same świetne wiadomości...

Do góry