reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Nanncy czytalam Twoja wiadomosc :). A jakie masz miec badania?

Diabliczka bardzo chcialabym puscic w niepamiec, ale maz sie stara tydzien gora dwa a potem znow jest powtorka z rozrywki. Juz mam dosyc takich hustawek. Nie wiem dlaczego, ale czuje sie strasznie niedowartosciowana w zwiazku. Mam okropne kompleksy i czasami sie zastanawiam czy to nie przez to. Kobiety, ktore sa pewne siebie i swojego ciala nie maja takich problemow. Raczej maja stosunek, ze jak Ci sie cos nie podoba to spadaj. A ja wstydze sie rozebrac, bo mysle, ze mu sie nie podobam, ze pewnie woli mlodsza, lepsza, ladniejsza. Ogolnie jak gdzies idziemy to czuje sie jakbym byla taka uboga krewna i szara myszka. Moze to ma duzy wplyw na nasze relacje, bo gdyby widzial, ze jestem silna i pewna swojej urody i kobiecosci to by bardziej o mnie zabiegal.

Mama O. fajnie, ze zachecilas nas do wspomnien o poczatkach ciazy, bo az milo sie czyta :).

Violinistka87 naciecia krocza az tak bardzo sie nie boje. Bardziej bolu porodowego, poniewaz nie wiem czego sie spodziewac. Ogolnie strasznie sie boje szpitali i lekarzy. Bylam raz w szpitalu jak trafilam nagle na pogotowie i warunki byly fatalne. Poza tym kilka bliskich osob odwiedzalam w ciezkich momentach i moze przez to mam zle skojarzenia :(.

Kurcze znow chcialam sie o cos zapytac i zapomnialam! Moja skleroza ciazowa mnie dobija :p.

reklama
Iza marta, badania kardiologiczne. Bylam na wizycie u kardiologa po zaswiadczenie czy moge rodzic sn a tu niespodzianka - wskazania do cc i na dodatek skierowanie do szpitala na szczegolowe badania. Tyle czasu zajela mi zmiana nastawienia psychicznego, tlumaczenie sobie ze "to normalne"... a tu jedna wizyta, jeden lekarz i wszystko peklo jak banka....
Sprawa rozchodzi sie wciaz o to samo: dusznosci i uciski w klatce piersiowej oraz szyji, uczucie gniecenia w mostku, sine nogi z bialymi plamami, zaslabniecia...

Ostatnia edycja:
hej
slonecznie dzis bylo ale wiatr zimny :sorry: Emi dołapała katarek :sorry: eh my z mezem nadal chorzy tzn. katar mamy mega :eek:
jutro mam wizyte u gina ciekawe czego sie dowiem :sorry:

straciatella
trzymaj sie tam dzielnie :tak: ciesze sie ze warunki takie super masz :tak::tak:
nanncy dobrze ze lekarz czuwa nad toba :tak:
iza ciezko sie to czyta co piszesz smutne to jest :*

Dziewczyny siedzę wlasnie w wannie i tak z ciekawości nacisnelam sobie sutki i poleciała siara...!!!
Do tej pory to jak wstawalam rano po nocy to zdarzały sie takie jakby oblepione czymś i dopiero teraz zobaczyłam jak leci szok....
Straciatella to rzeczywiście warunki super. Ja jak leżałam w lutym na Inflanckiej w Warszawie to tam nikt nie miał na nic czasu.
Nanncy współczuje, jeszcze szpital teraz. U mnie nie ma wskazań do cesarki wiec byc moze dam radę sama urodzić.

Ostatnia edycja:
Dzięki kobiety za pociągnięcie wątku - chociaż jeden dzień bez większego liczenia do powitania bąbli:laugh2:
Straciatella- jak dobrze, że piszesz co u Ciebie....zazdroszczę Ci szpitala. Trzymaj się :tak:
Nancy skąd ja to znam przez te wszystkie objawy tez proponowano mi cc. Mam nadz, że Ci minie. Mi jakoś ustąpiło z opuszczeniem brzucha. Za to na stałe biorę hormony.
Dziś w trybie expresowym zakupiłam resztę rzeczy nięzbędników tzw. i wyprałam wszystko w płynie dla 'dziecków" ponieważ z całej tej radości, że opadł mi brzuch i mogę znowu spać i się nie dusić albo nie drętwieć nie przygotowywałam się za bardzo do spakowania torby a dziś krzyż zaczął boleć popołudniu i jakoś przejść nie może. Mdli mnie i jakaś wczorajsza jestem. Co stanę to ciągnie i chodzić jakoś nie idzie jak siedzę to nawala. W pokoju mam saunę bo piec na full do wysuszenia ciuszków nastawiony za to jakoś spokojna taka jestem i opanowana. Chyba jestem gotowa. Idę babeczki.

Mama O. a co dokladnie Ci bylo? Az tak silne mialas te uciski w mostku? Opiszesz mi szczegolowo?
Mi kardiolog dala kartke ze wskazaniem i gin powiedzial ze z tym juz nic nie zrobie, z takim papierkiem nikt nie podejmie sie sn u mnie.
Jakie hormony bierzesz? Na tarczyce moze? Ja biore euthyrox. Wszystko bylo ok i nagle mi teraz tsh wzroslo...

Ostatnia edycja:
Nanncy to straszne! Ja tez mam isc do kardiologa, bo mialam kiedys wypadek i wyladowalam w szpitalu na kardiologii. Boje sie, ze tez bede miala przeciwskazania. Naprawde Ci wspolczuje, bo ciagle masz jakies zdrowotne przeboje :(. A dalej musisz lezec?

reklama
Iza marta, to trzymam kciuki za kardiologa, jest to napewno wazna konsultacja. Gin w sumie nie kazal mi lezec ale mam duzo polegiwac i jak juz cos robie to baaaardzo powolutku, bez zadnych prac domowych, nawet najmniejszych. Spacerki ala krolowa angielska czyli tez powolutku... Glownie wiec leze albo lekko spaceruje bo tylko wtedy te nogi wytrzymuja. Jak troche postoje, posiedze to robia sie cale sine w biale centki jak u lamparta :/

Do góry