reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Iza rozstępy zawsze są na początku sine, dopiero potem jaśnieją. Ja mam pełno na biodrach i wewnętrznej stronie ud po okresie dojrzewania. Na szczęście ciąże brzuch mi oszczędziły.
My wakacji na razie nie mamy zaplanowanych i pewnie jak już padnie hasło, że jedziemy to będziemy na biegu planować. A za rok kto wie.... może Karaiby ;-) Z Bartkiem byliśmy w Grecji jak miał 9 miesięcy i było fajnie. Kiepski był to czas bo akurat uczył się chodzić, ale daliśmy radę. A pierwszy wyjazd w Polskę był jak miał miesiąc i też daliśmy radę.
Co do seksu to nie martw się, tak Ci się tylko wydaje. My też już długo nic i śmieję się że ponownie błoną zarosłam, ale po prostu musisz się rozruszać :) Dwa, trzy razy i będzie już ok. A o poród się nie martw co ma być to będzie.

Prawdopodobnie to czkawka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Anetkaaa dziekuje :D pocieszylas mnie, bo ja sie przerazilam. I tak jestem przerazona, ze fizjologia moze sie az tak zmienic a tu glowke trzeba przepchac :(. Do porodu staram sie byc pozytywnie nastawiona, ale to moj pierwszy, wiec nie wiem czego mam sie spodziewac ;). Zazdroszcze takim mama jak Ty, ktore juz to maja za soba :D.

Kochana ja bym jednak wolała nie wiedzieć co mnie czeka. Idąc do pierwszego porodu wiedziałam że boli i byłam spokojna. Teraz jakoś tego spokoju znaleźć nie potrafię.
To jak z mięśniami jak są nieużywane to potem są zakwasy i zdziwienie że gdzieś tam boli. No ale szybko się regenerują i ładna współpraca się zaczyna. :-) Głowa do góry, będzie dobrze. Pamiętaj nie Ty pierwsza i ostatnia jesteś w takiej sytuacji. :)

Aśku a dlaczego bylas niezadowolona? Ja kupilam lovele tylko dalam ciala, bo kupilam duzy do bialego a maly do koloru. Okazalo sie, ze bialego malutko uzywam i zostalam z wielkim proszkiem. Mam jeszcze kilka probek Jelp do koloru.
nie dopierała ubranek ;-) czytałam o białym jeleniu duzo pozytywnych opinii, więc spróbuję teraz białego jelenia ;-) szczególnie, że jest dostępny w auchanie (mam blisko do niego) ;-)

Jak wyglada czkawka? Bo mnie wlasnie brzuch podskakuje miarowo w jednym miejscu i nie wiem czy mam sie martwic czy to czkawka?
w jednym miejscu, w podobnych odstępach i przez dłuższy czas ;-) u mnie też właśnie czkawka :-)

hej
u mnie rowniez piekna pogoda :tak: na 12:20 jade do endo na ostatnia wizyte nastepna 3 mies. po porodzie ;-)
ja prałam w loveli i teraz tez sie zaopatrzylam 1,5 l byly w Biedronce za 12,99 wiec kupila 3 szt. i lenor sensitive.Ostatnio wyczytalam na necie ze do 3 rż dziecka powinno sie prac w proszkach dzieciecych lub tych sensitive przy Emi tak robila w sumie nadal jej pranie piore osobno od naszego w persilu sensitive :tak:
iza co do spraw damsko-meskich to my szybko zaczelismy nawet połóg sie nie skonczyl :-D teraz tez nie mamy zakazu wiec jak jest mozliwosc to korzystamy.Co do rozstepow ja nie mialam cala ciaze z Emi az jakies 1,5 tyg przed terminem porodu wyskoczyly mi w dolnej czesci brzucha oraz na udach blizej brzucha i zostały choc sa blade to je widze :dry: ale jak widzialam dziewczyny w szpitalu z rostepami fioletowymi na piersiach,lydkach i rękach to mojej przy tym to pikus bo zawsze mozna je schowac :tak: aaaaaa i smarowalam sie cala ciaze ;-)

Hej dziewczyny,

Funia błagam Cię nic nie mów o płatkach. Próbowałam chyba wszelkich, możliwych sposobów i dupa. Albo zostają w kieszeni na proszek, albo jak wsypię bezpośrednio do bębna zostają na ubraniach. Szkoda czasu, nerwów i kasiory.
Mam podobne doświadczenia i nigdy więcej płatków!

nie dopierała ubranek ;-) czytałam o białym jeleniu duzo pozytywnych opinii, więc spróbuję teraz białego jelenia ;-) szczególnie, że jest dostępny w auchanie (mam blisko do niego) ;-)
Nie miałam takiego problemu z Lovelą :no: Dlatego ja cały czas polecam Lovele :) O Białym Jeleniu słyszałam wiele dobrego, ale u mnie się nie spisał. Nie wiem jak te dzieciowe preparaty, ale kiedyś użyłam płynu pod prysznic i miałam tragedię, bo cała się łuszczyłam. Także od tamtej pory Białego Jelenia omijam szerokim łukiem.

Dziewczyny, czy Was też boli podbrzusze? Owszem jak się rozchodzi to jest ok, ale wstaję jak staruszka. Gin kazała łykać nospę, ale zastanawiam się, czy powodem tego nie jest to, że młody nadal ułożony jest poprzecznie?

Co do spaw damsko-męskich to w poprzedniej ciąży ja chciałam, mąż nie bardzo. Za to po porodzie mąż chciał a ja się bałam. Teraz się zmieniło on chce a ja nie chcę. Ciekawe jak będzie po porodzie ;)

Dziewczyny, czy insulina ma jakiś wpływ na przyśpieszenie porodu, bądź na przyśpieszony wzrost maleństwa?

Anitajas mnie czasami boli podbrzusze kiedy za bardzo poszaleje. Jak np. nie bylo mnie caly dzien w domu a latalam po miescie to na drugi dzien umieralam. Moj gin nic mi nie dawal powiedzial tylko, ze mam w ciazy odpoczywac i duzo lezec. Latwo sie mowi! Zreszta po co lezec jak czuje sie dobrze ;).
Co do insuliny to nie wiem. Wiem, ze przy tej cukrzycy ciazowej wazne sa niskie cukry, aby wlasnie wczesniej nie urodzic i hamowac wzrost dziecka.

Ostatnio pisalyscie o piersiach i laktacji. U mnie siary nie ma, ale rozmiary stanikow mi sie zmieniaja z dnia na dzien. Raz ten sam jest za maly potem luzny i za duzy. Teraz znow mi piersi zmalaly i zrobily sie mniej napiete niz wczesniej :(. Jak nie bede mogla karmic to sie zalamie!

reklama
Ostatnio wyczytalam na necie ze do 3 rż dziecka powinno sie prac w proszkach dzieciecych lub tych sensitive przy Emi tak robila w sumie nadal jej pranie piore osobno od naszego w persilu sensitive :tak:
Przy Oskarze prałam może z pół roku. Potem zapomniałam kupić proszek dziecięcy i tym sposobem przestałam:tak:.

Dziewczyny, czy Was też boli podbrzusze? Owszem jak się rozchodzi to jest ok, ale wstaję jak staruszka. Gin kazała łykać nospę, ale zastanawiam się, czy powodem tego nie jest to, że młody nadal ułożony jest poprzecznie?
Mój też ułożony poprzecznie, a nie mam bóli podbrzusza.

Co do spaw damsko-męskich to w poprzedniej ciąży ja chciałam, mąż nie bardzo. Za to po porodzie mąż chciał a ja się bałam. Teraz się zmieniło on chce a ja nie chcę. Ciekawe jak będzie po porodzie ;)
U nas bylo tak samo. W pierwszej ciąży mąż się bał o dziecko i nie chciał. Teraz obaw już nie ma, to ja nie chcę (i nie mogę).
Po porodzie ja się bałam, że mnie rozerwie:-D i wstydziłam się tego jak wyglądam. Jak się przemogłam, to już potem obaw nie było.

Do góry