reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Witam ,u nas piękne słoneczko i od razu inne nastawienie.Oczywiście torby jeszcze nie spakowane do szpitala,niby boję się ,żebym wcześniej nie urodziła ,a jednocześnie powstrzymuję się od pakowania.Za to pod prześcieradło włożyłam sobie podkład w razie "W".Wizyta dopiero 15 kwietnia.....kupiłam proszek do prania Dzidziuś do białego ,macie jakieś doświadczenie?????Zastanawiałam się nad płatkami ,bo chłopcom tak prałam....strasznie mam dużo dylematów ,to czy tamto,nie wiem przy chłopakach tak nie przeżywałam.Trzymajcie się cieplutko.

reklama
Witajcie w połowie tygodnia.
Słoneczko za oknem, ale niestety zimno jest. Po powrocie męża z pracy musimy pojechać po kurtkę i buty dla Oskara, bo ma być ciepły weekend.
Co do pieniędzy, to zawsze mąż był przyzwyczajony, że mieliśmy sporo odłożone. Teraz po wybraniu kasy na materiały budowlane jest zdziwiony, że tak niewiele zostało. Ale podjęliśmy decyzję, że zakupimy je teraz, zanim zdrożeją. A bank przelał transzę tylko na fundamenty, więc drugie konto zostało poważnie naruszone.

Jeżeli chodzi o pranie, to będę używała proszku/płynu. Płatki mydlane tylko jakby pojawiła się alergia, ale mam nadzieję, że to mnie ominie.

Witam. Byłam wczoraj na wizycie u gin. i powiedziałam jej o moim swędzeniu dłoni i stóp i od razu dała mi skierowanie na badania wątroby:-(, mówiła że nie ma co tego lekceważyć bo może się to źle zakończyć, za wczesny poród i żółć dostaje się do łożyska,:-( zrobiłam wyniki od razu. Dziś jadę je odebrać i na nowo do gin. :-( Mam nadzieję że to po prostu tylko swędzenie a nie cholestaza ciążowa. Także dziewczyny jak coś was swędzi to nie olewajcie tego tylko jak najszybciej powiedźcie lekarzowi. Zrobiła mi znów usg i dziecko nadal rośnie, jestem w 32 tyg a dziecko waży 2600 :szok: masakra jakaś, a ja przytyłam tylko 8 kg :szok:
Zrobiłam wczoraj w końcu zakupy dla siebie :tak: zakupiłam dwie koszule i dwa staniki do karmienia, wiec czas się pakować. Byłam też wczoraj w szpitalu podpytać co trzeba wziąć na poród niby powiedzieli że oni wszystko zapewniają ale ja jednak wolę mieć swoje, bo jak mam stać i prosić położną o coś to wolę mieć swoje (zresztą i tak wszystko sobie kupiłam)

Funia błagam Cię nic nie mów o płatkach. Próbowałam chyba wszelkich, możliwych sposobów i dupa. Albo zostają w kieszeni na proszek, albo jak wsypię bezpośrednio do bębna zostają na ubraniach. Szkoda czasu, nerwów i kasiory.

Andzia to Ci olbrzym w brzuszku siedzi J Dobrze że zrobiłaś badania od razu. Lepiej sprawdzić niż potem pluć sobie w brodę.

Słoneczko dzisiaj motywująco działa, tylko na mnie odwrotnie. Chętnie bym zaległa na leżaczku z drineczkiem (niekoniecznie alkoholowym, chociaż na takiego największą mam chęć) i się smażyła.

z chemii do prania zamierzam używać proszki Biały Jeleń (do białego i do koloru) i do tego płyn do płukania Biały Jeleń ;-)
z lovelli i jelpa byłam bardzo niezadowolona :dry: ;-)

Anetkaaa drineczek!!! Oooo tak! Najlepiej alkoholowy :p. Marzy mi sie plaza, drineczek i pelen relaks :D. Jestem milosniczka wina i po ostatnich podrozach po swiecie mamy z mezem zapas na rok. Biedny maz od poczatku ciazy ma zakaz na picie naszego winka i dzielnie czeka ;).
W sierpniu jedziemy na wakacje z mala. Bedzie plaza i woda. Ciekawe czy beda udane i czy damy rade ;).

Aśku a dlaczego bylas niezadowolona? Ja kupilam lovele tylko dalam ciala, bo kupilam duzy do bialego a maly do koloru. Okazalo sie, ze bialego malutko uzywam i zostalam z wielkim proszkiem. Mam jeszcze kilka probek Jelp do koloru.

Ostatnia edycja:
witam was pięknie:-)
wczoraj nie byłam w stanie do was zajrzeć dopadło mnie choróbsko i totalnie rozłożyło :( dziś jest lepiej chociaż starta chusteczek leży obok gardło boli masakrycznie ale jestem w stanie już coś ogarnąć:tak:

iza_marta oj też bym się wyłożyła na plaży z drinkiem czasami tak mi się chce np wina że to jest niemożliwe jak jakiś alkoholik a przed ciążą piłam okazjonalnie:confused: w tym roku wątpię że uda nam się pojechać na wakacje ale za rok jak wszystko pójdzie dobrze nazbieramy kasiorki na coś super:-D
Aśku mój M też zachwyca się cycorkami ja mu mówie ciesz się póki możesz bo za niedługo ktoś ci je odbierze będzie musiał się dzielić a mały będzie miał pierwszeństwo ;-)

milenka1603 oj z życzliwością to jest różnie przeważnie również staję się jakaś niewidzialna ale ostatnio pani sprzątaczka w przedszkolu pozwoliła mi wejść w butach (zawsze ściągamy buty bo są dywany) zaszczyt :-D

Iza plaża plażą, tylko jak ja się biedna rozbiorę jak będę zapewne nadal wieloryba przypominać.
Pytaj, pamiętaj że nie ma głupich pytań :)

reklama
Anetkaaa wieloryb to pikus, bo schudniesz ;). Mnie sie robia rozstepy na brzuchu. Tylko na brzuchu, ale takie sine! Smaruje je od poczatku ciazy wszystkim co jest mozliwe i nic nie dziala. My jakis super wakacji nie bedziemy miec. Kilka dni tylko, ale wstydze sie nawet meza :p.
Z tymi moimi problemami to moze to jest glupota, ale sie boje ;). Dlugo sie nie kochalismy, bo lekarz nam zabronil. Teraz mamy zielone swiatlo i mam problem. Mam wrazenie, ze maz zmienij swoje gabaryty na plus a ja na minus ;). Przez co czuje dyskomfort. Jestem przerazona, bo boje sie jak to bedzie przy porodzie jak ja juz nie moge :p.

Jak wyglada czkawka? Bo mnie wlasnie brzuch podskakuje miarowo w jednym miejscu i nie wiem czy mam sie martwic czy to czkawka?

Ostatnia edycja:
Do góry