reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

reklama
Cześć dziewczynki :) No taka roztrzepana ostatnio jestem że szok :) Dzisiaj pokonała mnie furtka w przedszkolu. Nie wiem jak to zrobiłam, ale zaplątałam się w nią. Chodzące nieszczęście :-D
Zakupiłam dzisiaj kosmetyki do szpitala i byłam niesamowicie szczęśliwa że już praktycznie wszystko mam i mogę się pakować. ALE nieeeeeeeee!!! Okazało się że jeszcze nie mam pieluch, rożek porządnie schowany, który trzeba uprać i pewnie jeszcze milion rzeczy o których zapomniałam.
aaaaaaaaaaaaaaaa Wichurka niestety gaviscon nie pomaga.:no:

Ja byłam w sobotę z mężem w Castoramie kupować płytki do łazienki i Pan, który nas obsługiwał spojrzał na mój brzuch i powiedział mi gdzie jest ławka :-D No i z niej skorzystałam bo trzeba było czekać kilkanaście minut aż te płytki przywiezie z magazynu. A w sklepach na mój stan nikt nie zwraca uwagi a ja prosić się nie umiem. Tylko jak jestem z mężem to on się upomni :-)

A co do cycorów to ja na co dzień też mam DD ale staniki zamówiłam sobie na E. No cóż ale sprzedawca albo producent chyba na oczy nie widział jakie to są E bo mogłabym je określić ledwo na DD :wściekła/y:

Poleciałam rano do Biedronki żeby upolować prześcieradło i chyba przesadziłam z ilością zakupów. Brzuch mnie teraz ciągnie niemiłosiernie i pobolewa :-( A chciałam pomagać mężowi w ścieraniu fugi... Nic z tego.
Ale zauważyłam, że od 2 tygodni mogę już leżeć na plecach co wcześniej było niemożliwe. Nic mnie już wtedy nie ciągnie i mogę oddychać. Też tak macie?

Ja raczej od początku nie miałam problemów z leżeniem na plecach :tak: Ciężko przewrócić się z boku na bok. A czy was też wszystko swędzi, szczególnie dłonie i stopy? Czytałam że to normalne, ale już nie mogę wytrzymać, że nie wspomnę że przez to nie mogę spać, do tego zgaga i kłopoty z ułożeniem się :szok:

Andzia a czy to swędzenie dłoni i stóp to nie jest przypadkiem cholestaza ciążowa? Czytałam o tym. Mówiłaś lekarzowi?

Do lekarza idę jutro to się spytam a na internecie wyczytałam że Dolegliwość pojawia się najczęściej wtedy, gdy macica rośnie i rozszerza się, aby zapewnić zdrowy rozwój dziecka, tym samym powodując rozciąganie skóry. Kobiece hormony wydzielane podczas ciąży i zmiany zachodzące w enzymach wątrobowych również mogą być przyczyną swędzenia w ciąży. Niektóre kobiety mogą doświadczyć nawet swędzenia stóp i dłoni. Jest ono spowodowane wzrastającym poziomem soli żółciowych w organizmie wywołanym ciążą.

Witam
jak pochmurno i deszczowo :no: a tak ładnie bylo :tak: pogodo wracaj wiosno halo gdzie sie podzialas ?? Kupilam dzis truskawki w Lidlu mniam.Obawiam sie ze w sezonie mnie niestety omina :sorry2:
asku faceci :sorry2:

Rodzice już sobie pojechali :( Wymalowaliśmy 3 pomieszczenia a reszta musi już zostać, bo kasy nima, ani sił. Wczoraj w niedzielę, byłam na USG Młody waży 1 516 g. Lekarz robiący USG stwierdził, że waga jest prawidłowa, że generalnie jest wszystko ok. Tylko, że Młody pokazał, że jest Młodym ale buźki już nie pokazał - urwis jeden. No i nadal nie jest główką w dół tylko w poprzecznie ułożony.
A dzisiaj rano byłam badaniach, potem wizyta u diabetologa, wizyta u dentysty z Amelką. Amelka tradycyjnie dzielna dziewczyna! Zrobiłyśmy 3 ząbka i w lipcu na przegląd, czy wszystko jest ok.
Ja od diabetologa wróciłam z insuliną i od dziś zaczynam dodatkowe kłucie :/ Jem to samo co dotychczas a cukry oszalały - no masakra.
Mam insulinę nocną i do śniadania. Nocna 7 jednostek do śniadania 3 jednostki, gdyby cukry szalały mam zwiększyć jednostkę. Zresztą mam w czwartek zadzwonić do diabetolog i się zameldować jak tam moje cukry.

dzis truskawki w Lidlu mniam.
Też kupuję Lidlowe truskawki, baaaaaa nawet smakują i pachną jak truskawki ;) Ja jeszcze zajadam maliny (też Lidlowe), w końcu nie mrożone! :)
Ja raczej od początku nie miałam problemów z leżeniem na plecach :tak: Ciężko przewrócić się z boku na bok. A czy was też wszystko swędzi, szczególnie dłonie i stopy?
Na plecach spać nie mogę, bo Młody bardzo się buntuje no i wnętrzności mnie bolą ;) Ja raczej śpię tylko na lewym boku i tak Małemu jest najlepiej. Jak czasami przekulam się na prawą stronę, to jest bunt i brzuch boli :/
Co do swędzenia rąk i stóp to ja nie mam swędzenia a mam ogień w rękach i stopach no i to niemiłe uczucie w nogach - masakra. Generalnie jestem zmęczona i bym sobie pospała ale najzwyczajniej się nie da ;)

Dziewczyny, jakie smoczki polecacie? Dzisiaj byłam w dwóch sklepach i takiego oczopląsu dostałam, że wyszłam z niczym. Jak kształt jest odpowiedni?

reklama
Do góry