mimi4
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
używałam Oilatum ;-) teraz rozważam ziaję ;-) -> SKLEP ZIAJA <- kupiłam jakiś czas temu dla Mrówka, bo miał suchą skórę ;-) i super się sprawdził, więc teraz tez kupię ;-) jeśli Julianowi nie podpasi, Mrówek będzie używać ;-)A wracajac do tematu wyprawki. Chcialabym zapytac mamusie ktore juz wiedza jak to jest z maluszkiem, jakich kosmetykow uzywalyscie od poczatku do kapania i pielegnacji dzidziusia? Cos z apteki?
super, że wsio ok ;-) a z szyjką skróconą to jest tak, że teraz to już normalne ;-)Dziewczyny ja po wizycie. Pomijając skrócona szyjke to wsio dobrze. Dzidzia główka w dół i bardzo ruchliwa dziś. Następna wizyta za 2 tyg a za 3 tyg ktg co tydzien.
Dziewczyny ale macie fajnie z tymi wizytami u gina
Tutaj cala ciaze prowadzi polozna a drugie i ostatnie usg jest w 20 tygodniu...
Ja kolejna wizyte z polozna mam za 3 tygodnie dopiero, pobierze krew, papierkiem lakmusowym zbada siuski, poslucha tetna dopplerem i tyle...... nie ma badania ginekologicznego przez cala ciaze!
Brzuch mam ciagle jak kamien, krocze boli troche sie martwie czy wszystko ok.
w wątku z wyprawkami (https://www.babyboom.pl/forum/maj-2014-f535/wyprawka-dla-noworodka-69555/) dałam przykład ;-) np. maść medeli purelan (stosowałam, super leczyła) ;-) jest też polski odpowiednik a-pectus niby bepaten też dobry, ale mi nic a nic nie pomagał ;-) miałam zmasakrowane sutki, więc każde podejście do karmienia to był mój płacz i gryzienie poduszki purelan mnie postawił ;-) nalepsze maści są z czystej lanolinyMoje sutki sa strasznie biedne i chyba od razu kupie sobie silikonowe nakladki na wszelki wypadek . A znacie moze jakas masc na popekane sutki w trakcie karmienia tak na wszelki wypadek?
oj koszmar, koszmarCo do depilacji, to u mnie też koszmar
aaaaaha, jakoś nie skumałam :/ myślałam, że tY pracujesz w szpitalu hehe... Ja pochodzę z Jastrzębia ale od 10 lat już tam nie mieszkam. Ale cała moja rodzinka tak, więc często tam bywam, zwłaszcza gdy są święta to obowiązekanitajas nie ja tylko mój gin a ty jesteś z jastrzębia??:-)
jesssoooooo, mam to samo! MASAKRA! Dodatkowo mam parzące stopy i dłonie Także zanim zasnę to trochę czasu mija :/Ooooo... ten ból nóg taki nieznanego pochodzenia męczy mnie on wieczorami najbardziej...
Oilatum na samym początku a potem Skarb MatkiA wracajac do tematu wyprawki. Chcialabym zapytac mamusie ktore juz wiedza jak to jest z maluszkiem, jakich kosmetykow uzywalyscie od poczatku do kapania i pielegnacji dzidziusia? Cos z apteki?