reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Aśku- skoro syn chce, abyś rodziła poza weekendem, to chyba spełnisz jego prośbę;-):-D
mi_lva- nie zamartwiaj się na zapas. Myślę, że ktoś na pewno odbierze, a może uda się rodzić jak mężuś będzie w domu.

Wizytę mam w środę na 18.30
Jutro jadę na działkę,bo jako jedyna nie pracuję, a ktoś musi "panu koparkowemu" pokazać, co ma wywieźć.

Coś cicho na tym forum się zrobiło. Piszemy dziewczyny, piszemy:-).

reklama
Ja też chcę na działkę :-( Może mąż zawiezie mnie na taczce bo mamy daleko od parkingu :sorry2: Pewnie już coś zaczęło wyłazić z ziemi, mam tyle nowych nabytków zeszłorocznych...

Jutro rano mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że mi się nie pogorszyło bo wtedy to już wcale z wyra nie wstanę :no:

martyyyyna daj jutro po wizycie znać. Ja od 13 tc byłam całkowicie leżąca(z pozwoleniem wstania tylko do toalety)i na szczęście wszystko się unormowało. Mam nadzieję, że i u Ciebie będzie poprawa.

Witam poniedziałkowo.Czuję się żle ,chyba złapałam jakąś bakterię,kłuje mnie w cewce moczowej ,biegam do kibelka.....jak leżę w cieple jest dobrze,wstałam od razu siusiu i znowu kłucie....jutro z rana zrobię wyniki na mocz ,a po południu do lekarza.Teraz będzie na bank szlaban na seks.....sprzedajemy auto ,kupujemy większe...ford S-Maxs ,7-io osobowy.Ciekawe czy nie będę bała się nim jeżdzić?Trzymajcie się zdrowo.

Witaam :) Czuję się dziś jakoś ociężale, jak wieloryb ;-) Co do rozstepów to mi się jeszcze nie pojawiły, a mam do nich sklonności :tak:
Mam do Was pytanie w związku z glukozą. Jeżeli we wcześniejszych badaniach nei wykazało mi, że mam glukozę w moczu i krwi, to czy może mi wykazać podczas testu obciążenia glukozą?
Jeszcze na nią nie poszłam, znaczy się byłam ale pielęgniarka wysłała mnie do domu bo miałam katar :baffled:

Mama.O kafelki robimy ale i tak dużo takich estetycznych prac przed nami :tak:

martyyyyna daj jutro po wizycie znać. Ja od 13 tc byłam całkowicie leżąca(z pozwoleniem wstania tylko do toalety)i na szczęście wszystko się unormowało. Mam nadzieję, że i u Ciebie będzie poprawa.

Na pewno napiszę. Ale na poprawę nie liczę, byle nie było gorzej. Szyjka jest krótka ale na szczęście 2 tyg temu nadal była zamknięta. I niech tak zostanie jeszcze przynajmniej 8 tygodni. Myślę pozytywnie :-)

A u Ciebie co się działo?

funia11 współczuję, zapalenie pęcherza wspominam koszmarnie, ciągle to niemiłosierne pieczenie, które nie pozwalało się na niczym skupić :crazy: Ja zapobiegawczo co kilka dni łykam sobie kapsułkę z żurawiną. Trzymaj się ;-)

CzekamyNaIgorka moim zdaniem jest taka możliwość. Glukozę i mocz u mnie robią na czczo po całej nocy nie jedzenia więc wtedy cukier chyba się normuje. A jeśli ma się cukrzycę to te 2 godziny po wypiciu glukozy mogą nie wystarczyć. Ale to tylko moje myślenie, nie wiem czy to na pewno tak działa.

Ostatnia edycja:
A u Ciebie co się działo?
Ja miałam krwiaka i łożysko całkowicie przodujące. Z dużym krwawieniem trafiłam do szpitala. Na szczęście już ok, tylko teraz wody płodowe mam w górnej granicy normy. Jak to mówią jak nie urok, to s......;-)

funia11 oj współczuję, oby szybko przeszło
czekamy wydaje mi się, że gdyby badanie moczu i krwi dawało wystarczający wynik, to testu by nie kazali robić. Ale tak mi się tylko wydaje, pewna nie jestem.

Ostatnia edycja:
witam poniedziałkowo! :-D
co do rozstępów i innych tego typu nieprzyjemności mogę polecić kremik naturalny oliwkowy ziaja zakupiony w Rossmanie za grosze. Smaruje sobie codziennie cały brzuch i sa super efekty :)
ale się dzisiaj męczę dziewczyny.. w nocy złapało mnie takie skurczysko w nogę że płakałam z bólu, trzymał mnie skurcz dobre 10 min a teraz czuję że z moją nogą nie jest najlepiej.. niestety biorę magnez bo biorę, ale u mnie zupełnie nic nie daje.. a dzisiaj jeszcze dodatkowo użeram się z potworną zgagą. od początku ciąży, ba! od początku życia nie wiedziałam co to zgaga - a od dzisiaj już wiem i mam dosyć :p :no:

Ja miałam krwiaka i łożysko całkowicie przodujące. Z dużym krwawieniem trafiłam do szpitala. Na szczęście już ok, tylko teraz wody płodowe mam w górnej granicy normy. Jak to mówią jak nie urok, to s......;-)

O kurczę to faktycznie kiepsko, miałaś o wiele gorszą sytuację ode mnie. Cieszę się, że teraz już jest lepiej.

Milenka1603 a jaki bierzesz magnez? Mogę Ci polecić Aspargin (magnez+potas). Mój mąż go sobie kupił bo właśnie męczyły go kilka razy dziennie okropne skurcze stopy. Bierze sobie jedną tabletkę dziennie i od tego czasu spokój. Ja też go łykam i zauważyłam ogromną poprawę jeśli chodzi o ból po obu stronach podbrzusza (nie mogłam się przewracać z boku na bok, tak bolało).

A na zgagę lekarz polecił mi takie mleczko Alugastrin. Jak zaczyna mnie męczyć przed snem to łykam sobie małą łyżeczkę i ulga jest natychmiastowa. Co prawda w smaku jest to dla mnie wstrętne (coś jak piana z pasy do zębów :baffled:) ale przynajmniej pozwala zasnąć :tak: Wcześniej też nie wiedziałam co to zgaga, to były czasy :-D

reklama
Czekamy - mi tez sie wydaje ze jesli wczesniej nie ma cukru w moczu czy w krwi to przy glukozie moze byc
i spiesz sie na ta glukoze bo zdaje sie ze sie ja robi do 28tc a ty juz w 29 jestes :)

Do góry