reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Dziewczyny jak tak czytam to dopiero sobie uświadamiam, że mój mózg odsuwa myśl o porodzie, bólu, problemach. Na razie nasuwają mi się same pozytywy ...

Ewe1985 planuje rodzic na Kopernika, bo u mnie w rodzinie same ciezkie przypadki. Nie bede Was straszyc, wiec opowiem po naszych porodach ;). Z dzidziusiami wszystko bylo dobrze tylko z mami nie tak. W Zeromskim jest podobno swietna polozna laktacyjna, ktora jest jednym z najlepszych specjalistow.

CzekamyNaIgorka najwazniejsze, zeby sie nie poddawac, bo nie zawsze karmienie przychodzi samo i trzeba sie niezle nameczyc.
Podobno wazny jest kontakt "skora do skory", ktory nie powinien byc nawet na chwilke przerywany. Ma on podobno duzy wplyw na laktacje, ale w szpitalach nie zawsze go przestrzegaja.

Jaranti ja tez odsuwalam, ale jestem nastawiona, ze jest to nieuniknione a bol jest do przezycia ;). Tak sobie to tlumacze. Zreszta chcialabym nie.brac znieczulenia i skorzystac z niefarmakologicznych metod bolu, ale jak to wyjdzie w praniu to sie okaze.
Porod jesli jest sn jest to proces naturalny a nie operacja :D.

Musze sie i ja wypowiedziec w sprawie porodu. ..rodzilam dwa razy sn i dziekuje teraz niech mi daja znieczulenia i zastrzyki z petydyna i biore gas i wszystko co sie tylko da ...nie chce cierpiec jesli nie musze :p sorry ale to mohe zdanie i nie rozumiem kobiet ktore chca rodzic naturalnie naturalnie chyba ze lubia ten rodzaj bolu :O dla mnie to masakra godzinna

Jaranti - a ja mam wrecz odwrotnie nie potrafie cieszyc sie ciaza bo mysle porod bol straszne cierpienie kilka godz i jestem taka przerazona tym ze masakra a bede rodzic poraz 3 i nadal sie tak boje jak przy kazdym :-(((

Mamusia Blaneczki ale kazdy ma inny prog bolu. Sa kobiety, ktore az mdleja zanim zacznie sie druga faza porodu, a sa kobiety dla ktorych urodzenie dziecka to jak zrobienie dwoch przysiadow. Tak naprawde zadna z nas nie wie co nas czeka i jak organizm sie zachowa. Mozna urodzic pierwsze dziecko i miec super porod a drugi jest fatalny i na odwrot. Ja jestem dobrej mysli i bede probowac normalnie a tez moze sie okazac, ze bedzie wskazanie do cc, bo dziecko sie nie obroci. A moze byc tak, ze jak tylko przyjade do szpitala to bede blagac na kolanach, zeby mi znieczulenie dal :D.

Zgadza sie ja dwa mam za soba i porod po 12h ostatnie 6 h masakra ze parapety moglam grysc i bole krzyzowe i bole brzuszne wiec wiem jak kazde smakuja..dotego drugi porod tak dlugo wstrzymalam sie z pojechaniem do szpitala spowrotem ze prawie Jess urodzilam w aucie bo tak odsylaja tu do domu jak nie masz regularnych a moj organizm nigdy nie ma rwgularnych skurczy ;( a woda odchodzi przy rodzeniu ;-/ porazka

reklama
Tez tak myslalam ale u mnie sie to nie sprawdzilo jedynie wiem co mnie czeka i jak to wyglada wszystko :-// przy 1 nie peklam ani nic a przy drugim mialam 3 szwy na zewnatrz ....dlatego teraz marze o cesarce i moze o sterylizacjii chociarz moj mowi ze to zrobi ?!;-/ i nie wiem czy ufac ;P

Do góry