reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

MAMO.O mów znawca na izbie przyjęć oszacował, że dziecko ma max 3500 ;-) na podstawie USG sprzed miesiąca, gdzie dziecko miało 3200 ;-)
wolałabym wcześniej wiedzieć co będę rodzić, bo nastawiałam się bardziej na 3500 niż na 4100 :-D aczkolwiek nie wiem jak jest różnica pomiędzy 3500 a 4100 :-D
zależy na kogo się trafi ;-) lekarze/położne też ludzie, mogą mieć gorszy dzień, menopauzę przechodzić, tudzież kryzys wieku średniego ;-) ale wszystko też ma swoje granice ...

NANNCY nie liczę ;-) czuję, więc jest ok :tak:

reklama
Witam poniedziałkowo.U nas brzydko ,szaro ,kapie,nieładnie.Mam pytanie.Zamierzam używać pieluch tetrowych ,wiem ,że są i flanelowe(ja nie używałam,bo jeszcze nie było).Czy któraś z Was używała flanelowych ,kupować czy nie?Wiem ,że co "kraj to obyczaj",ale się zastanawiam....pozdrawiam

Cały pic jest w tym, że jednym z powodów do cesarki jest różnica pomiędzy różnicą w wielkości główki do ramion. Bezwzględnym powodem do cięcia jest różnica w wys. max 4 cm. To patrząc na kartę dziecka po porodzie gdzie jego główka mierzyła standardowo 36 cm a ramionka 42 ... to raz dwa po latach dochodzeń dlaczego Sergio jest chory stwierdzono ,że nastąpiło jak to ładnie ujęli " załamanie układu nerwowego" i, że poród mógł mieć duży na to wpływ. Ja już nie będę się wypowiadać . Tak wyszło, że teraz to ja sobie mogę domniemywać co i jak i mieć żal do siebie samej. Nie chcę też nikogo straszyć ale uważam, że skoro szykuje mi się kolejne dziecko a ja już trochę przeżyć mam to przynajmniej mogę się zapytać bez stresu m wykwalifikowanych i doświadczonych znawców położnictwa o co pragnę i oni mi na to udzielą rzeczowej wypowiedzi.
Co z tego, że wszystkim dookoła po porodzie dziękowałam za pomoc bo już byłam szczęśliwa, że mam synków w ramionach. Brak mojej wiedzy zwyczajnie mnie przeraża.
Wybaczcie mi kobiety zwyczajnie się martwię bo nie chciałabym aby sytuacja się powtórzyła.

Funia jeśłi chcesz przejść na zwykłe pieluszki to może takie tam z wkładów wielorazowych Rodzaje pieluszek wielorazowych - Dzieci są ważne
ja przy 1 dziecku przez jakiś czas używałam tetrowych( szerokie pieluchowanie) lepsze z mojego doświadczenia niż flanela( wgl do bani) ale może inne mamy je wolały. Teraz czytałam o tych wymiennych wkładach specjalnych ale strasznie drogi biznes i też pewnie ma swój limit uzytkowania.

Witam sie slonecznie i pozytywnie od rana :tak: Nocka srednia za mna budzialam sie nie moglam zasnac :dry: Emilka zostala w domu kaszel sie utrzymuje,katarzysko trzyma :dry: jak nie przejdzie idziemy sie jutro osluchac czy jest czysta poki co organizuje jej czas bo chciala pojsc do p-la ale z wiadomych wzgledow nie idzie wiec sie staram zeby sie nie nudzila ;-)dobrze ze nie jest bardzo wymagajaca ;-)
mamao ciekawe jaka bedzie pogoda w maju?? dlatego uwazam ze warto jest chodzic prywatnie do gina ktory pracuje w szpitalu gdzie zamierza sie rodzic.

iza_marta
powodzenia na egzaminie :tak:
nancy ja rowniez nie licze ruchow dziecka z tego co pamietam to pod sam koniec ciazy lekarz zlecil mi liczenie ruchow dziecka i w razie gdyby nie bylo okreslonej liczby ruchow do danej godziny kazal przyjezdzac do szpitala.W 40 tc na 3 dni przed porodem Emilka mało sie ruszla i zostalam skierowana do szpitala gdzie lezalam juz do dnia porodu.Na KTG bylo brak skurczy mialam je robione kilka razy dziennie :tak:
funia ja uzywalam flanelowych pieluszek przy Emilce wolalam je od tetrowych moim zdaniem sa estetyczniejsze.Nie zrobily sie z nich szmaty po wielokrotnym praniu. chce troche dokupic jeszcze troche flanelowych tetrowych nie bede dokupywac mam 4 sztk, po Emi ktore sa w miare dobrym stanie.Flanelowe wygladaja za to jakby nie byly uzywane :-D.Chyba ze chcesz uzywac do pieluchowania to nie doradze bo ja bylam na pampersach wiec nie pomoge w tej kwestii.

I tu masz Ewe rację :)
A tak przy okazji coraz bardziej jestem podekscytowana tym, że znowu będę przechodzić dorastanie takiego maluszka :))))) Udanego dnia babeczki. Dużo słońca :)))

Witam wszystkie kobietki:) Niestety nie dam rady każdej odpisać z osobna:/
Ja też już się nie mogę doczekać aż dzidziuś będzie z nami, ale tak mi się wydaje daleko do tego maja. Mąż to już by chciał żeby łóżeczko stało i już mówi jak fajnie będzie jak synek będzie koło niego leżał. Od bardzo dawna chciał mieć dziecko więc wyczekuje bardzo:)

Mama.O. rozumiem Cię jak najbardziej i też zadaje dużo pytań na temat jak wygląda poród, czy można wybrać jak się rodzi, kto go prowadzi itp. Chcę wiedzieć jak najwięcej, może będę się mniej stresować jak już dojdzie do tego dnia.

funia11 ja niestety nie doradzę, nastawiam się na pampersy. Pieluszki oczywiście też mam zamiar kupić tylko nie wiem ile mi wystarczy i czy kupować tetrowe i flanelowe?

nancy nie liczę ruchów dziecka jeszcze, położna powiedziała że od 28tyg musi ruszać się codziennie, i jeżeli nie rusza się cały dzień to żeby wypić coś zimnego i słodkiego odczekać, gdy dalej nic wtedy dzwonić do szpitala lub do niej. Na razie takie informacje dostałam, może w dalszym etapie będzie trzeba liczyć, nie wiem.

U mnie dzisiaj leje:no: brzydko jest bardzo no ale to tu normalne, słonko bardzo rzadko do nas zagląda niestety:/
Ja dalej strasznie kaszle heh, syrop nie pomaga na razie:no:
20 lutego lecę do Polski, już się nie mogę doczekać, następnym razem to już z synkiem:tak: . Teraz muszę mieć już zaświadczenie od lekarza z pozwoleniem na lot więc wcześniej na wizytę i od razu glukozę zrobię(w Norwegii nie robią tego badania jak nie ma wskazań, ale chodzę do Polki więc będę mieć)

Całusy dla wszystkich i miłego dnia:-)

Cześć dziewczyny, ja wróciłam z badań krwi i z Lidla oczywiście :-D
Jutro mam wyniki - mam nadzieję, że dobre:tak: Nastałam się,bo kolejka okrutna była - jak zawsze u nas w poniedziałek.
Wykupiłam pól sklepu z ciuszków dziecięcych, chyba przestane już chodzić po sklepach.Co za dużo to nie zdrowo :-p
Teraz wcinam chlebek drwala z masełkiem i kakałko :-) i będę odpoczywać
- jestem na chorobowym od 4 miesięcy i się odzwyczaiłam od wstawania tak rano. Normalnie bym teraz dopiero wstawała :-D

reklama
Witam.
Nanncy ja nie liczę ruchów maluszka, bo gin mi nie kazała. Czuję dość często ( i ostatnio boleśnie), to wydaje mi się liczenie niepotrzebne
Funia11 co do pieluch, to nie pomogę. Flanelowe podkładałam pod buzię jak dziecko spało, tetry używałam tylko „ na ramię „w razie odbicia.
Mama.O. masz rację. Jak masz okazję to dopytuj, bo brak wiedzy potęguje stres, a nam to nie potrzebne. A twój lekarz prowadzący pracuje w jakimś szpitalu?
Readerle- też lubię chleb drwala

Ciężki weekend za mną. Moje gorączkujące dziecko sprawiło, że „chodzę na rzęsach”.
Dziś w nocy mój mąż przyniósł do naszego łóżka nasze dziecko, bo co chwila się wybudzało lub gadało przez sen. Ponieważ pół naszego łóżka zajmuje mój rogal do spania, powiedziałam, aby mąż przeniósł się do innego łóżka. A on zamiast iść do drugiego pokoju, położył się spać w łóżku Oskarka (takim kupionym w Ikea o długości 160 cm). O dziwo łóżko wytrzymało i mąż się wyspał.

Do góry