reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Jak mi jeszcze raz ktoś powie że ciąża to fantastyczny stan to zabiję :) Zgaga i ból m8iednicy doprowadzą mnie do szału. No jak tu się cieszyć jak ciągle coś dolega????
Czekamy pytasz o poszewki czy wypełnienie. Jeżeli chodzi o wypełnienie to w zupełności jedno wystarczy.
Aśku fajnie tak blisko lasu. My mamy taki lipne osiedle że strach mnie oblatuje jak pomyślę o tym że Bartek będzie wychodził sam. U nas sobie skracają buraki drogę jak są godziny szczytu.

Asku, biore juz 3x1 spazmoline i 2x2 magnes, cisnienie mam 90/60 lub nizej, czuje sie jakbym miala zemdlec a nospa to juz chyba za duzo i obniza cisnienie

Odnośnie konfliktu serologicznego....mam 0 rh-.Pierwsza ciąża poronienie,potem 2 razy prawidłowo,2 lata temu poronienie i wtedy właśnie lekarz po zbadaniu jaja płodowego podał mi zastrzyk .Teraz nie robię dodatkowych badań na konflikt,na razie wszystko w porządku,czekam na usg 18.02.

Matita witaj w klubie, u mnie też się nic nie zmieniło, jedynie siara miesiac temu leciała, ale przez kilka dni, było widać, ale szału nie było ;-)
Wczoraj po raz kolejny oglądałam świetny film, leciał na tvn, jak któraś nie widziała to polecam NOSTALGIE ANIOŁA , ryczałam jak wół :zawstydzona/y:

Dziewczyny bardzo dużo piszecie :)
Natalka 2014
- spróbuj spać z taką poduchą: Kojec Motherhood | SOSrodzice.pl :tak: Mi pomaga na bóle pleców. Z narzeczonym śpimy teraz oddzielnie więc mu nie przeszkadza - wadą jest to, że zajmuje dużo miejsca.

Nanncy - jeśli masz wątpliwości, umów się na wizytę do innego lekarza, nie ma ludzi nieomylnych...

Ja teraz walczę z atopowym zapaleniem skóry które mi powróciło po latach:wściekła/y: Całe szczęście, że tylko na twarzy. Nie mogę zastosować maści sterydowych, więc wykupiłam już pół apteki rożnych kremów nawilżających i emolientów i dalej nic nie pomaga :-( Chciałam pracować do kwietnia, ale zdecydowałam, że pójdę na wolne już w marcu, żeby ludzi nie straszyć:) Makijaż nie zakrywa plam - a powoduje, że mam ochotę sobie twarz zdrapać. A mówią, że to dziewczynka odbiera urodę :-D

Czy wy też macie ogromne napady łakomstwa? Bo głodem bym tego nie nazwała. Ostatnio np narzeczony przyniósł ze sklepu świeże bułyi - mimo że byłam po śniadaniu - zjadłam na sucho aż 3 !!:zawstydzona/y: I jak tu nie przytyć:no:

Jak was znaleźć na FB? bo jakoś mi się nie udało..

Pozdrawiam ze słonecznego Koszalina :D

hej
ale wczoraj mialam mily wieczor tz zrobil mi spozniona niespodzianke na urodziny(5.02) i dzis mamy 10 lat jak jestesmy razem kupil tort dmuchala swieczki przyjechal na wspolny kolega dzis ma przyjechac reszta az w szoku jestem ze sie Emi nic nie wygadala nie pamietam kiedy ostatnio dmuchalam swieczki na swoim torcie a tak sie na niego wkurzalam bo caly tydzien nie bylo go od rana do wieczora a po za tym wyjezdza w tym tyg. na 5 tyg wraca na ur. Emi dopiero.
asku oby jak najszybciej jej przeszlo
:tak: dzieki
mi_lva kciuki za wizyte i zakupki :tak:
mamao :*
natalka koniecznie powiedz ginowi o tych opuchnietych kostkach :tak: co do spania nie pomoge tez sie krece :confused2:
matita wielkosc piersi nie ma znaczenia przy karmieniu piersia :tak: bedzie dobrze ;-)
czekamy nie mam kołderki i poduszki dla dzidziusia dla Emilki tez nie mialam dopiero po 1 roku zycia jej zaczelam dawac do spania.Bałam sie ze moglo by sie dziecko udusic poduszka

poleciałam po marchewkę i jazba, więc do obiadu zrobimy jeszcze soczek marchewkowo-jabłkowy ;-) Julian będzie miał okazję do czkania ;-) :laugh2:

NANNCY tylko to mi przyszło do głowy ;-)
nospa obniża ciśnienie :dry: a w pierwszej ciąży brałam ;-) mimo mojego słabego ciśnienia ;-) i nawet nie zeszłam ;-)

ANTEKAAA masz rację - las to fajna sprawa ;-) całkiem przypadkiem kupiliśmy tutaj mieszkanie ;-) akurat był boom i tutaj mieli najtaniej (bo niby wszędzie daleko i tak nie dokońca są my miasto, a raczej wieś tablica w tablicę z miastem ;-) ale miasto chce nas wchłonąć) ;-) na początku kiepsko było z zapleczem ;-) co prawda przedszkole i żłobek mam, ale prywatne :dry: biedronkę nam dwa lata temu wybudowali, więc przynajmniej nie trzeba lecieć 3 km do auchana po jakieś zakupy ;-) bo w żabce wszystkiego kupić nie można ;-) autobus jeden, jako podmiejski, co 1,5 h ;-) ale nie zamieniłabym się na żadną inną lokalizację :tak: cisza, spokój, blisko natury :-D w nocy dziki biegają, sarenki ;-) lisy to norma :dry: raz nawet przyłapano łosia :rofl2: uwielbiam to miejsce i w razie potrzeby zakupu większego mieszkania, czy też budowy (ale budowy to ja nie chcę, bo nie lubię mieszkać w domku), będziemy rozglądać się tutaj ;-)

wypełnienie mam jedno do łóżeczka ;-) oczywiście po Mrówku :tak: do kołyski nic jeszcze nie mam ;-) i sądzę, że jedno starczy ;-) jakoś nie kojarzę problemów z mokrym wypełnieniem za czasów małego Mrówka ... mały Mrówek :szok: kiedy to było!

Ostatnia edycja:
reklama

iza_marta
- ooo matko ja też się nie mogę doczekać spacerów, jakoś mi samotnie teraz dziwnie się chodzi, a tak to bym pchała wózeczek przed sobą :-):tak:

aśku u mnie też karkówka - świeżutko bo z wczorajszego uboju... MNIAM!

CzekamyNaIgorka
tak tylko jedną kołderkę, myślę, że na razie wystarczy. Pościele mam 2 na zmianę.

A ja dzisiaj się kręce i nie mogę znależć sobie miejsca. Kolega był na kawusi, a teraz siedzę sama, bo mąż drzemkę sobie uciął. Ostatnio chyba za dużo robię, bo mi brzuszek twardnieje, a ja nie potrafię usiedzieć na tyłku.

Jutro plan najazdu na lidl ... Znów kasa pójdzie, ale czego się nie robi dla małego szczęścia :-)

No i szok III trymestr nadchodzi :szok::-)

Do góry