reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Lena- zdrowiej nam szybko!! I koniecznie wolne od pracy. ;-)
aesthete- ja również mam takiego męża. Wszytko duzymi literami trzeba powiedzieć bo sam sie nie domyśli:no:
martuskubus- gratuluje USG i bijącego serduszka:-) Ja tez chce:tak:
nadzieja- jesli bedziesz chciała sie dopisać do naszej listy to daj znać;-)

Dziewczyny trzymajcie się! Jesteście nasze!

U nas strasznie zimno. brrr. I nic mi sie nie chce. Musze dom posprzątać i pranie nastawić tylko ze pada i nie mam gdzie suszyć. Juz bym chyba wolała zimę bo spokojnie by sie w centralnym paliło i byłoby cieplutko:)

reklama
Tak mi przykro, dziewczyny...
[*]
[*]

Ale jak zafasolkujecie, to dacie znać, co? :)
A ja dziś wstałam po 9... I poleciałam przytulić muszlę klozetową. Pierwszy raz... i oby ostatni, MASAKRA

a my dzisiaj byliśmy na badaniach :tak: mój mąż tylko oznaczenie grupy krwi i od razu morfologię sobie zrobił, a ja to cały pakiet :-p morfologia, żelazo, badanie moczu, grupa krwi, alloprzeciwciała, glukoza, vdrl, hcv, hiv i toxoplazmoza :szok: moja przyjaciółka jest położną, nie dość, że ona mi krew pobiera, to duuużą zniżkę na badania mam :tak: no i jutro wyniki, więc zobaczymy czy wszystko ok :happy2:

jeszcze 14 dni do wizyty u gina i do usg! ale mi się ten czas ciągnie... :no:

miłego dnia kobietki, ja dzisiaj znowu będę mieć pracowity dzień :nerd:

PS. cieszę się, że tylko ja tak mam z mężem :-p ale faceci chyba tak mają, jak nie powiesz "zrób to i to" to nie zrobi. :sorry2:

Witajcie majóweczki ;-)

Aniu bardzo mi przykro, ale trzymam mocno kciuki żeby się niedługo udało. Trzymaj się :)

U nas też strasznie zimno, pierwszy raz tej "jesieni" napaliłam w kominku
Zaczynam dostrzegać zalety L4, czyli śpie do której chce, cały dzien w dresach, i błogi spoookóójjjj :blink:
Starszak póki co ze mną w domku siedzi, bo ma brzydki oskrzelowy kaszel i nie chce go na tą wilgoć wysyłać.

Mój mąż też tak ma, chociaż nie raz go olśni i sam z siebie coś porobi w domu ale to niestety nie codzienność.

Coraz bardziej się denerwuję, i siedzę w tych wszystkich artukułach na temat wymiarów fasolinek i z tego co czytam mój kurdupelek nie jest jakoś specjalnie opóźniony wzrostowo...
Np tu polecam, jakby ktoś chciał sobie sprawdzić
5 tydzień ciąży | parenting.pl
byłam u lek dokładnie w 5tyg 0 d. i pęcherzyk miał 6,9 mm co tu odpowiada 5tyg i 2 d więc na moje wsio ok. Nie potrzebnie się zestresowałam. We wtorek ide na powtórne usg i mam nadzieję, że już ładnie kurdupelek urośnie.

Ewelinka Ty już jesteś po usg?

karmelowa, ja się zastanawiam czy jak pójdę do szpitala to czy przed naszym powrotem ogarnie mieszkanie :-p czy raczej moja mama będzie musiała przyjechać i go olśnić i zrobić za niego :-p
a kłucie było tylko jedno :-) więc tragedii nie ma :-p jutro wyniki, ta przyjaciółka weźmie wyniki ze sobą i po jej pracy pójdziemy na jakąś kawkę czy soczek i od razu wyniki sobie odbiorę :happy2:

teraz czekam na telefon od klientki, że mogę przyjeżdżać, więc póki co leżę sobie na łóżku i korzystam z każdej chwili :-)

kurczę, ale masz fajnie, że masz kominek :happy2: można romantyczne wieczory przy nim spędzać ;-) ja na L4 pójdę jak już nie będę w stanie prowadzić auta :-p

Powiem Ci, że romantyczny wieczór przy kominku był chyba tylko raz :-) Jak całą zimę trzeba palić w tym dziadostwie to powszednieje i wręcz odstrasza :-) Ale ma też swój urok jak można sobie przy kominku z książeczką posiedzieć gdy za oknem śnieg po pas ;)

Też chciałam sobie badania porobić, ale lekarz stwierdził, że mam poczekać tydzień i nie nakręcać się dodatkowo, więc potulnie się stosuje :)
Na L4 chciałam iść jak najwcześniej ze względu na specyfikę pracy i zagrożeń z niej wynikających. Z synkiem pracowałam do 8 miesiąca jako kierownik sieci sklepów i bardzo fajnie się sprawdziło :)

Odpoczywaj kiedy tylko masz chwile, bo wbrew pozorom to naprawdę bardzo ważne :)

karmelowa- z Twoją fasolką napewno jest wszytko dobrze. Nie denerwuj sie tylko odpoczywaj. Niestety jeszcze nie miałam USG we wtorek mam wizytę i USG juz sie nie mogę doczekać;-)

karmelowa- z Twoją fasolką napewno jest wszytko dobrze. Nie denerwuj sie tylko odpoczywaj. Niestety jeszcze nie miałam USG we wtorek mam wizytę i USG juz sie nie mogę doczekać;-)

Ha! Nie dość, że mamy ten sam termin to jeszcze do lekarza idziemy w ten sam dzień :D ja też we wtorek i mam nadzieje, że kluska nie sprawi przykrej niespodzianki :)

reklama
Witam.
Dzisiaj musiałam wziąść wolne, bo choroba mnie rozłożyła :(
Gardło boli i czuje się okropnie :(

martuskubs kochana gratuluje bijącego serduszka :) Teraz przynajmniej możesz być spokojna :*

Do góry