reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Lena- zdrowiej nam szybko!! I koniecznie wolne od pracy. ;-)
aesthete- ja również mam takiego męża. Wszytko duzymi literami trzeba powiedzieć bo sam sie nie domyśli:no:
martuskubus- gratuluje USG i bijącego serduszka:-) Ja tez chce:tak:
nadzieja- jesli bedziesz chciała sie dopisać do naszej listy to daj znać;-)

Dziewczyny trzymajcie się! Jesteście nasze!

U nas strasznie zimno. brrr. I nic mi sie nie chce. Musze dom posprzątać i pranie nastawić tylko ze pada i nie mam gdzie suszyć. Juz bym chyba wolała zimę bo spokojnie by sie w centralnym paliło i byłoby cieplutko:)

reklama
Tak mi przykro, dziewczyny...
[*]
[*]

Ale jak zafasolkujecie, to dacie znać, co? :)
A ja dziś wstałam po 9... I poleciałam przytulić muszlę klozetową. Pierwszy raz... i oby ostatni, MASAKRA

a my dzisiaj byliśmy na badaniach :tak: mój mąż tylko oznaczenie grupy krwi i od razu morfologię sobie zrobił, a ja to cały pakiet :-p morfologia, żelazo, badanie moczu, grupa krwi, alloprzeciwciała, glukoza, vdrl, hcv, hiv i toxoplazmoza :szok: moja przyjaciółka jest położną, nie dość, że ona mi krew pobiera, to duuużą zniżkę na badania mam :tak: no i jutro wyniki, więc zobaczymy czy wszystko ok :happy2:

jeszcze 14 dni do wizyty u gina i do usg! ale mi się ten czas ciągnie... :no:

miłego dnia kobietki, ja dzisiaj znowu będę mieć pracowity dzień :nerd:

PS. cieszę się, że tylko ja tak mam z mężem :-p ale faceci chyba tak mają, jak nie powiesz "zrób to i to" to nie zrobi. :sorry2:

Witajcie majóweczki ;-)

Aniu bardzo mi przykro, ale trzymam mocno kciuki żeby się niedługo udało. Trzymaj się :)

U nas też strasznie zimno, pierwszy raz tej "jesieni" napaliłam w kominku
Zaczynam dostrzegać zalety L4, czyli śpie do której chce, cały dzien w dresach, i błogi spoookóójjjj :blink:
Starszak póki co ze mną w domku siedzi, bo ma brzydki oskrzelowy kaszel i nie chce go na tą wilgoć wysyłać.

Mój mąż też tak ma, chociaż nie raz go olśni i sam z siebie coś porobi w domu ale to niestety nie codzienność.

Coraz bardziej się denerwuję, i siedzę w tych wszystkich artukułach na temat wymiarów fasolinek i z tego co czytam mój kurdupelek nie jest jakoś specjalnie opóźniony wzrostowo...
Np tu polecam, jakby ktoś chciał sobie sprawdzić
5 tydzień ciąży | parenting.pl
byłam u lek dokładnie w 5tyg 0 d. i pęcherzyk miał 6,9 mm co tu odpowiada 5tyg i 2 d więc na moje wsio ok. Nie potrzebnie się zestresowałam. We wtorek ide na powtórne usg i mam nadzieję, że już ładnie kurdupelek urośnie.

Ewelinka Ty już jesteś po usg?

karmelowa, ja się zastanawiam czy jak pójdę do szpitala to czy przed naszym powrotem ogarnie mieszkanie :-p czy raczej moja mama będzie musiała przyjechać i go olśnić i zrobić za niego :-p
a kłucie było tylko jedno :-) więc tragedii nie ma :-p jutro wyniki, ta przyjaciółka weźmie wyniki ze sobą i po jej pracy pójdziemy na jakąś kawkę czy soczek i od razu wyniki sobie odbiorę :happy2:

teraz czekam na telefon od klientki, że mogę przyjeżdżać, więc póki co leżę sobie na łóżku i korzystam z każdej chwili :-)

kurczę, ale masz fajnie, że masz kominek :happy2: można romantyczne wieczory przy nim spędzać ;-) ja na L4 pójdę jak już nie będę w stanie prowadzić auta :-p

Powiem Ci, że romantyczny wieczór przy kominku był chyba tylko raz :-) Jak całą zimę trzeba palić w tym dziadostwie to powszednieje i wręcz odstrasza :-) Ale ma też swój urok jak można sobie przy kominku z książeczką posiedzieć gdy za oknem śnieg po pas ;)

Też chciałam sobie badania porobić, ale lekarz stwierdził, że mam poczekać tydzień i nie nakręcać się dodatkowo, więc potulnie się stosuje :)
Na L4 chciałam iść jak najwcześniej ze względu na specyfikę pracy i zagrożeń z niej wynikających. Z synkiem pracowałam do 8 miesiąca jako kierownik sieci sklepów i bardzo fajnie się sprawdziło :)

Odpoczywaj kiedy tylko masz chwile, bo wbrew pozorom to naprawdę bardzo ważne :)

karmelowa- z Twoją fasolką napewno jest wszytko dobrze. Nie denerwuj sie tylko odpoczywaj. Niestety jeszcze nie miałam USG we wtorek mam wizytę i USG juz sie nie mogę doczekać;-)

karmelowa- z Twoją fasolką napewno jest wszytko dobrze. Nie denerwuj sie tylko odpoczywaj. Niestety jeszcze nie miałam USG we wtorek mam wizytę i USG juz sie nie mogę doczekać;-)

Ha! Nie dość, że mamy ten sam termin to jeszcze do lekarza idziemy w ten sam dzień :D ja też we wtorek i mam nadzieje, że kluska nie sprawi przykrej niespodzianki :)

reklama
Witam.
Dzisiaj musiałam wziąść wolne, bo choroba mnie rozłożyła :(
Gardło boli i czuje się okropnie :(

martuskubs kochana gratuluje bijącego serduszka :) Teraz przynajmniej możesz być spokojna :*

Do góry