reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Gwiazdeczka dopiero teraz tak naprawdę zaczęły boleć. Na początku praktycznie nic ich nie ruszało.
Jestem po wizycie i jestem przerażona. Dupa mi rośnie w zastraszającym tempie. W maju to się w drzwiach nie będę mieścić.

reklama
Zasnęłam wczoraj o 4.30,:szok: po to zeby obudzić się o 6 i czekać do 8 na Mężusia..:-p Jak przylazł zasnęłam i obudziłam się o 12.30..;-)
Szybkie sprzątanko na paluszkach, bo Misio spał,;-) obudził się o 16.00 po to, żeby gołąbki mi zrobić, bo tak bardzo prosiłam..:-D O 20.00 z powrotem zasnął, bo jutro dniówka.. Tęsknić będę..:-(

Gołąbki pyyyyszne..:-):-) Ja dalej zasnąć nie mogę.. Nie wiem jakieś takie mam przestawienie trybów..:-p Rano długo śpię, w nocy nie mogę zasnąć.. Cóż zrobić.. :-D

Codziennie ćwiczę i naprawdę widzę efekty w samopoczuciu,;-) niestety bóle krzyżowe miałam i chyba będę miała do końca,:eek: bo tylko troszeczkę się zniwelowały, ale przy dłuższym leżeniu, zatyka mnie z bólu jak wstaje..:-(

Moja malutka okazała aktywność nocną wczoraj,:-D od 12 do 4 rano bez przerwy kopała.. :p:-D Potem M jak wrócił, obrócił się do mnie pleckami i jak go objęłam, to mała kopała go po pleckach:-p:-p do tego momentu, aż się nie odsunęłam.:-D:-D Mała zazdrośnica chyba rośnie, albo po prostu tatusia zaczepiała..:-D:-D

Jutro piłeczki, muszę dwoma autobusami jechać bo nie ma mnie kto zawieźć..:no: Moze ustąpi mi ktoś w końcu miejsca,:dry: albo chociaż nie będzie nade mna dyszał,:dry: sugerując mój brak kultury..:-p

Diabliczko - No właśnie ja też długo nie potrafie być obrażona,;-) mimo ze czasem powinnam. :p Aha i tualski na zgodę są genialne.. :-):-)Dziwne sny.?:-p Mam nadzieję, ze nie ze mną..:-D:-D

Asku - zazdroszcze takiego wyczucia Julianka..:tak: Ja nic nie wiem, czy to ręka, czy noga, czy głowa, jak jest ułożona..:-p Totalne nemo, ze mnie.:eek: A ostatnio dziewczyny śmiały się ze mnie na fb,:-D jak na zdjęciu Usg jednej z majówek była twarz, a ja nic nie widziałam..:-p Poza tym za takimi pozytywnymi ludziskami jak Ty się tęskni,:-) więc nie dziwota..:-D Jutro wpadam na obiad..:-)

Anettka - u mnie położna kosztuje 500zł. :D I płaci jej się po porodzie, komfort psychiczny jak dla mnie zapewni..;-) Do tego kumpela chwaliła, że znieczulonko miała kiedy chciała, hihi..:-):-D:-D

Futurystka - poraz pierwszy się komuś śniłam. :p Poza tym to niezła s**ka ze mnie w tym Twoim śnie była. :p:-p:-p Obyś mnie nie znienawidziła..:-):-) Haha, buziak..:-D:-D:*

Tootiki - Witaj kolejna mamuśko siuraska.. :D Ignacy to takie piękne imię, że szału dostaje jak go słyszę. :D Ale Mikołajek, też ładnie..;-)

Agi83 - ja rosół mam tylko w niedziele,;-) w inne dni go nie umiem jeść. Haha..:-D:-D

Morela - To ja bym wolała, żeby mojego M nie było jednak, ale się uparł i co zrobić..:-p

CzekamynaIgorka - zgrabniutka jesteś. :D We wszystkim z takim brzuszkiem, będzie Ci dobrze..:-):-)

Sylwuskavol - Z tego samego założenia wychodze jeśli chodzi o poród z mężem. Nie chcę żeby patrzył jak mnie boli i płakał razem ze mną..:-:)-( Ale uparł się, ze chce byc i nie moge go od tego odwieźć.:eek:

LadyC - Witam.. :) Super, że Synuś.. :) U mnie córeczka.. Imię wybrane.? :):-) Ja w marcu kończę 22, więc jeszcze 21.. Także sama nie jesteś..:-D:-D

gwiazdeczka - przybij piątkę.. :D Jednak ćwiczysz.. :) Gratuluję mobilizacji.:-):-):tak:

Witam Was Kochane!

U mnie jak zwykle- wczesna pobudka, do pracy, po pracy jakis obiad I do spania. Nic ciekawego, wiec opowiadajcie co tam u Was? :-)

Natuszka mniam golabki w sosiku pomidorowym :)
Sara wyslij mi albo jakiejkolwiek innej dziewczynie z majoweczek zaproszenie na fb to Cie dodamy do grupy

hej hej :-)
nocka troszkę niespokojna :confused2: przylazła jakaś bestia :dry: jak nie odkrywała, to nogę na mojej głowie trzymała ;-) doprawdy, jak można spać ze szpagatem? ;-) nie mam serce go wyrzucać :zawstydzona/y: szczególnie, że uwielbiam jego zapach i ubóstwiam tulić się do niego ;-) jeszcze troszkę i przestanie do nas przyłazić, więc trzeba wykorzystać każdą okazję ;-) mój słodki okruszek :tak:

troszkę przeraziłam się w nocy :-( bzyknęłam męża wieczorem ;-) a w nocy po sikanku miałam czerwony papier :-( nawet jakiś skrzep wyleciał :-( do rana uspokoiło się, nic nie leci ... ale przerażona jestem :-( kurczę, no ... wizyta za tydzień :dry:

oglądałam wczoraj zaś "o matko!" ;-) było o tym co potrzebuje kobieta w ciąży ;-) Ślubnemu kazałam słuchać uważnie ;-) wysłuchał, ale ile zapamiętał? ;-)

śnieg sypie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cholerne białe badziewie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No wlasnie tak sobie siedze I mysle, ze skoro juz zaczelam regularnie cwiczyc to najwyzsza pora tez zmienic diete z chipsowo kolowej na zdrowa. Zeby nie bylo tak jak ostatnim razem kiedy tydzien jadlam super a pozniej nie moglam sie oprzec paczce czispow ktora prowadzila do nastepnej I nastepnej (nie naraz, ale dzien po dniu) to sobie wpisalam w googlach zapytanie "jak sobie obrzydzic chipsy" (hahaha wiem) I wystarczylo jedno zdanie- ze zawieraja one zwiazek wydzialany podczas smazenia ktory moze sie przyczynic do wad wrodzonych.. Wiec z chipsami mam juz spokoj. Co do coli to tez znalazlam bardzo ciekawy artykul: https://www.pocztazdrowia.pl/co-dzieje-sie-w-twoim-ciele-przez-60-minut-po-wypiciu-coli/ niby wszystko juz wiedzialam, ale warto sobie odswiezyc pamiec.

Asku a moze przysun sobie wizyte? Lepiej dmuchac na zimne :*
Milenka witaj, napisz cos o sobie, skad jestes, dzidzius planowany? Dlugo sie staraliscie?

Witaj Milenka w naszym gronie :tak: Jest to Twoje pierwsze dziecko ?
Aśku przeraziło mnie to co przeczytałam - krew i skrzep na papierze. Być może jak kochałaś się z mężem to gdzieś za daleko wszedł i to spowodowało krwawienie?

Ja mimo zakazu lekarza, że nie mogę odbywać stosunków to i tak wykorzystuje męża :-D Lekarz mi mówił, że jeżeli nie ma krwawień ani brudzeń to mogę się kochać ale delikatnie :-D

reklama
witam przy śniadanku:-)

Mama.O mamy zamiar rodzić rodzinnie ale jak to wyjdzie nie wiem M pracuje na kopalni w czechach więc jak już będzie na dole nie mam szans go wyciągnąć ale będę wydzwaniała do kierownika że mają mi go wcześniej wypuścić na wyjazd hehe bardzo chcę żeby był bo zatroszczy się o to żebym ja i mały miał należytą opiekę o to mi głównie chodzi:tak:
Aśku no właśnie u nas to facet stoi za kobietką i nic tam nie widzi a jak oglądam te programy na TLC co kurcze cała rodzina gapi się w krocze czasami mają takie miny pełne obrzydzenia:szok: nigdy bym niie pozwoliła:szok::no:
też wczoraj oglądałam O Matko muszę pokazać to M ale jak na razie dba o mnie idealnie nawet stopy masuje więc nie mam zastrzeżeń ;-)

Ktoś pisał że w majtkach wygląda jak szynka:-D też tak mam:sorry2: ostatnio nakupiłam takich babcinych wielkich majciochów ale co poradze jak muszę mieć wygodnie nie zniosła bym jakiegoś wpijania:no:

WITAM NOWE MAJÓWKI ale nas dużo przybyło:-D

wczoraj oglądałam naszą karocę dla Tymcia och jaka piękna:-D daliśmy zaliczkę i na razie czeka w sklepie chyba w przyszłym tyg pojedziemy po niego:-D:-D:-D

a dziś jeśli kupimy rowerek stacjonarny to zaczynam jazdę:-) myślicie że to dobre w ciąży??:confused:

Do góry