reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
kotka ja też tak mam, strasznie się przestraszyłam, ale ginekolog powiedział że to są normalne zachowania fizjologiczne macicy, ona nie jest z gumy i musi się przyzwyczaić do porodu, więc co jakiś czas się napina, żeby poćwiczyć ;-) Magnez pomaga, też sobie biorę przed snem, skurcze nóg mijają i brzuszek też jakby bardziej miękki.

LadyC witamy witamy ;-)

futurystka też mi się dzisiaj śniło, że mnie facet zdradza.... Opierdzieliłam go rano, tak dla zasady ;-)

Jestem po szkole rodzenia, trochę poćwiczyłam, mały ćwiczył Z mamusią. Ja machałam nogami, a WIktorek razem ze mną ;-)
Na następnych zajęciach będziemy miały kąpanie noworodka.

Dzis znowu pocwiczylam jestem z siebie dumna!

Asku, Sara ja mam fb zeby szpiegowac znajomych glownie, zeby trzymac kontakt z jedna dobra kolezanka z Polski i moim ulubionym kuzynem, a tak to wstapilam do tajnej grupy majoweczek i sie tam jakos udzielam chociaz na poczatku jakos sceptycznie podchodzilam do tego :) ale grupa tajna wiec nikt nic nie widzi.
LadyC witaj, opowiedz cos wiecej o sobie

Ja ide sie kapac i spac, jurtro znowu wczesne wstawanko

Morela chodzisz sama na tą szkołę rodzenia? :)

Tak, sama. We wtorki nie ma mojego mężczyzny, więc i tak by ze mną nie chodził. Ale wszystkie dziewczyny chodzą same. Tzn raz jedna przyprowadziła chłopaka. Akurat mieliśmy temat: etapy porodu. Byś widziała jego minę, jak położna opowiadała o lewatywie i nacinaniu krocza :-)

Morela masz szkołę rodzenia w szpitalu? Pytam, bo znalazłam coś w stylu szkoły rodzenia online :-p (nie mam pojęcia, jak to działa :eek:).

gwiazdeczka czy grupa jest aż tak arcy-tajna, że nie mogę się wkręcić? *tu powinien być taki puppy face, ale nie mogę znaleźć :hmm:)

Sara ja nie mam w swoim mieście szpitalu położniczego, a rodzić będę 35 km od domu. Moja położna wynajmuje salę 500 m od mojego domu, chodzi sporo dziewczyn z okolicy. Online? Nie słyszałam o takiej opcji. Ciekawe jak to działa. U nas to wygląda tak, że pól godzinki ćwiczymy, później mamy relaks, czyli leżymy, rozluźniamy się, słuchamy spokojnej muzyki. A później normalne wykłady, najpierw położna mówi to co ma w planie, a potem swobodnie rozmawiamy o wszystkim co nas interesuje. Położna jest naprawdę kobietą do rany przyłóż więc cieszę się, że tam trafiłam ;-)

reklama
brownagula pizza mniam :tak:
mama podziwiam za odwage i ciesze sie ze mozesz teraz w spokoju cieszyc sie swoim dzidziolkiem ;-)
kotka nie twardnieje mi brzuch :no:
asku szpinaczek slinka mi cieknie :szok:
ladyc witaj
Wizyte opisze w odpowiednim watku :tak:

Do góry