reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Ja też się zbieram do wyprania i wyprasowania wszystkiego co mam, póki co posegregowałam ciuszki rozmiarami i w komodzie mam tylko takie max na 3 miesiące :tak:
Mam próbkę płynu do prania z loveli, ale zastanawiam się nad płatkami mydlanymi do prania... my pierzemy w kapsułkach, i nie wiem czy najpierw to wyprać w kapsułkach, i później w dziecięcym tak samo jak ewelinnnn... chociaż i tak w dzidziusiowym proszku to będę prać na 60'C i dwa płukania na koniec :tak:

reklama
Hej Dziewczyny!

Dzis mam dzien leniwca. Maz tez :D. Wyprysznicowalam sie rano i spowrotem w pizame :D i tak caly dzien ogladamy filmy. Pogoda mnie dobija znow wichury i deszcze. Na sama mysl o powrocie do pracy mi slabo, rzygac mi sie chce i plakac i mi duszno :/ jak ja tam wytrzymam do kwietnia?

Robie to lasagne z Ikei znlazlam prosty przepis :D wszystko przygotowalam: przyprawilam lososia, ugotowalam i podsmazylam szpinak zrobilam sos i wiecie co? Nie mam makaranu na lasagne :D:D:D hahaha trzeba sie jednak ubrac i przejsc do sklepu :D jak bedzie smakowa to dam przepis jak nie to bede poszukiwac dalej :-)

Przy okazji kupie lody ciasteczkowe :-) Alex je uwielbia :-)

A w ogole to czuje jakby mnie ruchow. Wczoraj se balam bo caly dzien nic, dopoki nie przeczytalam, zeby sie najesc slodyczy i pochodzic i faktycznie pokopal chwile i przestal, a dzisiaj tylko rano i caly dzien cisza. Tlumacze sobie, ze ma jeszcze duzo miejsca w brzuszku i moze zmienil pozycje?

Co do prania to ja wypralam kocyki i przescieradelka w dzidziusiowym proszku w 60 stopniach i pozniej wyprasowalam, mysle, ze wystarczy :-)

hmm, pochodzę z małej miejscowości w Małopolsce i po ostatniej wizycie (10.01) zastanawiam się nad szkołą rodzenia, polecacie przy pierwszej ciąży? A także nad szpitalem, póki co wszystko dobrze idzie, ginekolog nie ma zastrzeżeń, dzidzia waży około 400 g. :) Bardzo czekaliśmy z partnerem, na to żeby poznać płeć, ale uparciucha będziemy mieli :D

Asia Witaj :-) ja tez pochodze z Malopolski z malej miejscowosci :p gratuluje dzidziusia :-) najwazniejsze, ze zdrowe :-) kiedy macie ponowne USG? Moze wtedy cos pokaze :-) moj maly tez nie chcial pokazac ale w koncu sie udalo podejrzec. Ja do szkoly rodzenia nie ide.

Natuszka koniecznie przepis...tyle że ja zagniatać ciasta nie umiem :-p

Ayran ja też lubie ciasta ale nie ma dla kogo, ja zjem a mój w ogóle, także nie piekę...a lasagne z warzywami???:baffled: co tam masz dokładnie ?
Haha uśmiałam się z Twojej mamy :p parę bodów i prać bez przerwy, idź na ciuchy i za groszę kup trochę, nie szkoda tak kasy :-)
Martynia tylko smaka zrobiłaś :p

Kurczaczek
oooo to super jak dwie torby :) teraz tylko poprać, ja do swoich nie mogę się zabrać

Ewelinnnn u mnie mąż nie je słodkiego ale w domu rodzinnym to żaden kawałek nie ujdzie :-p dlatego zawsze korzystam jak tam jadę :-p / wystarczy w dzidziusiowym spokojnie ....ale ja najpierw będę prała w zwykłym z vanishem a potem w normalnym

gwiazdeczka oooo z tego co piszesz to ciekawa smakowo, ale żeby zapomnieć o makaronie :szok::-D ( jakby co czekam na przepis ) hehe mniam lody ciasteczkowe mmmm :tak: Ja ostatnio znowu się porwałam na algidę...bakaliowe...i jednak na 100 % stwierdzam że są bleeee Wszystkie niby smakowe a takie mydło maślane...Dałam 2 szansę lecz ostatnią :no:

Witaj asia20.09 Moja też pierwsza ciąża i myślę intensywnie nad szkoła...zwłaszcza że trochę zielona jestem i mało obcykana w dzieciach takich malutkich...gratki zdrowego maluszka a nie przejmuj się Mój dopiero w 23 t pokazał :)

readerle no to mocno trzymam kciuki kochana :* niech pokaże co skrywa

Dzisiaj taki dzień ni jaki ...czuję się jakbym miała mega kaca :-D luby troszkę zdycha :-D przysypiał prawie pól dnia więc ok 14 poszłam do sypialni i się położyłam i spałam do 17 :szok: a tak mi błogo było mmm. Najpierw przytuliłam się do swojej kocicy i nawet mnie nie pogryzła chyba też była padnięta :-) potem śniły mi się jakieś osy padnięcte na podłodze co były w szafie i szukałam skąd się pojawiły...znalazłam w górnym roku ciastka jakieś i obok jakieś jajeczka hahahah :szok: :-D:szok::-D:szok::-D:szok: dobrze że mnie luby obudził :p
Wstałam a tutaj takaaaaaaa niespodzianka :-) strogonow mmmm pierwszy raz jadłam ale megaaaa, zjadłam swoją miskę i dosztukowałam lubego bo nie dał rady :-D ale pycha, niestety potem ból brzucha i troszkę się męczę bo jakby nie było to nie jest lekka zupka :zawstydzona/y: ale pyszna <3 ten mój kucharz :tak:
Aha polecam super film " bogowie ulicy 2012 " o dwóch młodych policjantach patrolujących ulice :-) na końcu się poryczałam :-(

Diabliczka, w tej lasanii jest normalny sos pomidorowy z mięsem mielonym, ser, beszamel, a warzywka sa dodatkowo, zamiast jednej warstwy mięsa. Kupiłam paczkę warzyw na patelnie, mialam sobie zrobić do obiadu, ale z tyłu zauważyłam taki właśnie przepis na lasagne z warzywami ;))) Baaardzo nam smakowało bo wyszło coś bardziej treściwego, a mniej niezdrowego ;D Chyba już zawsze będę taką robić. Dokładniej to mieszanka cukinii, marchewki, strączków groszku z jakąś tam bazyliową mieszanką przypraw :)

Edit: Znalazłam ten przepis na stronie hortexu :) LASAGNE Z BAZYLIOWĄ NUTĄ - Mrożone owoce i warzywa - Hortex
Oczywiście zrobiłam po swojemu, ale pomysł mieli super ;D

Ostatnia edycja:
reklama
To ja dzisiaj dostałam ciuchy ciążowe do przepatrzenia i jak zaczęłam je mierzyć to aż się zdołowałam.. :-( Obwód brzuszka 113, obwód dupy równiez 113, czyli wychodzi na to, że dupe też mam ciążową.. :baffled: Ehh, jakoś tak mnie to w niepozytywny nastrój wprawiło.. Co do ciuszków malucha to wszyyystko oprócz wózka, mam po dzieciach szwagierki, więc na razie się nie martwię.. ;-) Ciasta jak pisałam wcześniej piec nie umiem, ogólnie w kuchni mnie parzy.. :baffled: Gotuje z musu, aż wstyd. :zawstydzona/y: Po burzy zawsze następuje słońce więc do jutra powinno mi przejść..

Miejmy nadzieję, doobranoc majóweczki. <3 :*

Do góry