reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

My sobie z synkiem zajadamy teraz loda o smaku czekoladowego brownies :-)

marteczka
ja w PL będę dopiero pod koniec października więc wolałam się umówić tutaj, bo nie wytrzymam tak długo :p
anilewe no ja zapłacę 95 euro za usg.
Straciatella ja to lubię próbować nowości i chętnie zjadłabym sobie takiego serniczka :D Ale mi smaka narobiłaś!
martuskubus no ja słyszałam właśnie, że bez ubezpieczenia w stanach to jest tragedia. A powiedz mi długo już tam mieszkasz? I jak Ci się ogólnie podoba, bo myśleliśmy kiedyś nad wyjazdem do Stanów, ale że nie jest to takie łatwe pozostanie nam tylko wyjazd na wakacje :)
czarnulka witaj :)

reklama
Dziewczyny, co prawda nie mam jeszcze wymiotów ale zaczęły się mdłości i już mi się ciutkę zaczęło "cofać" ...i mam takie pytanko: co z lekami? łykamy przecież różne rzeczy, a to Duphaston, a to na tarczycę, a to witaminy... Co będzie, jeśli łyknę np Duphaston a w krótkim czasie zwymiotuję? to tak jakbym leku nie wzięła..... Jak wy sobie radzicie? :baffled:

Lena, oj, witam w krainie wzdęć :cool2:. Mnie również strasznie męczą, zwłaszcza w nocy, brzuch nadęty, pobolewa..teraz też mam...eh

Lena_no polecam na wzdęcia esputicon lepszy jest od spumisanu :)

aNilewe cieszę się, że wyniki są w dobre :) wierzę że sie to wszystko dobrze
skończy :)

Straciatella super, że już nie ma slądu po krwiaku :)

matuskubus o matko ile kasy za usg a wiesz mam rodzinke w USA moj tata ma rodzonego brata :)

Czarnulkaa witaj :)

nana7ma fajną niespodzianke zrobił Ci mąż :)

A ja trochę poplewiłam z mężem warzywka i jarzynki. Potem będziemy robic w sokowirówce sok z marchwi i buraków i może troszkę jabłek:tak:

Nanncy - jeśli zwymiotujesz do 2 godzin po zażyciu leku, należy ponownie go przyjąć.

A swoją drogą, ginka powiedziała mi coś bardzo przydatnego: leki takie jak duphaston i witaminki najlepiej brać na noc (ok 1 h przed snem). Ponoć lepiej się wchłoną i dodatkowo ograniczymy ryzyko wymiotów :tak:
Więc ja dupka i kwas foliowy łykam tuż przed kąpielą i snem. A z moimi wymiotami byłoby ciężko.

Polecam też łyczek coli od czasu do czasu na te mdłości - tylko odgazowana. Pomaga 100%.

Dziewczyny, co prawda nie mam jeszcze wymiotów ale zaczęły się mdłości i już mi się ciutkę zaczęło "cofać" ...i mam takie pytanko: co z lekami? łykamy przecież różne rzeczy, a to Duphaston, a to na tarczycę, a to witaminy... Co będzie, jeśli łyknę np Duphaston a w krótkim czasie zwymiotuję? to tak jakbym leku nie wzięła..... Jak wy sobie radzicie? :baffled:
ja miałam podobnie z euthyroxem. czasem po nim wymiotowałam bo bierze się go na czczo. lekarka powiedziała ze wchłania się ok 20 min, jednak jak zwymiotuje zaraz po wzięciu to mam wziąć powtornie później w miare na czczo, np. 30 min przed obiadem

Aesthete - haha! te opowiastki o USA to bajki ;-) Tu sa rzeczy takie koszmarne jak np ten koszt opieki lekarskiej czy zgoda na bron dla kogokolwiek, ale z drugiej strony to jest tez to, ze kazdy zyje swoim zyciem,nie wtraca sie jak maja inni zyc - ludzie robia co chca, ubieraja sie w co chca, zyja tak jak im sie podoba I nikt na ulicy nie spojrzy sie na nich krzywo (no dobra moze jakis swir czasem sie spojrzy,ale z reguly nie) jest luz I kazdy sie do kazdego usmiecha...brakowaloby mi juz tego niestety w Polsce. Choc bardzo za Polska tesknie I malenstwo na pewno naucze polskiego, historii kraju itd:tak::tak::tak:

Hej;* kurcze mała mi dzisiaj tak popalić daje ze chyba 4 raz juz pisze tutaj;) oczy w d***e musze mieć,,;D
cosik dziwnie sie czuje nie wiem co jest nic nie boli ni nie dolega..

widze ze u was wporzadeczku wszystko;) i tak trzymać;*
cola nie szkodzi ja piłam dość duzo bo na mdłości w 5 miesiącu tylko to pomagalo.. a nati zdrowa jak ryba;)

reklama
Do góry