reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

My sobie z synkiem zajadamy teraz loda o smaku czekoladowego brownies :-)

marteczka
ja w PL będę dopiero pod koniec października więc wolałam się umówić tutaj, bo nie wytrzymam tak długo :p
anilewe no ja zapłacę 95 euro za usg.
Straciatella ja to lubię próbować nowości i chętnie zjadłabym sobie takiego serniczka :D Ale mi smaka narobiłaś!
martuskubus no ja słyszałam właśnie, że bez ubezpieczenia w stanach to jest tragedia. A powiedz mi długo już tam mieszkasz? I jak Ci się ogólnie podoba, bo myśleliśmy kiedyś nad wyjazdem do Stanów, ale że nie jest to takie łatwe pozostanie nam tylko wyjazd na wakacje :)
czarnulka witaj :)

reklama
Dziewczyny, co prawda nie mam jeszcze wymiotów ale zaczęły się mdłości i już mi się ciutkę zaczęło "cofać" ...i mam takie pytanko: co z lekami? łykamy przecież różne rzeczy, a to Duphaston, a to na tarczycę, a to witaminy... Co będzie, jeśli łyknę np Duphaston a w krótkim czasie zwymiotuję? to tak jakbym leku nie wzięła..... Jak wy sobie radzicie? :baffled:

Lena, oj, witam w krainie wzdęć :cool2:. Mnie również strasznie męczą, zwłaszcza w nocy, brzuch nadęty, pobolewa..teraz też mam...eh

Lena_no polecam na wzdęcia esputicon lepszy jest od spumisanu :)

aNilewe cieszę się, że wyniki są w dobre :) wierzę że sie to wszystko dobrze
skończy :)

Straciatella super, że już nie ma slądu po krwiaku :)

matuskubus o matko ile kasy za usg a wiesz mam rodzinke w USA moj tata ma rodzonego brata :)

Czarnulkaa witaj :)

nana7ma fajną niespodzianke zrobił Ci mąż :)

A ja trochę poplewiłam z mężem warzywka i jarzynki. Potem będziemy robic w sokowirówce sok z marchwi i buraków i może troszkę jabłek:tak:

Nanncy - jeśli zwymiotujesz do 2 godzin po zażyciu leku, należy ponownie go przyjąć.

A swoją drogą, ginka powiedziała mi coś bardzo przydatnego: leki takie jak duphaston i witaminki najlepiej brać na noc (ok 1 h przed snem). Ponoć lepiej się wchłoną i dodatkowo ograniczymy ryzyko wymiotów :tak:
Więc ja dupka i kwas foliowy łykam tuż przed kąpielą i snem. A z moimi wymiotami byłoby ciężko.

Polecam też łyczek coli od czasu do czasu na te mdłości - tylko odgazowana. Pomaga 100%.

Dziewczyny, co prawda nie mam jeszcze wymiotów ale zaczęły się mdłości i już mi się ciutkę zaczęło "cofać" ...i mam takie pytanko: co z lekami? łykamy przecież różne rzeczy, a to Duphaston, a to na tarczycę, a to witaminy... Co będzie, jeśli łyknę np Duphaston a w krótkim czasie zwymiotuję? to tak jakbym leku nie wzięła..... Jak wy sobie radzicie? :baffled:
ja miałam podobnie z euthyroxem. czasem po nim wymiotowałam bo bierze się go na czczo. lekarka powiedziała ze wchłania się ok 20 min, jednak jak zwymiotuje zaraz po wzięciu to mam wziąć powtornie później w miare na czczo, np. 30 min przed obiadem

Aesthete - haha! te opowiastki o USA to bajki ;-) Tu sa rzeczy takie koszmarne jak np ten koszt opieki lekarskiej czy zgoda na bron dla kogokolwiek, ale z drugiej strony to jest tez to, ze kazdy zyje swoim zyciem,nie wtraca sie jak maja inni zyc - ludzie robia co chca, ubieraja sie w co chca, zyja tak jak im sie podoba I nikt na ulicy nie spojrzy sie na nich krzywo (no dobra moze jakis swir czasem sie spojrzy,ale z reguly nie) jest luz I kazdy sie do kazdego usmiecha...brakowaloby mi juz tego niestety w Polsce. Choc bardzo za Polska tesknie I malenstwo na pewno naucze polskiego, historii kraju itd:tak::tak::tak:

Hej;* kurcze mała mi dzisiaj tak popalić daje ze chyba 4 raz juz pisze tutaj;) oczy w d***e musze mieć,,;D
cosik dziwnie sie czuje nie wiem co jest nic nie boli ni nie dolega..

widze ze u was wporzadeczku wszystko;) i tak trzymać;*
cola nie szkodzi ja piłam dość duzo bo na mdłości w 5 miesiącu tylko to pomagalo.. a nati zdrowa jak ryba;)

reklama
Do góry