reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

anilewe- moja znajoma poroniła 2 razy. na samym poiczątku. powiedziano jej ze pęcherzyk pusty. Jeden cykl ppo wyczyszczeniu przeczekała, a potem znowu sie starała .Ale ty o tym nie myśl. Jeszcze nic nie jest przesądzone:*:*
Lena-no ja tez mam wizyte 28.09 :):)

reklama
Kurcze doradzcie cos więcej z tymi przeciwciałami tarczycy trochę się martwię tym:-(
jak się stresujesz to lepiej zbadaj, stres wiadomo zly w ciąży...
ja nie jestem lekarzem ale powiem tylko tyle ze ogolne badania zawsze miałam w normie, tzn ft3, ft4, tsh... dopiero te przeciwcialam podwyższone mi wyszly... i dostałam euthyrox, teraz ciagle kontroluje tsh, ft3 i ft4 ale wychodzą OK.

Dziewczyny, mąż kupił mi gotowe pierogi z serem w "Grot". Nie mam sił nic ugotowac dzisiaj, ani tymbardziej targać do domu a mąż jest w pracy. Zerknełam na opakowanie a tam: substancja konserwująca: sorbinian potasu :szok:. I co teraz? chyba nie mogę tego jeść?
jakby tak się we wszystko wczytać to wszędzie jest to swinstwo albo wzmacniacz smaku glutaminian sodu... ja staram się ich unikac ale chyba nie da się calkiem... :(

CrystalEye tym bardziej nie rozumiem czemu tu w irlandii w nosie maja nasze ciaze do 12 tygodnia.
tak dlugo czekac do usg to jest chore. tak moze juz od tygodnia bym wiedziala ze cos jest nie tak.
Zaczelam to podejrzewac kiedy ustaly mi mdlosci, maz mowil wtedy ze powinnam sie cieszyc ze mnie to omija

Lena-no dobrze ze sie zapisalas, u mnie w Cork koszt okolo 150euro taka wizyta. z kolejna ciaza napewno nie bede czekac 12 tygodni!!

A moze dac rodzinny na te badania? tzn moj lekarz jst od chorób wewnętrznych. Bo tak myśle, że kazda by musiała sprawdzać.
Szuszunia, ale chorujesz na tarczyce?

Nanncy witaj dawno cie tutaj nie bylo :)

aNilewe, że objawy przejdą to żaden wyznacznik wieć tym się nie ma co sugerować.
Jeśli chodzi o mni ja miałam rok temu w pazdzierniku zbieg ogólnie gin mówil żeby lepiej odczekać trzy miesiące , ale sa dziewczyny co zachodzą w następnym cyklu po zabiegu.

Ja dzisiaj "opróżniam" nasze grządki:-) Wykopałam ziemniaki których mi jeszcze troszkę została. Wyrwałam marchewkę i robie taką świeżą sałatkę:-) Jejku dawniej nie chciało mi sie nawet obiadu gotować a teraz cały czas coś pichcę w kuchni :szok::-D

Nanncy- we wszystkim są jakieś konserwanty i wogóle. Musiałybyśmy nic nie jeść:no:

Ostatnia edycja:
A moze dac rodzinny na te badania? tzn moj lekarz jst od chorób wewnętrznych. Bo tak myśle, że kazda by musiała sprawdzać.
Szuszunia, ale chorujesz na tarczyce?

.

przed zajściem w ciaze z synkiem a po poronieniu endokrynolog dala mi skierowanie na przeciwciała. gdzie wcześniej inny endokrynolog badal tarczyce, usg robil, tsh ft3 ft4 - i diagnoza " wszystko ok"
ta lekarka pierwsza zbadala przeciwciała i wyszly podwyższone. dala euthyrox jak przy niedoczynności i kazala brac, przy zajściu w ciaze zazwyczaj się podwaja dawke. teraz przy ciąży badania mam ok i zwiększone ale minimalnie, bo nie wiedziała czy zwiekszyc czy nie bo wyniki wyszly ok. ale trzeba bezwzględnie brac leki.
mój gin jak nie wiedział ze lecze się u endokrynolog to po poronieniu pierwsze co to kazal zbadac tarczyce.

skierowanie lekarz pierwszego kontaktu chyba nie może wypisac na te badania i gin na NFZ chyba tez nie (tak mi się cos o uszy obilo), leki może przepisac lekarz pierwszego kontaktu

reklama
Do góry