reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
anilewe, tylko nie smuć się, ani się nie zamartwiaj! ja jestem pewna, że wszystko jest ok i na następnym usg wszystko zobaczysz :tak:

nana, ja też pomagam zwierzakom :-) jakoś nie potrafię przejść koło nich obojętnie ;-)

kurczę, a ja się nie wyspałam dzisiaj, jestem zmęczona, śpiąca i dzisiaj mnie mdli :/ nie rzygam, ale niedobrze mi... jestem głodna, a jak coś zjem to mi się podnosi... przechodzi jak wypiję wodę z ogórków kiszonych :no:

Gratulacje dla nowych przyszłych Mamusiek!! :-D
Perełka ja miałam badane przeciwciała tarczycowe, bo wyszła mi poważna niedoczynność... no i po kolejnych badaniach okazało się, że mam podwyższone Anty TPO czyli diagnoza: Hashimoto..
aNilewe trzymam kciuki!!!

Martynia to jak mam te podstawowe ok to dac sobie spokój bo ja już głupieje nie chce czgoś ominąć:-(

marteczka też niedługo zobaczysz;-)

Hej Dziewczyny! ja rzadko piszę bo jeszcze chodzę do racy i wracam taka przetyrana, że ledwo żyję. Wczoraj ze zmęczenia myślałam, że jest piątek a do tego zapomniałam dokupić Duphaston :szok: Mąż musiała rano lecieć szybko wykupić.... Ale czytam Was dziewczynki jak tylko mogę :tak:.

aNilewe, wszystko będzie dobrze...musi. Bardzo trzymam kciuki. Piszesz, że nic Cię nie boli, to dobry znak. A owulkę miałaś potwierdzoną monitoringiem, że wiesz, że byłą wcześnie? czasem coś się przesuwa i ciężko określić. MOja znajoma miała idealną owulkę o czasie (w połowie cyklu) a mimo to maluszka było widać dopiero w 8tc. Aczkolwiek doskonale rozumiem, że się martwisz.... Napisz Nam jak wyniki...

Perełka jeżeli podstawowe wyniki masz w porządku (bo dokładnie chyba nie doczytałam) to nie powinnaś się martwić... ale mi jest ciężko doradzać jeżeli chodzi o sprawy zdrowotne, nie chciałabym wprowadzić w błąd. Wiem na pewno, że te antyciała są w ciąży bardzo ważne.
Nanncy ja rtównież jak wracam z pracy, to dopiero nadrabiam :szok:

Dziewczynki,

Ogłaszam wszem i wobec że do was wracam pełną parą :-)
Jak nie ma mdłości, to świat wydaje się taki piękny... wtedy moge tutaj pisać i pisać i czytać was.
Właśnie upiekłam sernik z winogrono- pycha.. No i upajam się łykami coli co jakiś czas - to chyba niezdrowe, co? :confused:

Mam wyniki badań: krew w normie, siuśki w normie, toksoplazmoza ujemna, TSH 0,89, jedyne co to kreatynina troche za nisko. Co to oznacza? Ciupke poniżej normy:confused:

Piękne te zdjęcia wkleiłyście, aż się rozmarzyłam. Ja ostatnio nie dostałam i dziś też nie - to było takie szybkie USG w poszukiwaniu tego krwiaka. Ale kolejna wizyta w poniedziałek, to zapewne dostane i też się wam pochwale, a co!! :happy2:

Straciatella, witaj :) Ja w jednej, jak i w drugiej często cole piłam i dzieciaczki zdrowe są :) Trzeba korzystać ile można, bo przecież po porodzie musimy wiele rzeczy ograniczyć.

aNilewe, wszystko będzie dobrze...musi. Bardzo trzymam kciuki. Piszesz, że nic Cię nie boli, to dobry znak. A owulkę miałaś potwierdzoną monitoringiem, że wiesz, że byłą wcześnie? czasem coś się przesuwa i ciężko określić. MOja znajoma miała idealną owulkę o czasie (w połowie cyklu) a mimo to maluszka było widać dopiero w 8tc. Aczkolwiek doskonale rozumiem, że się martwisz.... Napisz Nam jak wyniki...

bety nigdy nie robilam, dzis 1 raz.
usg robili mi przez brzuch ale ze zrobilam siusiu tuz przed to powiedziala pani ze nic nie widac i zrobi dopochwowe i tam szukala dlugo i zawolala inna pani na konsultacje.
zazartowalam ze lepiej niech mi powie ze widzi 5 dzieciaczkow niz ze zaraz poronie ale jej reakcja byla nijaka ;/

moj maz mowi ze nie teraz to nastepnym razem sie uda, nie chce mi sie wierzyc ze nie widac zarodka. skok temp. mialam w 13dc, a test owulacyjny tuz pozytywny 9dc i potem juz negatywne.
Dziekuje wam za dobre slowa. Tym bardziej ciesze sie ze nikomu nie powiedzielismy.

niektore z was stracily ciaze jak to jest z kolejnymi staraniami? wybaczcie ze wam zasmucam watek ale jesli tak sie stanie u mnie to chce jak najszybciej wrocic do staran.

reklama
Dziewczyny, mąż kupił mi gotowe pierogi z serem w "Grot". Nie mam sił nic ugotowac dzisiaj, ani tymbardziej targać do domu a mąż jest w pracy. Zerknełam na opakowanie a tam: substancja konserwująca: sorbinian potasu :szok:. I co teraz? chyba nie mogę tego jeść?

Do góry