reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majoweczkowa lista imion naszych fasoleczek ...

reklama
Uh,wlasnie je gdzies przeczytalam...ah tak,u Angeliny Jolie.Ciekawe :-)
Oh got...i u Wisniewskiego(wiedzialam,ze je skads pamietam)...ale naprade ladne.

ps.DziuraWSkarpecie,ja mam nadzieje ze u Was dziewczynki beda obie,ale u mojej przyjaciolki tez do porodu byly 2 dziewczynki,a urodzila sie parka :eek:
A imiona sa wspaniale dla kazdej dzidzi,bo kazda dzidzia jest wyjatkowa dlaswojego imienia:-D

Ostatnia edycja:
u nas ostatnio pojawila sie basia albo bartek. problem w tym, ze jako nauczycielka wiele imion mi sie kojarzy i przez to zawsze szukam jakiegos 'ale'...:/ basia raczej zostanie, bartek jest jeszcze dyskutowany:-)

U mnie będzie problem z imieniem bo moj M jest anglikiem i jemu się bardzo podoba Mia i Hailey, a ja nie chce dac typowo ang imienia tym bardziej że mam juz oskara i nie będzie pasować oskar i jakaś Mia masakra dla mnie :-p ja zawsze chciialam Nadie ale tu podobno jakiś znany transwestyta Tak ma na imię i dziecko by miało w szkole nieciekawie :/ i nie możemy dojść do porozumienia :/ victoria, julia Olivia żadnemu z nas za bardzo się nie podoba. Znacie jeszcze jakieś imiona, które Tak samo brzmią po polsku i angielsku?

Natalka z takich imion to międzynarodowa Maria mi się kojarzy. Ja bardzo lubię imię Marysia, zresztą sama mam na drugie. Jeszcze imie Hanna/Anna jest dość uniwersalne.
Nasze imiona też już wybrane chłopiec bedzie miał na imie Franciszek, a dziewczynka Alutka lub Zosia.

u nas też ustalone - Tomek, albo Hania. jedyny problem mamy z drugimi imionami, bo za bardzo nic nie pasuje do pierwszego i nazwiska. w naszych rodzinach wszyscy mają po dwa, a u męża dodatkowo - pierwszy syn ma drugie imię po ojcu. Bartka Michała już mamy, tylko co dalej...

Natalka ja też mam ten problem,bo mieszkamy w UK,co prawda oboje jesteśmy Polakami ale nie wiem jak dlugo tam zabawimy,czy zostaniemy czy wrócimy i też bym chciala imie uniwersalne. Z Natasha problemu nie mam,w PL tylko zawsze mówię,ze przez "h" pisownia zamiast sz natomiast tam nie musze literować ani nic.
Teraz dla chłopca chyba będzie Adam bo jest uniwersalne,a też i po moim śp.tacie natomiast dla dziewczynki nie mamy jeszcze pomysłu.

pieszczoszka mi sie tez podoba Vivien (Vivi) ciagle mi sie po glowie snuja rozne imiona i o dziwo tylko dla dziewczynki :o) Dla chlopca zawsze chcialam Colina albo Logana i mam:) a dla babeczki to od poczatku miala byc Megan ale jak juz doszlo do faktu wybierania imion to zglupialam.Na szczescie mam jeszcze ok 100 dni na decyzje.Moze jak malenstwo sie urodzi i po pierwszym spojzeniu samo sie wyjasni co bardziej pasuje...

Stokrotka maria właśnie też mi za bardzo nie leży ale hanna nawet mi do głowy nie przyszło w polsce by bylo hania ładnie a tu hanna muszę ciekawe co powie miś :)
Żaneta jeśli bartek ma drugie imię po swoim tacie to dziewczynka może miec po Tobie? Czy ma po dziadku? Wtedy dziewczynka po babci a jeśli chłopiec po drugim dziadku
Joasia Natasha śliczne bym podkradla, ale ja mam natalia to prawie to samo imie, a adam faktycznie uniwersalne
Suse a w pl nikt nie reagował dziwnie na colina? Albo ksiądz przy chrzcie (jeśli go chrzciliscie) mi się podoba kilka imion zagranicznych ale wydaje ni sie, że w pl moje babcie by na zawał popadaly :p

reklama
O dziwo moja 93 letnia babcia nie ma problemu z ty imieniem...Colinek i tyle!
Imie sie bardzo dobrze przyjelo w PL nawet jak zalatwiam cos w polsce urzedowo to wystarczy ze powiem Colin to juz wiedza o kogo chodzi bez nazwiska:o)
Mamy skomplikowane polskie nazwisko ktore tu w niemczech trudno wypowiedziec dla tego imie wolalam dac takie aby nie trzeba bylo literowac tym durnym niemcom... :)
A to komu sie podobaja imiona moich dzieci mam gdzies....babki powymieraja a a moja dzieci beda zyly dalej.Radze aby sie nie przejmowac ludzmi....jak sie nie podoba to mozna zawsze mowic kochanie albo wnusiu itp...

Do góry